Meniu

Silicoane cum se pun

Actualizat pe:

In momentul in care iau in calcul o operatie de marire a sanilor, femeile sunt interesate despre cum se pun silicoanele si in ce consta o astfel de interventie estetica. De asemenea, informatii legate de riscurile si posibilele efecte adverse ale unei astfel de operatii chirurgicale sunt si ele importante pentru cele care isi doresc sani mai mari.
Un alt aspect legat de procesul prin care se pun silicoanele este si recuperarea post-operatorie, de la durata acesteia, la restrictiile si indicatiile asociate acesteia.

Cum se pun silicoane, una dintre intrebarile care stau pe buzele pacientelor medicilor esteticieni

Una dintre intrebarile pe care orice pacienta o adreseaza medicului sau estetician este „Cum se pun silicoanele?”. In spatele acesteia se afla insa teama acestora legata de procedura chirurgicala in sine si, mai ales, de durerile asociate acesteia.
De aceea, medicul ar trebui sa explice intregul proces, de la pregatirea pre-operatorie pana la perioada de recuperare. In acest fel, femeile isi vor putea face o idee despre etapele operatiei si chiar durata acestora.

Cum se pun silicoanele? In ce consta aceasta interventie estetica?

Drept urmare, toti cele care sunt interesate de cum se pun silicoane trebuie sa treaca, mai intai, pragul medicului chirurg estetician. Intr-o prima consultatie, pacientele vor spune ce anume le nemultumeste la sanii lor si cum si-ar dori sa arate acestia dupa operatiea de marire cu implanturi mamare, iar medicul ii va oferi informatii legate de aceasta interventie chirurgicala.
Ulterior, acesta va face masuratori ale pacientei pentru a stabili care este tipul si dimensiunea implantului potrivit acesteia, care ar trebui sa fie in concordanta cu inaltimea, greutatea, talia si chiar toracele pacientei.
O astfel de operatie presupune efectuarea unei incizii – inframamara, periareolara sau axiala – la nivelul sanului, prin intermediul careia se introduce implantul, fie sub glanda mamara, fie sub muschiul pectoral, in functie de conformatia corporala si cantitatea de tesut mamar ale pacientei.
Durata acestei interventii este de 1-2 ore, fiind necesara o anestezie totala pentru efectuarea operatiei de augumentare mamara. Tinand cont de aceste aspecte, pacienta va avea nevoie de spitalizare, dar nu mai mult de 2 zile, daca nu exista complicatii.
In ceea ce priveste perioada de recuperare post-operatorie, pacienta va fi nevoita sa poarte o bustiera speciala, permanent, timp de cateva saptamani, dar si sa evite sa ridice mana deasupra umarului, sa ridice greutati sau sa poarte centura de siguranta, in aceasta perioada.
Activitatile sportive si efortul fizic ar trebui evitate timp de doua luni de la interventie, iar revenirea completa la activitatile cotidiene sa poate face in aproximativ o luna. Ceea ce este important de retinut referitor la rezultatul operatiei de marire a sanilor cu implanturi de silicon este faptul ca acestea pot fi evaluate final abia dupa un an de la interventie, desi acestea vor fi vizibile inca din primele saptamani, dupa ce se retrag umflaturile si edemele.
Prin urmare, raspunsul la intrebarea cum se pun silicoanele este unul vast, care cuprinde intregul proces de marire a sanilor, de la pregatirea pacientei pana la observarea primelor rezultate ale interventiei.