Lipoaspiratie

Lipoaspiratie

Cand vine vorba de remodelarea corpului, cea mai populara si eficienta interventie printre pacienti este cea de lipoaspiratie. Exista mai multe zone asupra careia poate fi aplicata, dar cele mai des intalnite sunt zona abdominala, coapsele, genunchii, bratele si zona gatului.

Ca in cazul oricarei alte interventii chirurgicale, pacientul va trebuie sa se pregateasca inainte de operatia propriu-zisa. El va trebui sa atinga o greutate cat mai apropiata de cea ideala, iar examenul clinic va determina calitatea pielii si daca exista sau nu contraindicatii. Pe urma, toate informatiile obtinute vor fi discutate de medicul chirurg cu pacientul.

Pentru ca interventia de lipoaspiratie sau liposuctie sa se desfasoare ca la carte, este important ca medicul chirurg sa fie constient de starea de sanatate pe care o are pacientul la momentul respectiv. Acest lucru ii da posibilitatea sa faca cele mai bune decizii in privinta lui, pentru cand va realiza procedura propriu-zisa.

Cate de tipuri de lipoaspiratie exista?

Pe masura ce evolueaza tehnologia, apar din ce in ce mai multe modalitati prin care poate fi realizata interventia de lipoaspiratie. Varianta clasica este cea pe care o cunoaste toata lumea si consta in indepartarea rapida a excesului de grasime din corpul pacientului, prin intermediul unei canule, care la randul ei este atasata unui aparat de lipoaspiratie.

Celelalte modalitati prin care se poate efectua interventia sunt lipoaspiratia cu laser, cea asistata electric si cea cu ultrasunete. Pentru prima optiune se va folosi o canula care contine o fibra tip laser si sustine procesul de lichefiere a grasimii, in timp ce a doua varianta este sprijinita de un sistem mecanic. Cea de-a treia operatie de lipoaspiratie se foloseste de energia ultrasunetelor.

Interventia ideala o sa depinda de situatia in care se afla pacientul, astfel ca interventia cu laser este mai potrivita pentru cei care au un depozit de grasime de dimensiune redusa, dar nu va avea un efect puternic in cazul pacientilor care se confrunta cu cantitati mari de grasime.

In ce fel iti poate afecta lipoaspiratia aspectul si starea generala?

Unii oameni pornesc de la o conceptie gresita si isi imagineaza ca lipoaspiratia este secretul pierderii in greutate fara efort. Adevarul este ca procedura ajuta la remodelarea corpului, nu la scaderea in greutate, iar daca nu sunt atenti, pacientii pot ajunge inapoi de unde au plecat. De aceea, operatia trebuie sa fie insotita si de o schimbare in privinta stilului de viata.

Bineinteles, pacientii trebuie sa se astepte ca dupa interventie sa se confrunte si cu unele efecte mai putin placute, care vor disparea de la sine dupa o perioada de timp. Acestea sunt edemul postoperator, echimozele, durerile si oboseala. Cele mai multe probleme vor putea fi remediate cu medicamente sau pauza de la activitatea fizica, asa ca pacientii nu trebuie sa-si faca griji.

Concluzii

Prin urmare, cea mai eficienta metoda la care pacientii pot apela pentru a-si remodela corpul incat sa arate ca cel la care viseaza, este interventia de lipoaspiratie. Cei interesati vor alege tipul de procedura care se potriveste cel mai bine corpului lor.