Acid hialuronic buze vanatai

Acid hialuronic buze vanatai

Aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic este un efect normal al acestei proceduri estetice, numai ca acestea pot fi prevenite si ameliorate daca iti administrezi comprimate de Arnica sau Bromelania, ori chiar sa consumi alimente care contin aceasta substanta, cum ar fi ananasul.

Administrarea acestora poate fi inceputa cu aproximativ 7 zile inainte de efectuarea procedurii, precum si dupa finalizarea procedurii.

Ce efecte secundare insotesc aparitia de vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic?

Se poate spune ca aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic este unul dintre efectele secundare specifice acestei proceduri de infrumusetare. Cu toate acestea, injectarea cu acid hialuronic mai are si alte efecte secundare, dar exista posibilitatea ca acestea sa nu apara la toti pacientii.

De asemenea, o inflamatia locala este un alt efect normal, care apare dupa o injectie cu acid hialuronic. Aceasta mai poate fi insotita si de alte efecte secundare, cum ar fi eritem, durere sau prurit usor, numai ca vor disparea in scurt timp.

In schimb, alte simptome mai grave, precum induratii, granuloame sau nodului, sunt efecte secundare catre pot persista chiar si 3 luni de la interventie. Tocmai de aceea se recomanda ca la aproxiamtiv 2 saptamani dupa injectarea acidului hialuronic sa te prezinti la medicul specialist pentru a observa cum s-a vindecat si daca au aparut efecte secundare la procedura.

Cele mai grave efecte adverse ale injectiilor cu acid hialuronic in buze sunt insa aparitia necrozei sau blocarea unui vas de sange, cazuri in care interventia de urgenta a unui medic este esentiala. Din fericire, aceste simptome apar extrem de rar.

Ce cauzeaza aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic?

Daca in cele mai multe cazuri aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic este un efect normal, in cazul in care vanataile nu se vindeca dupa trecerea unei perioade de timp si, mai ales, daca sunt insotite si de durere este cazul sa mergi la medic pentru o investigatie suplimentara.

Principalele motive care duc la aparitia unor astfel de efecte secundare neplacute, in urma interventiei ce tine de chirurgia estetica sunt mai multe. Poate fi vorba atat de o nerespectarea de catre pacienti a recomandarilor post-interventie, facute de medicul curant, fie chiar de o efectuare incorecta a procedurii de injectare a acidului hialuronic sau folosirea unor produse de calitate indoielnica.

Care sunt zonele cele mai predispuse pentru aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic?

In general, aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic este intalnita in zonele cu pielea subtire si sensibila, cum ar fi buzele sau chiar in zona ochilor. Dar cum fiecare individ este diferit, si reactia organismului difera de la un pacient la altul, astfel ca exista posibilitatea sa iti apara vanatai si daca faci injectii cu acid hialuronic in alte zone ale corpului.

Concluzie

Prin urmare, in momentul in care te hotarasti sa iti faci o interventie estetica, chiar daca este minim invaziva sau non invaziva, este necesar sa stii ca aparitia unor vanatai dupa injectarea cu acid hialuronic este ceva normal, care nu iti pune viata in pericol.