Meniu

Fatete dentare dinti strambi

Actualizat pe:

Zambetul frumos este dat de o dantura sanatoasa, de un alb imaculat si cu dinti corect aliniati, motiv pentru care poate aparea intrebarea daca pot fi puse fatete dentare pe dinti strambi, in cazul celor care doresc sa isi infrumuseteze aspectul zambetului.
Fatetele dentare reprezinta una dintre cele mai eficiente si de durata modalitati de a obtine un zambet frumos si alb, mai ales ca prin intermediul acesteia pot fi corectate numeroase defecte de la nivelul dintilor.

Poate fi infrumusetat zambetul cu fatete dentare pe dinti strambi?

Posesorii unei danturi sanatoase, dar al carei aspect estetic nu este tocmai unul placut, au posibilitatea de a apela la lucrarea protetica de aplicare a unor fatete dentare pe dinti strambi. Aceasta solutie este una foarte potrivita atat in cazul celor cu dintii strambi, dar si in numeroase alte situatii.
De exemplu, dintii a caror culoare s-a schimbat, fie sub actiunea unor alimente sau bauturi colorate si a fumatului, fie din cauza decolorararii smaltului, sunt candidatii potriviti pentru aceasta procedura stomatologica cu rol estetic. In plus, acestea pot fi aplicate si in cazul dintilor ciobiti sau fracturati, indepartati sau rotiti.
Prin urmare, aplicarea unor fatete pe dinti strambi poate fi una dintre cele mai potrivite solutii pentru reconditionarea danturii si pentru obtinerea unui zambet frumos.

Cum se desfasoara procedura de aplicare a unor fatete dentare pe dinti strambi?

Modul de desfasurare a procedurii de aplicare a unor fatete dentare pe dinti strambi este unul simplu si rapid, care este utilizat in aproape orice astfel de lucrare protetica.
Este important de retinut de la bun inceput ca exista doua modalitati prin care se pot aplica fatetele dentare, una dintre acestea presupune slefuirea usoara a suprafetei dintelui – fatete dentare prep – in timp ce alta consta in lipirea acestora pe adezivul aplicat direct pe dinte, fara nici o pregatire – fatete dentare no prep.
Astfel ca cei care se intreaba daca se pot pune fatete dentare pe dinti strambi trebuie sa stie ca acestea pot fi aplicate, insa numai folosind metoda de slefuire a smaltului dintelui vizat. In acest fel, adezivul folosit pentru lipirea fatetelor adera mai bine la suprafata dintelui, oferind o stabilitate si o rezistenta ridicate, dar se si reduce din volumul dintelui, pentru ca lucrarea protetica finala sa nu fie una foarte mult iesita in exterior.
Totodata, datorita acestei tehnici si perioada de acomodare a pacientilor cu noua dantura, mai alba si mai frumoasa, este mai rapida.
In ceea ce priveste etapele procedurii de aplicare a fatetelor dentare, acestea sunt consultul initial, in care se stabileste planul de tratament, pregatirea danturii si mulajul acesteia, dupa care vor fi create fatetele dentare, ultimul pas fiind lipirea definitiva a lucrarilor protetice estetice. Astfel, in cel mult 3 sedinte stomatologice, pacientii vor obtine zmabetul la care au visat.

In concluzie, aplicarea unor fatete dentare pe dinti strambi este unul dintre principalele motive pentru care oamenii apleaza la aceasta procedura stomatologica pentru infrumusetarea zambetului, rezultatul final fiind unul surprinzator.