Meniu

Implant mamar anatomic vs. rotund

Actualizat pe:

Cand doresc sa apeleze la operatia de marire a sanilor, femeile se lovesc de o decizie pe care trebuie sa o ia referitor la implantul folosit, astfel ca trebuie sa faca o comparatie intre implantul mamar anatomic vs rotund, decizie care trebuie insa luata impreuna cu medicul chirurg ales.
Pentru a putea lua o decizie, acestea trebuie sa ia in calcul caracteristicile fiecarui tip de implant, precum si avantajele si dezavantajele acestora.

Implantul mamar anatomic vs. rotund – principalele diferente

Un prim aspect care ar trebui cunoscut de femei in momentul in care iau in considerare o operatie de augumentare mamara este legat de particularitatile fiecarui tip de implant, astfel incat sa se poata decide asupra implantului mamar anatomic vs. rotund. Fiecare tip de implant poate oferi rezultate diferite, acesta fiind si unul dintre principalele motive pentru care parerile referitoare la implantul anatomic si cel rotund sunt diferite.
In general, implantul mamar anatomic, in forma de lacrima, ofera un bust mai mare, dar cu aspect natural, pe cand implantul rotund poate avea un rezultat considerat artificial. Acest lucru se datoreaza tocmai formei diferite pe care o au cele doua tipuri de implanturi.
De asemenea, textura implanturilor este diferita, deoarece implantul anatomic contine un silicon coeziv, care nu se scurge daca se rupe, in timp ce implantul rotund contine un gel din silicon. Astfel ca sanii mariti cu silicoane antomice sunt mai fermi, mai tari, iar cei mariti cu silicoane rotunde au o textura similara sanului natural.
O alta diferenta importanta dintre cele doua tipuri de implanturi este pretul, in cazul operatiei cu implant rotund, costurile fiind chiar si cu 30% mai mici decat pentru o operatie de marire a sanilor cu implanturi anatomice.
Invelisul implantului este si el o diferenta importanta dintre implantul mamar anatomic si cel rotund. In timp ce implantul rotund are un invelis fin, care contribuie la textura moale a sanului, implantul anatomic are un invelis rugos, care adera mai bine la tesut si care impiedica astfel rasucirea – un risc specific augumentarii mamare cu implant anatomic.
Implantul mamar rotund este mai popular si ales de aproximativ 9 din 10 paciente deoarece este primul timp de implant folosit, oferind astfel incredere in rezultatele eficiente si sigure.

Implant mamar anatomic vs. rotund – cum pot fi alese?

Alegerea dintre implantul mamar anatomic vs. cel rotund se face impreuna cu medicul chirurg, care tine cont de anumite criterii personale ale fiecarei paciente. Astfel ca desi vine hotarat pentru un anumit tip de implant mamar, in urma unei consultatii amanuntite si a unei simulari virtuale, pacienta poate observa ca, de fapt, cu ajutorul unui alt tip de implant va obtine rezultatele pe care si le doreste.
Principalele criterii de care mediul chirurg estetician tine cont in alegerea tipului potrivit de implant mamar sunt: constitutia corpului pacientei, cantitatea de tesut mamar existenta, forma sanilor dupa operatia de augumentare mamara si chiar pretul interventiei estetice.

In concluzie, cand trebuie sa faca o comparatie intre implantul mamar anatomic vs. rotund, pacientele trebuie sa tina cont de multe aspecte, care le pot influenta rezultatul final al operatiei de marire a sanilor.