Meniu

Labioplastie laser

Actualizat pe:

Operatiile chirurgicale genitale pot fi efectuate prin mai multe tehnici, una dintre cele mai moderne fiind operatia de labioplastie cu laser. In acest caz, incizia de la nivelul zonei genitale poate fi facuta cu o precizie mult mai ridicata, pielea fiind si cauterizata in acelasi timp.

Femeile au posibilitatea de a alege dintre operatia de labioplastie clasica sau cea cu laser, fiecare clinica de chirurgie plastica avand aparatura moderna, necesara pentru realizarea unor astfel de interventii.

Exista diferente intre operatia de labioplastie laser si cea clasica?

In ceea ce priveste diferentele care vizeaza operatia de labioplastie cu laser si cea clasica, numarul acestora nu este unul foarte mare, dar cu toate acestea, beneficiile sunt foarte importante.

In primul rand, o operatie chirurgicala de labioplastie efectuata in mod traditional, cu bisturiul, dureaza aproximativ 30-40 de minute, pe cand folosirea laserului face ca durata acesteia sa fie de 15-20 de minute. Drept urmare, si perioada de recuperare este mai scurta, de 4-6 saptamani fata de 6-8 saptamani, in cazul operatiei clasice.

O alta diferenta importanta este si numarul redus de contraindicatii pe care le are labioplastia cu laser, printre acestea regasindu-se: inflamatiile si infectiile cronice ale organelor genitale, bolile cu transmitere sexuala, bolile de sange sistemice si tratamentele cu anticoagulante, boli autoimune, sarcina si alaptare.

In ce situatii se recomanda si ce beneficii are operatia de labioplastie cu laser?

Operatia de labioplastie cu laser are rolul de a imbunatati aspectul organului genital feminin, prin reducerea si corectarea labiilor, astfel incat sa se elimine disconfortul resimtit atat in timpul activitatilor si exercitiilor fizice, cat si in timpul actului sexual.

Prin urmare, beneficiile pe care le are aceasta operatie sunt numeroase, dintre aceste putand fi mentionate:

  • lipsa riscurilor si efectelor secundare pe care le poate avea o operatie chirurgicala de labioplastie clasica;
  • numarul foarte mic de contraindicatii;
  • hemoragiile, vanataile si cicatricele care pot aparea sunt limitate, datorita faptului ca tesutul este coagulat;
  • incizia este precisa si executata cu acuratete;
  • sterilitatea este completa atat in ceea ce priveste campul chirurgical, cat si instrumentul folosit pentru incizie;
  • cicatricele post-interventie lipsesc.

Prin urmare, toate femeile care se confrunta cu labii prea mari sau care sunt flasce sau asimetrice, pot apela cu incredere la operatia de labioplastie cu laser, fara teama fata de durere sau de perioada de recuperare.

Care sunt tehnicile operatorii pentru labioplastie, cu laser sau clasica?

Indiferent daca este vorba despre o interventie de labioplastie cu laser sau una clasica, tehnicile operatorii sunt acelasi si in numar de 4. Acestea sunt:

  • tehnica ajustarii – consta in eliminarea surplusului cutanat pe o portiune longitudinala;
  • tehnica wedge – cunoscuta si ca tehnica „felie de tort”, folosita pentru excesul dintr-o sectiune a labiei interioare;
  • tehnica Z – o alta versiune a tehnicii wedge, care pastreaza aspectul natural al marginilor labiilor;
  • tehnica dezepidermizarii – o tehnica folosita rar, in operatiile labiei mici.

In concluzie, operatia de labioplastie cu laser este mult mai eficienta si mai simpla decat cea clasica, recuperarea fiind una rapida si lipsita de durere.