Acid hialuronic buze noduli galme

Acid hialuronic buze noduli galme

Augumentarea buzelor este o interventie estetica minim invaziva, dar care poate fi insotita si de unele efecte secundare, iar aparitia unor noduli in buze de la acid hialuronic este unul dintre ele.

Daca acesti noduli nu sunt durerosi sau se retrag in aproximativ 10 zile de la interventie, nu prezinta nici un pericol pentru sanatate. In schimb, daca acestia continua sa se simta sau chiar sunt vizibili la nivelul buzelor, atunci este indicat sa mergeti la medic pentru un control mai amanuntit.

Ce sunt si de ce apar noduli in buze dupa acid hialuronic?

De obicei, aparitia unor noduli in buze dupa acid hialuronic este determinata de reactia organismului, care a detectat un corp strain si il izoleaza pentru a evita migratia acestuia in restul organismului. Sistemul imunitar, care are rolul de a proteja organismul uman, nu poate degrada enzimatic acest corp strain – in acest caz, acidul hialuronic – si il „inchide” astfel incat sa nu mai prezinte un pericol pentru organism.

Cu toate ca acidul hialuronic este o substanta care se regaseste, in mod natural, in corpul uman, folosirea unei astfel de substante de o slaba calitate este unul dintre factorii care pot duce la aceasta reactie a sistemului imunitar. De asemenea, si o tehnica incorecta de injectare, folosita de specialistul care a realizat procedura, poate duce la aparitia unor galme in buze dupa acid hialuronic.

Cand apar si cum pot fi indepartati acesti noduli din buze dupa acidul hialuronic?

Daca in cazul umflaturilor care apar imediat dupa interventia non-chirurgicala nu trebuie sa iti faci griji, deoarece se retrag dupa perioada de recuperare, in cazul in care te confrunti cu noduli in buze dupa acidul hialuronic ce au aparut dupa o anumit perioada de la efectuarea procedurii, ar trebui sa te programezi la medic, pentru o consultatie.

Acesti noduli cauzati de acidul hialuronic de slaba calitate sau de tehnica de injectare a substantei apar, in general, dupa 3 sau chiar 6 luni de la interventie si au o consistenta dura, care se simte la palpare, dar care nu prezinta si durere.

Vestea proasta este ca acesti noduli nu se vor retrage de la sine, acesta fiind si principalul motiv pentru care ar trebui sa mergi din nou la medic. Specialistul este cel in masura sa stabileasca cu exactitate cauza si solutia potrivita pentru o astfel de situatie.

Exista insa si o veste buna, cea mai la indemana solutie este una similara procedurii de marire a buzelor, dar foarte eficienta. Adica, medicul estetician va injecta in zonele afectate o enzima, denumite Hialuronidaza, care are rolul de a anula efectul acidului hialuronic. Astfel, datorita interventiei ce tine de chirurgia estetica in cateva zile buzele vor reveni la forma initiala.

Concluzie

Se intampla adesea ca pacientele sa se confrunte cu aparitia de noduli in buze dupa acid hialuronic, acest efect fiind determinat de calitatea slaba a acidului hialuronic folosit. De aceea, in momentul in care decizi sa apelezi la aceasta procedura de augumentare a buzelor este foarte important sa fii atenta cum alegi clinica si medicul estetician care va efectua procedura.