Meniu

Ginecomastie cauze

Actualizat pe:

In ceea ce priveste ginecomastia, cauzele sunt multiple si pot apartine, de cele mai multe ori, mostenirii genetice, situatie care nu poate sa fie prevenita sub nicio forma. In prezent, o multime de barbati se afla in situatia de a se confrunta cu sani mult prea augmentati, care deformeaza vizibil aspectul corpului si care contribuie la o stima de sine redusa.

Ginecomastia este o conditie pe care o intampina mai mult barbatii si baietii, constand intr-o inflamare a sanilor, care devin nenatural de mari. In cazul lor, tesutul glandular mamar se dezvolta mai mult decat este normal si exista riscul de aparitie a acestei probleme la orice varsta, inclusiv si la nou-nascuti, mai ales daca este vorba de o mostenire genetica. Din fericire, problema poate sa fie ameliorata prin intermediul operatiei de ginecomastie realizata in conditii sigure in cadrul clinicilor de specialitate.

Ce trebuie sa stii despre ginecomastie si cauzele de aparitie?

Cand vine vorba de ginecomastie si cauzele sale de aparitie, cea mai raspandita este chiar mostenirea genetica, situatie care nu poate sa fie prevenita si pentru care este necesara operatia. Pe langa aceasta, ginecomastia poate fi dobandita din cauza experimentarii multor afectiuni sau dereglari ale echilibrului organismului, printre care se numara si:

• dezechilibrul hormonal – cu toate ca barbatii se confrunta cu un risc mai scazut de aparitie a dereglarii hormonale, exista totusi un numar mare de persoane care sunt afectate de ea. In mod normal, estrogenul, care este un hormon responsabil cu dezvoltarea tesutului mamar, se secreta intr-o cantitate mai mare la femei, decat la barbati. Din pacate, exista si exceptii in care barbatii se confrunta cu o secretie mai mare a estrogenului;
• varsta – augmentarea sanilor poate sa apara si in cazul barbatilor care au peste 50 de ani, din cauza faptului ca organismul lor nu mai este la fel de capabil sa secrete testosteron, ceea ce duce la lasarea sanilor;
• hipogonadism – boala care consta in insuficienta functionarii gonadelor poate sa duca la cresterea volumului sanilor la barbati;
• ciroza hepatica – insuficienta hepatica este o alta afectiune care duce la augmentarea sanilor;
• tumori testiculare;
• folosirea unor medicamente, cum ar fi steroizii, antibioticele, chimioterapia, medicamentele impotriva HIV, antidepresivele, blocantele canalelor de calciu, tratamentul de prostata;
• consumarea substantelor interzise precum heroina, amfetamina, canabisul.

Cum poate fi ameliorata ginecomastia: cauze, tratament

Persoanele care folosesc motoarele de cautare pentru a gasi mai multe informatii despre „ginecomastie cauze”, cel mai probabil sunt interesate si de tratamentul care este disponibil la ora actuala, pentru obtinerea unei simetrii la nivelul sanilor si pentru a fi micsorati semnificativ. Una dintre metodele care pot vindeca aceasta afectiune este adoptarea unui stil de viata adecvat, care sa contribuie la reglarea hormonilor si care sa elimine, in timp, excesul de grasime depozitat la nivelul sanilor.

In cazul in care nu se obtin rezultatele dorite, se poate opta pentru operatia de ginecomastie, eficienta in eliminarea surplusului de grasime. Pentru evitarea riscului de reaparitie, se recomanda respectarea tuturor sfaturilor medicului specialist.

Prin urmare, ginecomastia este o conditie suficient de raspandita in randul barbatilor care, de cele mai multe ori, poate sa fie ameliorata prin intermediul operatiei cu un grad ridicat de reusita si prin care se obtin efecte de lunga durata.