Meniu

Implant mamar riscuri

Actualizat pe:

Pacientele care intentioneaza sa apeleze la interventia de augmentare a sanilor trebuie sa fie constiente de riscurile implantului mamar, astfel incat sa stie cum sa le gestioneze in momentul in care se confrunta cu ele. Intrucat implantul poate sa fie de mai multe feluri, precum cel cu gel de silicon, solutie salina sau grasime proprie, riscurile asociate cu el o sa difere.

Pentru a nu lua o decizie pe care o vor regreta mai tarziu, este recomandat ca pacientele sa consulte o lista cu toate avantajele si dezavantajele pe care interventia de implant mamar le poate aduce. Dupa ce se hotarasc, vor intra in contact cu un medic chirurg de la o clinica de chirurgie plastica estetica si vor programa o intalnire pentru a vedea care este pasul urmator.

Nu de putine ori au existat femei care au trecut prin operatia de marire a sanilor, doar ca dupa cativa ani sa le scoata si sa revina la aspectul de dinainte, din diverse motive. De cele mai multe ori, motivul din spatele deciziei este legat de starea de sanatate a pacientei.

Care sunt cel mai frecvent intalnite riscuri la implantul mamar?

Printre riscurile implantului mamar care apar la putin timp dupa interventie se numara vanataile, umflaturile si durerea in zona afectata. In general, ele vor disparea dupa o scurta perioada de timp, insa senzatia de strangere in piept poate persista chiar si timp de cateva saptamani de la operatie.

Daca implantul cu gel siliconic se rupe, solutia se va raspandi in interiorul sanului, iar acest lucru poate provoca granuloame siliconice, raspunsul pe care il dau tesuturile glandei mamare atunci cand simt prezenta unui material strain in corp. Pentru a repara situatia o sa fie nevoie de o noua interventie, dar doar atunci cand chirurgul este sigur de diagnostic.

Exista o sansa ca rezultatul obtinut sa nu fie pe placul pacientei, iar pentru corectarea lui va fi nevoie de o noua interventie. Pentru a evita situatiile de acest fel, comunicarea dintre pacienta si chirurg trebuie sa fie constanta, iar daca exista ceva nu ii convine, va comunica acest lucru, iar ea si medicul vor cauta o modalitate sa depaseasca obstacolul intalnit.

Exista riscuri ale implantului mamar atunci cand il indepartezi?

Atunci cand se informeaza de riscurile implantului mamar, pacientele trebuie sa fie constiente de caracterul permanent al operatiei. Acest lucru inseamna ca interventia poate afecta tesutul mamar in mod permanent, iar in momentul in care implantul este indepartat, eixsta o sansa ca sanii sa nu mai aiba forma pe care o aveau inainte de operatie.

Cel mai rar intalnite riscuri au de-a face cu sangerarea in timpul operatiei, reactia alergica fata de anestezicul utilizat, care la randul ei o sa fie urmata de alte complicatii care vor avea nevoie de tratament si prezenta unui cheag de sange in vase profunde.

Concluzii

Prin urmare, este important ca pacientele sa se informeze in privinta tuturor riscurilor implantului mamar, inainte de a lua o decizie in privinta operatiei. In acest fel, isi vor asuma responsabilitatea pentru ceea ce va urma.