liposuctie la picioare

Actualizat pe:

Liposuctia (lipoaspiratie, liposculptura) reprezinta o metoda chirurgicala prin care sunt indepartate tesuturile adipoase, iar una dintre cele mai solicitate proceduri, in ultimul timp, este cea de liposuctie la picioare. Pentru a sti exact ce li se potriveste, in functie de problema lor, este indicat ca oamenii interesati de acest subiect sa viziteze o clinica de chirurgie estetica.

In ce consta o interventie de liposuctie la picioare?

In ziua de astazi, datorita evolutiei tehnologiei si tehnicii in medicina si in estetica, interventiile de liposuctie la picioare se fac in conditii mult mai confortabile pentru pacienti si cu rezultate foarte bune.

Grasimea de pe picioare este una foarte rezistenta, iar cantitatea sa este influentata de conditia fizica a omului, dar si de o oarecare predispozitie genetica. In timp ce persoanele motivate pot reduce prin intermediul exercitiilor fizice si prin dieta, o buna parte din grasimea de pe picioare, sunt si cazuri in care aceasta ramane la locul ei, cauzand frustrari si disconfort. In aceste cazuri, liposuctia picioarelor este indicata.

Interventia clasica de liposuctie se face sub anesteie locala sau generala, avand o durata inre 1 si 3 ore, in functie de complexitate. Dupa efectuarea operatiei, este nevie ca pacientul sa ramana internat pentru 24-48 de ore, iar dupa externare de recoamanda, de regula, tratament cu antibiotice, antiinflamatoare sau anticoagulante.

Procedura consta in aspirarea grasimii cu ajutorul unor sonde in are a fost introdusa o solutiespeciala medicamentoasa pentru a liza celulelor grase si a fi redusa sangerarea.

Sunt si interventii de liposuctie la picioare mai putin invazive

Pentru a scapa de grasime, sunt si interventii moderne de liposuctie la picioare. Una dintre ele este cea prin Vaser Pro, prin care picioarele sunt tratate circumferential, adica printr-o tratare cu o rotatie de 360 de grade. Aceasta tehnica este mai putin invaziva, in comparatie cu alte proceduri de chirurgie estetica.

Se pot efectua si proceduri de liposuctie sub genunchi, atat pe unul, cat si pe ambele picioare, cu acelasi scop de a elimina grasimile persistente.

Care sunt avantajele procedurilor de liposuctie la picioare?

In mai multe cazuri se recomanda o interventie de liposuctie la picioare: pentru persoanele obeze, care recurg la liposuctie si in cazul altor parti ale corpului, cum ar fi abdomenul, dar si pentru persoanele care au lucrat mult timp la sala de forta, fara sa aiba succes in tonifierea picioarelor. Totodata, pot opta pentru aceasta interventie si cei care au o stare fizica buna, dar care intampina o problema cu acumularea grasimii in zona picioarelor.

Avantajele acestei interventii sunt:

  • Grasimea este indepartata rapid, indiferent de locul in care se afla (coapsa mediala, partea din fata a coapsei, genunchii interiori);
  • Tratamentul are rezultate foarte bune, pentru ca este unul precis, efectuat exact unde este nevoie;
  • Efectele liposuctiei sunt permanente.

Avand mai degraba un rol estetic, interventia de liposuctie la picioare este insa mai importanta decat s-ar putea crede la prima vedere, ea ajutand barbatii si femeile care se confrunta cu scaderea stimei de sine din cauza aspectului pe care il considera neplacut sa ajunga la o forma fizica de invidiat, care le reda increderea.