Meniu

Labioplastie recuperare

Actualizat pe:

Daca tocmai ai trecut printr-o operatie de acest tip, cel mai probabil, un articol pe tema “labioplastie recuperare” ti se va dovedi extrem de util, perioada de dupa incheierea lucrarii avand un rol foarte important in obtinerea unor rezultate finale cat mai bune. Prin urmare, daca vrei sa afli in ce consta tratamentul de dupa finalizarea operatiei de labioplastie, atunci ai ajuns in locul potrivit.

Labioplastie recuperare: cum va decurge aceasta perioada?

Conform statisticilor, majoritatea medicilor considera, ca pe langa importanta unei bune operatii de liboplastie, recuperarea va reprezenta un factor cheie in obtinerea rezultatelor mult dorite de catre pacienta. Prin urmare, iata principalele conditii pe care va trebui sa le respecti cu strictete:

1. Primele zile vor necesita o atentie sporita in ceea ce priveste procesul de ingrijire

In primele zile de dupa finalizarea operatiei, zona respectiva va putea fi foarte inflamata si sensibila la durere, existand, de asemenea, posibilitatea de aparitie a unor potentiale mancarimi care vor provoca un anumit nivel de disconfort. Prin urmare, se recomanda ca zona sa fie cat mai putin atinsa cu mana, iar, in cazul in care disconfortul este mult prea ridicat, informatia sa fie comunicata doctorului care a savarsit lucrarea, acesta avand posibilitatea de a prescrie anumite unguente ce pot calma senzatiile respective.
De regula, mancarimea va ajunge sa persiste doar in prima saptamana, aceasta fiind dovada ca procesul de vindecare se afla in curs de desfasurare. O perioada mai lunga de atat poate fi vazuta ca un potential semnal de alarma, vizita la doctor trebuind sa fie iminenta, deoarece exista posibilitatea aparitiei unei infectii sau a unei alergi cauzata de medicatia administrata.

2. Concediu de cateva saptamani si evitarea oricarui tip de efort fizic intens

Pentru ca tratamentul de ingrijire sa se poata desfasura in conditii optime, pacienta va trebui sa petreaca, cea mai mare parte a timpului, acasa, deoarece practicarea unui efort intens ar putea duce la aparitia unor complicatii destul de neplacute. Prin urmare, femeia va trebui sa fie cat se poate de relaxata si, implicit, sa poarte lenjerie intima sau haine cat mai largi, care sa nu stea fixe pe zona afectata.

3. Igiena speciala

Ca urmare a faptului ca regiunea intima este atat de sensibila in aceasta perioada, probabil vei dori sa afli in ce conditii trebuie sa se desfasoare activitatile de igiena, acestea avand, de asemenea, o importanta deosebita in procesul de vindecare. Prin urmare, specialistii recomanda sa se apeleze la un ser fiziologic steril, cel putin o data pe zi, iar ca sapunurile utilizate in timpul dusurilor sa aiba un pH neutru. Pe timpul spalarii, actiunea de frecare trebuie sa fie total inexistenta, tamponarea reprezentand singura modalitate optima.

4. Comprese cu gheata

Daca simti ca umflatura continuta sa persiste, poti apela la comprese locale cu gheata, acestea avand un rol benefic si in calmarea durerilor care pot sa apara.

In concluzie, pentru ca rezultatele finale sa fie cat mai clare si avantajoase, este important sa se acorde o atentie sporita pentru procesul de vindecare. Daca se vor respecta indicatiile mentionate in articol, pacienta nu va ajunge sa intampine niciun fel de situatii neprevazute.