Meniu

Blefaroplastie superioara

Actualizat pe:

Pentru corectarea cunoscutelor pleoape cazute, oamenii pot apela la interventia de blefaroplastie superioara, mai ales ca eficienta acestei proceduri este una foarte mare, iar rezultatele pot fi de foarte lunga durata.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca ridicarea pleoapei superioare, prin interventia de blefaroplastie, poate fi realizata atat chirurgical, cat si nechirurgical, cu ajutorul unui laser. Diferentele dintre cele doua proceduri sunt numeroase, de la costuri pana la perioada in care te poti bucura de efectele blefaroplastiei, care in cazul celei cu laser este o perioada determinata, de 1-2 ani.

Cum ar trebui sa te pregatesti pentru interventia de blefaroplastie superioara?

In general, interventia de blefaroplastie superioara presupune o incizie realizata in pliul natural al pleoapei superioare, astfel incat cicatricea sa fie aproape invizibila. In acest mod, medicul plastician va putea elimina pielea in exces care se afla la nivelul pleoapei respective sau excesul de grasime, pentru a corecta efectul de pleoapa cazuta sau de ochi obosit pe care aceste excese le creeaza.

Dar inainte de a fi supus unei astfel de interventii, indiferent daca este vorba despre una chirurgicala sau non-chirurgicala, vei avea parte de o consultatie initiala cu medicul specialist, in care sa prezinti motivatia si dorintele pe care le ai referitor la interventia respectiva. Totodata, medicul va dori sa afle istoricul medical al pacientului si va recomanda o serie de analize medicale, pentru a verifica starea generala de sanatate. Ulterior, va face recomandari cu privire la cantitatea de piele sau de grasime care sa fie excizata, in functie de structura musculara si cea osoasa a fetei.

De asemenea, in calitate de pacient care urmeaza sa sufere o interventie de blefaroplastie, este necesar sa nu fumezi si sa nu iei medicamente, precum aspirina sau ibuprofen, aproximativ doua saptamani inainte de operatie.

Care sunt indicatiile post-interventiei de blefaroplastie superioara?

In schimb, perioada de dupa interventia de blefaroplastie superioara este foarte importanta, atat pentru a te bucura de un proces de refacere rapid si usor, cat si pentru a favoriza succesul interventiei. De aceea, este esential sa respecti intocmai recomandarile medicului plastician.

Printre recomandarile post-interventiei de blefaroplastie pe care trebuie sa le respecti sunt urmatoarele:

  • curatarea cu mare atentie a pleoapelor;
  • folosirea picaturilor si unguentelor recomandate de medic, conform indicatiilor;
  • evitarea atingerii ochilor;
  • aplicarea unor comprese reci, care au rolul de a diminua inflamatia de la nivelul ochilor;
  • evitarea efortului, indiferent ca este vorba despre aerobic, alergat, ridicarea de obiecte grele sau chiar inot;
  • purtarea ochelarilor de soare atat pentru protejarea impotriva luminii puternice, cat si impotriva vantului;
  • evitarea folosirii lentilelor de contact;
  • evitarea administrarii de medicamente care pot favoriza hemoragia, cum ar fi aspirina sau ibuprofen.

Daca ai nevoie de un analgezic pentru a reduce durerile resimtite, este recomandata administrarea de paracetamol. De asemenea, nu trebuie amanata vizita la medicul specialist, pentru consutatia post-interventie, daca acesta considera ca este necesara sau pentru indepartarea suturilor, in cazul blefaroplastiei chirurgicale.

Prin urmare, si responsabilitatile pacientului sunt foarte importante in obtinerea celor mai bune rezultate in urma interventiei de blefaroplastie superioara.

Persoanele care au nevoie de o interventie la nivelul pleoapelor au posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de proceduri, cu costuri variate, iar la cea de blefaroplastie superioara, pretul difera in functie de tipul interventiei pentru care acestia opteaza – chirurgicala sau minim invaziva.

Blefaroplastia superioara reprezinta procedura estetica efectuata pentru inlaturarea excesului de piele sau de grasime de la nivelul pleoapei superioare. Pe langa acest obiectiv, o astfel de interventie are si un efect de lifting, chipul fiind astfel intinerit.

Totusi, diferentele care exista intre o blefaroplastie realizata chirurgical si una realizata cu ajutorul unui laser sunt numeroase, pretul fiind numai unul dintre cele mai importante. Alaturi de acesta se mai regasesc si perioada de recuperare post intervntie si perioada in care sunt vizibile rezultatele interventiei.

Operatia chirurgicala de blefaroplastie superioara – pret si caracteristici

Pentru inceput este important de retinut ca in cazul operatiei chirurgicale de blefaroplastie superioara, pretul este mai ridicat decat in cazul interventiei in care se foloseste laserul. Acest lucru se datoreaza faptului ca o astfel de interventie are un grad de complexitate mai mare, iar tipul de anestezie folosit este adesea anestezia totala.

Cu toate ca nu este o interventie chirurgicala care sa presupuna mult timp alocat, are o durata de aproximativ o ora, tehnicile pe care le foloseste medicul specialist au un impact puternic asupra costurilor finale ale interventiei. In plus, aceste tehnici pot varia de la un caz la altul, in functie de complexitatea acestuia.

Modul in care se desfasora un interventie chirurgicala de blefaroplastie superioara este unul relativ simplu, dar care necesita multa atentie, indemanare, finete in executarea procedurilor si, mai ales, experienta. Din acest motiv, alegerea unui medic plastician experimentat si foarte bun in meseria pe care o practica este un aspect mai important decat pretul, care pentru o astfel de interventie poate porni de la aproximativ 1.000 de euro si poate ajunge pana la 2.500 de euro sau chiar mai mult.

Utilizarea laserului pentru blefaroplastia superioara – pret si cu ce se deosebeste de cea clasica?

In ceea ce priveste interventia cu laser pentru realizarea blefaroplastiei superioare, pretul este mai mic decat in cazul operatiei chirurgicale, acesta pornind de la cateva sute de euro – aproximativ 800 de euro – si ajungand pana la 1.500 de euro.

Diferentele de pret sunt influentate de localizarea clinicii, experienta si notorietatea medicului, tehnologia folosita si complexitatea cazului.

Principalele diferente dintre operatia chirurgicala si interventia cu laser pentru realizarea blefaroplastiei superioare consta, in special, in tipul de anestezie folosit si perioada de recuperare dupa interventie.

Daca in cazul operatiei chirurgicale poate fi aleasa atat anestezia totala, cat si locala, pentru realizarea blefaroplastiei superioare cu ajutorul laserului se foloseste numai anestezie locala, motiv pentru care si durata interventiei este mai scurta. In plus, recuperarea dupa blefaroplastia realizata cu laser poate dura aproximativ 6 zile, in timp ce pentru operatia chirurgicala, pacientii au nevoie de aproximativ 10 zile pentru a se recupera.

In concluzie, oamenii au la indemana mai multe solutii pentru realizarea interventiei de blefaroplastie superioara, pretul si rezultatele fiind aspectele de care tin cont cel mai des.