Blefaroplastie inferioara

Blefaroplastie inferioara

Interventia estetica de blefaroplastie poate fi realizata pentru ambele pleoape, cand este vorba despre cea inferioara, interventia purtand numele de blefaroplastie inferioara. Blefaroplastia reprezinta una dintre cele mai eficiente tratamente pentru persoanele care se confrunta cu exces de piele in zona pleoapelor sau cu o pleoapa cazuta.

Cand si cum se realizeaza interventia de blefaroplastie inferioara?

Dupa cum este mentionat si mai sus, blefaroplastia inferioara reprezinta interventia estetica prin intermediul careia medicul plastician poate inlatura atat pielea in exces din zona pleoapei inferoare, cat si pungile de grasime. Aceasta interventie estetica poate fi realizatat fie in mod traditional, printr-o operatie chirurgicala, fie printr-o procedura nechirurgicala, cu ajutorul unui laser.

Indiferent pentru ce modalitate de efectuare a interventiei optezi, medicul este cel care va decide cata piele, grasime sau chiar muschi sa fie inlaturate, pe baza unor factori, cum ar fi structura musculara si structura osoasa a fetei.

Principalele motive pentru care oamenii, femei si barbati deopotriva, apeleaza la acest tip de interventie estetica sunt prezenta pungilor sub ochi sau un exces de piele la nivelul pleoapei. Dar si daca te confrunti cu o pleoapa inferioara laxa, adica ce determina ca albul ochiului sa fie vizibil mai sus decat irisul poti apela la aceasta interventie estetica.

Modul de desfasurare si chiar perioada de recuperare sau perioada in care te poti bucura de efectele interventiei difera in functie de tipul de blefaroplastie ales, chirurgicala sau nechirurgicala.

De ce sa apelezi la interventia de blefaroplastie inferioara?

Daca nu esti inca hotarat daca sa apelezi sau nu la interventia de blefaroplastie inferioara, pentru a scapa de complexul creat de pungile de sub ochi sau de excesul de piele din zona pleoapei inferioare, ar trebui sa afli ca beneficiile pe care le are o astfel de interventie sunt, in realitate, mai multe si importante.

Astfel ca daca doresti sa iti imbunatatesti vederea, desi nu ai nevoie de dioptrii, trebuie sa stii ca operatia de blefaroplastie are si acest efect, prin marirea campului vizual. De asemenea, in timpul unei astfel de interventii, chiar si ridurile pot fi inlaturate sau minimizate, astfel incat dupa perioada de recuperare sa te bucuri de un chip cu aspect intinerit si mai luminos.

Daca preturile sunt cele care te fac sa eziti, faptul ca ai posibilitatea de a alege dintre doua tipuri de interventie estetica de blefaroplastie este un mare avantaj. Este important sa pui in balanta avantajele si dezavantajele celor doua interventii – chirurgicala sau nechirurgicala – pentru a alege cea mai potrivita solutie pentru tine.

De la costuri, care in cazul operatiei chirurgicale de blefaroplastie sunt mai mari decat in cazul celei cu laserul, pana la efectele temporare ale blefaroplastiei nechirurgicala fata de cele de lunga durata ale operatiei chirurgicale, toate acestea pot cantarii foarte mult in luarea deciziei.

In concluzie, in momentul in care iei in calcul efectuarea unei interventii de blefaroplastie inferioara, o informare cat mai amanuntita referitoare la toate aspectele unei astfel de interventii te poate scuti de foarte multe neplaceri. In plus, si medicul plastician ales are un rol foarte important.