Rinoplastie ultrasonica

Last updated on:
Written by Dr. Matei Alexandru

Rinoplastia ultrasonica este o tehnica chirurgicala de remodelare nazala in care se folosesc echipamente si unelte cu ultrasunete de inalta precizie. Aceasta tehnica este preferata de cei care isi doresc sa obtina un aspect mai uniform al nasului, multi dintre ei alegand sa si-l micsoreze, pentru a se integra mai placut in structura fetei. Din fericire, datorita ustensilelor si a tehnicii folosite, perioada de recuperare este mult mai scurta decat in cazul rinoplastiei traditionale.

Este rinoplastia ultrasonica potrivita pentru orice persoana?

Interventia de rinoplastie ultrasonica poate fi folosita pentru orice persoana, respectiv, pentru orice tip de nas, datorita instrumentului numit piezotom. Este responsabil de generarea energiei cu ultrasunete si se adapteaza cu usurinta pentru orice structura nazala, fara sa provoace rani sau dureri, cum se intampla in tehnicile traditionale.

Rinoplastia cu ultrasunete se efectueaza sub anestezie generala, datorita nivelului de confort oferit atat medicului chirurg, cat si pacientului. Interventia dureaza intre doua ore si jumatate si aproximativ trei ore.

Cum decurge procesul de recuperare dupa interventia de rinoplastie ultrasonica?

Dupa ce are loc interventia de rinoplastie ultrasonica, pacientul se poate confrunta cu senzatia de fata umflata, mai ales in primele trei zile. De asemenea, zonele din jurul ochilor vor fi usor invinetite. Din fericire, perioada postoperatorie dupa rinoplastia cu ultrasunete este mult mai blanda decat in cazul rinoplastiei conventionale, in care timpul de recuperare este indelungat, iar „traumatismele” de la nivelul fetei dispar mai greu.

Aceasta tehnica genereaza mai putine leziuni, mai putine vanatai si permite o perioada de recuperare mai suportabila pentru pacientul care, in scurt timp, va putea reveni la activitatea sa normala, dupa interventia de chirurgie estetica.

Avantajele pe care le obtii dupa interventia de rinoplastie ultrasonica

Persoanele care iau in considerare rinoplastia ultrasonica, interventia de remodelare a nasului, trebuie sa tina cont, totodata, si de beneficiile pe care le vor obtine daca aleg acest tip de operatie in defavoarea rinoplastiei conventionale. Printre ele se numara si:

  • precizie mai mare la procesul de remodelare a nasului – vei obtine o remodelare mai precisa a osul nazal, evitandu-se fracturile nedorite;
  • manifestarea unui numar scazut de rani la nivelul fetei – cu alte cuvinte, vei observa ca in perioada postoperatorie vei avea mai putine umflaturi si vanatai in zona nasului. Aceste efecte secundare apar frecvent la rinoplastia conventionala si reprezinta unul dintre principalele sale dezavantaje;
  • rezultate mai stabile si mai naturale – cu ajutorul rinoplastiei ultrasonice, modificarile structurii nazale sunt mai stabile si mai naturale, datorita echipamentului performant folosit si a tehnicii ireprosabile de lucru;
  • perioada de recuperare mai scurta – datorita faptului ca se manifesta mai putine rani la nivelul fetei, de o intensitate vizibil mai scazuta, pacientii au posibilitatea de a-si relua viata normala intr-o perioada mult mai scurta de timp.

In concluzie, persoanele care opteaza pentru rinoplastia ultrasonica se vor bucura de o serie de avantaje promitatoare si vor avea ocazia de a-si remodela structura nazala in functie de preferintele lor, astfel incat sa fie multumiti si satisfacuti de rezultatele obtinute. Rinoplastia cu ultrasunete este o varianta populara in prezent, castigand teren in fata rinoplastiei conventionale datorita beneficiilor mentionate anterior in articol.