Blefaroplastie superioara

Blefaroplastie superioara

Pentru corectarea cunoscutelor pleoape cazute, oamenii pot apela la interventia de blefaroplastie superioara, mai ales ca eficienta acestei proceduri este una foarte mare, iar rezultatele pot fi de foarte lunga durata.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca ridicarea pleoapei superioare, prin interventia de blefaroplastie, poate fi realizata atat chirurgical, cat si nechirurgical, cu ajutorul unui laser. Diferentele dintre cele doua proceduri sunt numeroase, de la costuri pana la perioada in care te poti bucura de efectele blefaroplastiei, care in cazul celei cu laser este o perioada determinata, de 1-2 ani.

Cum ar trebui sa te pregatesti pentru interventia de blefaroplastie superioara?

In general, interventia de blefaroplastie superioara presupune o incizie realizata in pliul natural al pleoapei superioare, astfel incat cicatricea sa fie aproape invizibila. In acest mod, medicul plastician va putea elimina pielea in exces care se afla la nivelul pleoapei respective sau excesul de grasime, pentru a corecta efectul de pleoapa cazuta sau de ochi obosit pe care aceste excese le creeaza.

Dar inainte de a fi supus unei astfel de interventii, indiferent daca este vorba despre una chirurgicala sau non-chirurgicala, vei avea parte de o consultatie initiala cu medicul specialist, in care sa prezinti motivatia si dorintele pe care le ai referitor la interventia respectiva. Totodata, medicul va dori sa afle istoricul medical al pacientului si va recomanda o serie de analize medicale, pentru a verifica starea generala de sanatate. Ulterior, va face recomandari cu privire la cantitatea de piele sau de grasime care sa fie excizata, in functie de structura musculara si cea osoasa a fetei.

De asemenea, in calitate de pacient care urmeaza sa sufere o interventie de blefaroplastie, este necesar sa nu fumezi si sa nu iei medicamente, precum aspirina sau ibuprofen, aproximativ doua saptamani inainte de operatie.

Care sunt indicatiile post-interventiei de blefaroplastie superioara?

In schimb, perioada de dupa interventia de blefaroplastie superioara este foarte importanta, atat pentru a te bucura de un proces de refacere rapid si usor, cat si pentru a favoriza succesul interventiei. De aceea, este esential sa respecti intocmai recomandarile medicului plastician.

Printre recomandarile post-interventiei de blefaroplastie pe care trebuie sa le respecti sunt urmatoarele:

  • curatarea cu mare atentie a pleoapelor;
  • folosirea picaturilor si unguentelor recomandate de medic, conform indicatiilor;
  • evitarea atingerii ochilor;
  • aplicarea unor comprese reci, care au rolul de a diminua inflamatia de la nivelul ochilor;
  • evitarea efortului, indiferent ca este vorba despre aerobic, alergat, ridicarea de obiecte grele sau chiar inot;
  • purtarea ochelarilor de soare atat pentru protejarea impotriva luminii puternice, cat si impotriva vantului;
  • evitarea folosirii lentilelor de contact;
  • evitarea administrarii de medicamente care pot favoriza hemoragia, cum ar fi aspirina sau ibuprofen.

Daca ai nevoie de un analgezic pentru a reduce durerile resimtite, este recomandata administrarea de paracetamol. De asemenea, nu trebuie amanata vizita la medicul specialist, pentru consutatia post-interventie, daca acesta considera ca este necesara sau pentru indepartarea suturilor, in cazul blefaroplastiei chirurgicale.

Prin urmare, si responsabilitatile pacientului sunt foarte importante in obtinerea celor mai bune rezultate in urma interventiei de blefaroplastie superioara.