Lifting

Actualizat pe:

In randul interventiilor menite sa imbunatateasca estetica faciala se numara si procedura de lifting, care a devenit una dintre cele mai populare printre persoanele care vor sa redea tenului aspectul intinerit si care vor sa corecteze imperfectiunile ce apar odata cu inaintarea in varsta.

Chipul reflecta trecerea anilor, iar trasaturile incep sa capete un aspect diferit, deoarece pielea isi pierde treptat din fermitate si incep sa isi faca aparitia ridurile, iar liniile de expresie se adancesc tot mai mult. O solutie pentru a contracara efectele pe care inaintarea in varsta le are asupra tenului o reprezinta procedura de lifting facial.

Ce inseamna lifting facial?

Daca te intrebi ce inseamna lifting facial, raspunsul la aceasta intrebare este unul usor de intuit. Liftingul facial sau face lifting reprezinta o solutie de reducere a efectelor trecerii timpului reflectate in aspectul tenului, fiind o procedura chirurgicala prin care se elimina excesul de piele si sunt corectate anumite imperfectiuni, precum grasimea din anumite zone faciale si ridurile, ceea ce contribuie in final la intinerirea faciala.

Aceasta interventie chirurgicala este una dintre cele mai populare operatii estetice in intreaga lume, tocmai pentru ca ofera un efect de intinerire vizibil la nivelul chipului, ceea ce isi doreste aproape orice persoana atunci cand trecerea timpului isi spune cuvantul si se reflecta treptat in infatisare.

Concret, prin operatia de lifting facial se ridica tesuturile inestetice, se indeparteaza excesul de piele si grasime din anumite zone ale fetei, aceasta fiind de fapt o interventie de remodelare a conturului fetei si de estompare sau eliminare a ridurilor, astfel incat pielea sa capete fermitate si un aspect neted.

Ce presupune operatia de lifting?

Daca ai in vedere o operatie de lifting facial, probabil vrei sa stii mai multe despre procedura in sine si despre durata acesteia. Durata operatiei variaza de la o persoana la alta, intrucat trasaturile faciale si obiectivele sunt diferite. In principal, interventia dureaza intre 2 si 5 ore si se efectueaza sub anestezie locala sau anestezie generala.

Desfasurarea operatiei depinde in egala masura de obiectivul procedurii. Spre exemplu, pentru a reda fermitatea pielii prin lifting, se va face o mica incizie in spatele urechii si se va merge cu bisturiul de-a lungul liniei parului, in ideea de a camufla cicatricile. Excesul este indepartat in urma separarii pielii de grasimea subadiacenta si muschi.

Inainte de aceasta operatie, medicul iti va consulta istoricul medical, astfel incat sa determine daca aceasta interventie estetica ti se potriveste. Printre altele, sunt importante tensiunea arteriala, eventualele alergii de care suferi si tratamentele pe care le urmezi. De altfel, ti se va recomanda sa faci un set complet de analize de sange. Atat in perioada preoperatorie, cat si dupa interventia propriu-zisa, este important sa respecti toate indicatiile medicului.

Asadar, operatia de lifting facial este o procedura de indepartare a efectelor imbatranirii, prin corectarea ridurilor si indepartarea excesului de piele, fiind in general adresata atat femeilor, cat si barbatilor cu varste cuprinse intre 30 si 60 de ani, care au o stare de sanatate buna.

Articole Lifting