Meniu

Abdominoplastie

Actualizat pe:

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala al carui scop este de a indeparta excesul de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. Tipul acesta de operatie este recomandat persoanelor care, in ciuda exercitiilor fizice si a dietelor pe care au incercat sa le urmeze, nu au reusit sa scape de excesul de piele si grasime.

Alti candidati potriviti pentru acest gen de interventie sunt persoanele ce obisnuiau sa fie obeze, dar care au slabit foarte mult, ceea ce a rezultat intr-un exces de piele in zona burtii, sau la polul opus, persoanele care s-au ingrasat in mod excesiv, iar elasticitatea pielii nu face fata cantitatii de grasime. Operatia de abdominoplastie poate fi o varianta buna si pentru femeile care au nascut.

Optiuni si beneficii legate de abdominoplastie

Pentru o persoana care vrea sa vada o schimbare, dar nu este pregatita pentru genul acesta de operatie, exista optiuni. Miniabdominoplastie este similara, dar, dupa cum reiese si din nume, cantitatea de piele si grasime indepartata la acest gen de operatie este redusa. Si efectul este unul mai mic decat in cazul unei operatii de abdominoplastie traditionala.

Cele mai importante beneficii ale abdominoplastiei sunt aspectul intinerit al pielii obtinut in urma interventiei, eliminarea vergeturilor de pe abdomen, conturarea abdomenului si a taliei, care nu a putut fi realizat prin intermediul exercitiilor fizice si al dietelor.

Durata procedurii difera de la caz la caz. Abdominoplastia poate sa fie combinata cu alte operatii fie pentru corectarea unui defect, fie pentru accentuarea rezultatelor obtinute. Pretul de baza porneste de la 1800 de euro si in functie de celelalte operatii care sunt efectuate pe langa cea de abdominoplastie, el poate sa creasca pana la 5000 de euro.

Inainte si dupa operatia de abdominoplastie

Exista cateva aspecte de care o persoana trebuie sa tina cont inainte de interventia de abdominoplastie. In primul rand, fumatul trebuie evitat cu o saptamana inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau la solar. In noaptea de dinaintea operatiei de abdominoplastie, pacientul nu trebuie sa bea sau sa manance nimic.

Pentru cazurile persoanelor cu probleme medicale, precum afectiunile vasculare, epilepsia, diabetul, tensiunea, alergiile la diverse medicamente, este important ca pacientul sa anunte chirurgul pe care l-a ales pentru interventie despre existenta lor.

Operatia nu trebuie vazuta ca o modalitate de slabire, ci, mai mult, o remodelare a corpului in scopul obtinerii unui aspect placut, care sa satisfaca pacientul. Dupa ce s-a operat, daca persoana in cauza doreste sa mentina rezultatele obtinute pentru o perioada cat mai lunga de timp, ea va trebui sa faca niste schimbari legate de stilul ei de viata.

Pentru a reduce riscurile interventiei estetice pe cat posibil, durata de spitalizare este de 5-7 zile, timp in care pacientul este supravegheat si poarta o burtiera elastica. Firele de la interventie vor fi extrase dupa 14 zile, iar burtiera trebuie purtata in continuare timp de o luna. Este recomandat ca activitatea la munca sa fie intrerupta pentru un interval de timp de 3-4 saptamani.