Meniu

Fatete dentare cum se pun

Actualizat pe:

Fiind vorba de un procedeu stomatologic, foarte multi ar putea sa se confrunte cu teama atunci cand sunt nevoiti sa ia parte la o lucrare de fatetare dentara, fapt care-i determina sa-si puna, in mod repetat, urmatoarea intrebare: cum se pun fatetele? Prin urmare, articolul de fata a fost creat cu scopul de a servi ca potential material de sprijin in situatia de fata, pe parcursul sau urmand sa fie evidentiate toate informatiile esentiale cu privire la modul in care va decurge tratamentul de fatetare dentara.

Cum se pun fatetele dentare: in ce consta intregul proces de fatetare?

Inainte de a raspunde, mot-a-mot, intrebarii “cum se pun fatetele dentare?” este important sa fie aduse in discutie etapele prin care pacientul va fi nevoit sa treaca inainte de a se putea incepe lucrarea propriu-zisa. Asadar, daca iei in considerare sa apelezi la un asemenea tratament, iata la ce anume va trebui sa te astepti:

1. Sedinta de consult

Prima etapa, prin intermediul careia se va da startul intregului proces, va consta intr-o sedinta de consult, aici pacientul urmand sa-l cunoasca pe stomatologul ce va fi responsabil de lucrare. In cadrul acestei consultatii, clientul va trebui sa impartaseasca medicului urmatoarele informatii personale:

● ce probleme l-au impins sa-si doreasca sa ia parte la un asemenea tratament;
● daca, in prezent, este consumat vreun tip de medicatie prescrisa, ca urmare a unui potential tratament;
● daca, in trecut, s-a confruntat cu anumite probleme serioase de sanatate. In cazul in care exista astfel de situatii, pacientului i se va cere sa mentioneze medicatia utilizata in cadrul tratamentului.

Dupa ce stomatologul a obtinut toate informatiile de care are nevoie, acesta va incerca sa determine alternativele cele mai bune de care va dispune clientul, urmand ca, de comun acord, sa fie stabilita o modalitate optima de abordare.

2. Preluarea mostrelor si proiectarea fatatelor

Odata stabilite informatiile necesare, cel de-al doilea pas va consta in preluarea unor mostre pe baza carora tehnicienii vor ajunge sa creeze fatetele. De asemenea, stomatologul va putea sugera sa fie realizate cateva fotografii ale danturii, acestea putand sa fie utilizate in proiectarea digitala a fatetelor.

3. Pregatirile necesare

In foarte multe cazuri, pacientii vor fi nevoiti sa ia parte la anumite tratamente pregatitoare inainte de a se putea incepe lucrarea propriu-zisa. Conform statisticilor, printre cele mai populare necesitati de pe piata se numara dintii piliti pentru fatete, acest procedeu fiind extrem de important atunci cand se doreste o lucrare de succes.

Cum se pun fatetele? Iata la ce trebuie sa te astepti!

Dupa incheierea etapelor mentionate anterior, urmeaza practicarea lucrarii propriu-zise, in subcapitolul de fata urmand sa-ti primesti si raspunsul mot-a-mot cu privire la intrebarea “cum se pun fatetele?”.

Procedura ajunge sa varieze, de regula, in functie de materialul pentru care s-a ales sa se opteze. O fateta din compozit va putea fi instalata dupa doar o singura sedinta, lucrarea constand intr-o aplicare stratificata a materialului, in functie de dimensiunile si forma dorite. Pentru fatetele din ceramica, lucrarea va fi realizata, de regula, in cadrul mai multor sedinte, deoarece aceasta este mult mai complexa; de asemenea, ea ajunge sa difere de la caz la caz, singura asemanare concreta constand in faptul ca pacientul nu va intampina vreun grad de disconfort pe parcursul unei proceduri.

In concluzie, acestea sunt informatiile necesare pe care trebuie sa le cunosti atunci cand iti adresezi intrebarea “cum se pun fatetele dentare?”.