liposuctie pentru brate

Actualizat pe:

Liposuctia pentru brate este o procedura chirurgicala care se efectueaza, de obicei, din motive cosmetice. Cu toate acestea, poate fi utilizata si de persoanele care sufera de limfedem, o afectiune care consta in acumularea excesiva de tesut limfatic la nivelul bratelor. Din pacate, aceasta problema de sanatate nu poate sa fie vindecata, dar poate sa fie tinuta sub control, iar liposuctia exceleaza in acest aspect.

In ce constau pregatirile necesare pentru liposuctia pentru brate?

Persoanele care isi doresc sa beneficieze de interventia de liposuctie pentru brate, trebuie sa ia in considerare si ce fel de pregatiri trebuie sa faca, astfel incat sa se bucure de rezultate de lunga durata. Astfel, liposuctia trebuie sa fie luata in considerare doar de persoanele care vor adopta un stil de viata sanatos cu practicarea constanta a exercitiilor fizice si cu o dieta echilibrata. Trebuie subliniat faptul ca pacientul nu trebuie sa inlocuiasca stilul de viata sanatos cu procedura de liposuctie, pentru ca exista sanse uriase ca grasimea sa reapara.

Inainte de procedura, medicul trebuie sa se asigure ca pacientul este sanatos, prin efectuarea testelor de sange si a unei electrocardiograme pentru a evalua starea sa cardiaca.

Beneficii si riscuri pe care sa le ai in vedere in cazul liposuctiei pentru brate

Cei care iau in considerare interventia de liposuctie pentru brate, trebuie sa cunoasca beneficiile, dar si riscurile pe care si le asuma in momentul in care participa la o astfel de procedura.

Liposuctia realizata la nivelul bratelor este, de obicei, o procedura sigura si ofera rezultate bune, de lunga durata. Cu toate acestea, uneori, rezultatele initiale pot fi pozitive, existand riscul ca aspectul sa se inrautateasca in timp. Prin urmare, este important ca pacientul sa discute cu medicul specialist pentru a preveni toate riscurile si complicatiile pe care le poate manifesta. De asemenea, pacientul trebuie sa fie avertizat de faptul ca grasimea ar putea reveni, daca schimbarile stilului de viata, cum ar fi adoptarea unei diete echilibrate si practicarea regulata a  exercitiilor fizice, nu sunt luate in serios.

Multe efecte secundare pot aparea dupa procedura de liposuctie a bratului, fiind de mai multe feluri:

  • efectele adverse cauzate de anestezie care se pot manifesta prin reactii alergice, amorteala, tremurat, senzatie de frig si un ritm cardiac anormal;
  • scaderea temperaturii corpului, care poate fi prevenita prin consumarea bauturilor calde si prin incalzirea corespunzatoare a camerei in care se afla pacientul;
  • manifestarea diverselor tipuri de infectii, mai ales daca nu sunt respectate masurile de precautie.

Pacientii care aplica, astfel, tehnica de liposuctie, trebuie sa aiba in vedere si beneficiile de care se pot bucura, dar si setul de riscuri pe care trebuie sa si-l asume. In ciuda faptului ca este considerata o operatie chirurgicala estetica  este si o modalitate sanatoasa prin care se elimina excesul de grasime din corp.

Prin urmare, cine isi doreste sa apeleze la ajutorul medicului chirurg estetician pentru interventia de liposuctie pentru brate, poate tine cont de informatiile furnizate anterior in acest articol.