Blefaroplastie

Blefaroplastie

Blefaroplastia, cunoscuta si sub numele de chirurgie la nivelul pleoapelor, este o procedura conceputa pentru a netezi pielea din jurul pleoapelor superioare si inferioare. Procedura imbunatateste semnificativ aspectul pleoapelor si impiedica formarea pungilor de sub ochi.

Blefaroplastia este efectuata intotdeauna sub anestezie, fie ea locala sau generala, in functie de situatie si de nevoile pacientului. Unii oameni aleg sa faca o singura procedura (ori la pleoapa inferioara, ori la pleoapa superioara), iar altii aleg sa le faca pe ambele, pentru un rezultat mai pronuntat si pentru o imbunatatire observabila.

Ce aspecte poate sa trateze blefaroplastia?

In timpul blefaroplastiei la pleoapa superioara, chirurgul plastician face o incizie mica de-a lungul cutei naturale a pleoapei pentru a indeparta orice exces de grasime, piele si tesut care contribuie la crearea unui aspect neplacut. La interventia chirurgicala de la pleoapa inferioara, se face o incizie inobservabila in interiorul sau pentru a indeparta grasimea suplimentara si pentru a strange pielea lasata. Astfel, cei care isi doresc sa se bucure de o privire mai patrunzatoare si sa-si intinereasca tenul, pot apela la aceasta interventie, mai ales daca au:

  • zona umflata la nivelul pleoapelor superioare, cauzata de grasimea in exces inmagazinata la nivelul sau;
  • pielea lasata, care perturba conturul natural al pleoapei superioare si care uneori afecteaza vederea;
  • exces de piele in zona pleoapelor si prezenta ridurilor fine la nivelul pleoapei inferioare;
  • pungi sub ochi sau cearcane, care ofera mereu un aspect obosit al tenului.

Daca pacientul experimenteaza una sau mai multe dintre situatiile mentionate anterior, este posibil sa aiba nevoie de interventia chirurgicala efectuata la nivelul pleoapelor.

Ce beneficii poti obtine datorita blefaroplastiei?

Blefaroplastia este o interventie realizata la nivelul pleoapelor, care are rolul de a le imbunatati aspectul, contribuind, totodata, si la intinerirea tenului. Pe langa cele mentionate inainte, procedura cuprinde o serie solida de beneficii, printre care se numara si:

  • dobandirea unui aspect mai tanar al fetei – din nefericire, procesul de imbatranire este inevitabil pentru toata lumea, indiferent de cat de mult ar putea o persoana sa aiba grija de ea insasi. Tot ce se poate face este sa se intarzie cat de mult cu putinta, lucru la care blefaroplastia exceleaza;
  • obtinerea unui ten odihnit – in timpul consultatiilor initiale, multi pacienti se plang de faptul ca tenul lor are mereu un aspect obosit, chiar daca au avut un somn odihnitor. Acest lucru se datoreaza cearcanelor si a pungilor de sub ochi care pot fi indepartate cu ajutorul blefaroplastiei;
  • imbunatatirea vederii – desi chirurgia pleoapelor este folosita cel mai frecvent pentru motive cosmetice, exista si cazuri in care este efectuata din motive de sanatate. Pentru multi pacienti, pielea lasata a pleoapei superioare poate afecta calitatea vederii, ceea ce poate fi imediat ameliorat cu ajutorul blefaroplastiei.

Prin urmare, cei care isi doresc sa-si imbunatateasca vederea si sa capete un aspect mult mai odihnit al tenului, pot lua in considerare blefaroplastia, o interventie fie chirurgicala, fie nechirurgicala, care tine de chirurgia estetica si prin care se elimina excesul de grasime de la nivelul pleoapelor.