Meniu

Implant dentar MegaGen

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

Un implant dentar este un șurub mic din titan care este plasat în maxilar pentru a acționa ca o rădăcină fixă și permanentă. În timpul procesului de vindecare, acest șurub se integrează cu osul din jur (printr-un proces cunoscut sub numele de osteointegrare) pentru a crea o fundație puternică și durabilă care poate fi apoi folosită pentru a susține o coroană dentară, mai multe punți sau o proteză fixă. Implanturile dentare au devenit prima opțiune de tratament pentru pierderea dinților. În plus, dezvoltarea de noi materiale de regenerare și progresele interesante în tehnologia digitală înseamnă că implanturile dentare pot fi folosite acum pentru orice pacient cu orice afecțiune.

Ce sunt implanturile MegaGen?

Implanturile dentare MegaGen oferă un înlocuitor cu aspect natural pentru dinții adulți. În plus, acestea restabilesc funcționalitatea maxilarului, facilitând vorbirea, mâncatul și mestecatul. Cele mai multe implanturi sunt compuse dintr-un șurub care este încorporat în os și un stâlp, de care este atașată proteza. Implanturile MegaGen sunt unice, deoarece micro suprafața șurubului în formă de con conține o componentă inovatoare de lipire a osului. Acest lucru înseamnă că ele pot fi plasate în zone cu densitate osoasă scăzută, scutind pacientul de suferința de a purta proteze greșit adaptate. În plus, componenta de legare a osului înseamnă un timp de recuperare mai rapid după ce implantul este plasat. Producătorul implanturilor MegaGen oferă o garanție pe viață. În cazul în care implantul înșurubat nu se integrează, acesta va fi înlocuit cu unul nou. După o intervenție chirurgicală de implant dentar, fiecare pacient primește pașaportul original al acestuia. Sistemul MegaGen a fost conceput pentru a satisface chiar și cele mai exigente nevoi ale pacienților.

Procesul de implantare MegaGen

Deoarece implanturile MegaGen funcționează la fel ca dinții naturali, puteți mușca și mesteca confortabil, fără disconfortul protezelor convenționale. De asemenea, implanturile MegaGen ajută la protejarea dinților naturali adiacenți, previn deteriorarea și pierderea gingiilor și mențin maxilarul sănătos.

 1. Plasarea implanturilor. După anestezie locală, implantul dentar este plasat în zona dintelui lipsă. Perioada de vindecare după plasare variază de la 2 săptămâni la câteva luni, în funcție de starea pacientului. Un pilon și o coroană temporară pot fi plasate pe implant în momentul intervenției chirurgicale. În cazul în care diagnosticul este de insuficiență osoasă pentru a plasa un implant, de exemplu atunci când dintele lipsește de mult timp și osul maxilarului s-a retras, un implant poate fi plasat după o procedură specială de grefă osoasă.
 2. Plasarea pilonului. Stâlpul este elementul de legătură între coroană și implant. Acesta este conectat la implant în timpul sau după perioada de vindecare, în funcție de stabilitatea implantului care se integrează treptat cu osul din jur pentru a crea o fundație puternică și durabilă.
 3. Restaurarea finală a coroanei. Laboratorul stomatologic folosește o amprentă a locului implantului pentru a realiza o coroană care se potrivește cu estetica dinților naturali ai pacientului.

Durata medie a tratamentului cu implanturi:

 • Maxilarul superior: 4 luni
 • Maxilarul inferior: 3 luni
 • Grefa osoasă: 2 – 6 luni suplimentare

Cu implantul ONE-DAY de la MegaGen, pacientul își poate recupera dinții și zâmbetul în ziua operației.

Cum sunt plasate implanturile dentare MegaGen?

Procedura de plasare a implanturilor dentare MegaGen este similară cu multe alte proceduri de implantare. De obicei, se efectuează în două vizite scurte, prima vizită durând de obicei o oră, iar cea de-a doua aproximativ treizeci de minute. După ce medicul dentist a analizat radiografiile și rezultatele diagnosticului, rădăcina implantului poate fi introdusă. Această procedură va fi efectuată sub anestezie locală, cu excepția cazului în care se preferă un alt tip de sedare. Iată un proces pas cu pas pentru prima etapă a plasării unui implant dentar MegaGen:

 1. Se va face o incizie în țesutul gingival pentru a expune osul maxilarului
 2. Se va face o gaură mică în maxilar pentru a introduce implantul
 3. Implantul va fi înșurubat în poziția desemnată
 4. Se va pune un mic dop temporar pentru a acoperi implantul, iar locul intervenției chirurgicale se va închide prin sutură
 5. După aproximativ 10 zile, suturile vor fi îndepărtate, iar medicul dentist va evalua procesul de vindecare

În general, implanturile dentare MegaGen îmbunătățesc procesul de vindecare, ceea ce înseamnă că a doua fază de tratament poate fi finalizată la aproximativ 10-12 săptămâni după prima.

Iată o scurtă prezentare generală a ceea ce se poate anticipa la cea de-a doua programare:

Se va administra un anestezic local și se va face o mică incizie pentru a expune rădăcina protetică. Capacul de oprire temporar va fi îndepărtat și un mic stâlp sau un pilon va fi atașat la implant. Când procesul de vindecare este complet, noua proteză dentară (de obicei o coroană) va fi creată din amprentele de mușcătură. Un șurub mic va fi folosit pentru a fixa proteza pe pilon. Se vor face toate ajustările necesare pentru a se asigura că proteza este confortabilă, iar implantul dentar MegaGen va fi fixat pentru toată viața.

De ce să aleagă un pacient implanturile MegaGen?

MegaGen are o istorie bogată în dezvoltarea de soluții inovatoare de implanturi care oferă performanțe chirurgicale superioare și a devenit rapid unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de implanturi dentare de clasă mondială. De asemenea, MegaGen dispune de cea mai mare unitate de producție de implanturi din Asia și încorporează toate tehnologiile de ultimă generație pentru a dezvolta și produce dispozitive medicale, de la implanturi dentare, grefe osoase, instrumente și scaune unitare până la dispozitive medicale personalizate pentru pacienți, folosind proiectarea CAD/CAM și imprimarea 3D.

Sistemele de implanturi MegaGen oferă o gamă de soluții pentru a acoperi fiecare afecțiune și indicație, permițând obținerea celui mai bun și mai eficient rezultat pentru fiecare pacient. Beneficiile implanturilor MegaGen sunt evidente mai ales atunci când se ia în considerare încărcarea imediată. Pe baza unor rezultate clinice extinse, noile protocoale de încărcare MegaGen permit pacienților să își recupereze zâmbetul mai repede ca niciodată.

Este un produs certificat care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate 

Sistemul de implanturi MegaGen îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, confirmând siguranța, fiabilitatea și durabilitatea produsului. Implanturile avansate MegaGen sunt proiectate astfel încât să se aplice de fiecare dată un tratament minim invaziv în timpul procedurii, care durează foarte puțin (20-30 de minute) și nu provoacă durere pacientului. Implanturile dentare ar trebui să fie prima alegere de tratament în cazul pierderii dinților.

Prezintă o perioadă de tratament mai scurtă

Medicii care folosesc implanturile MegaGen pot obține rezultate mult mai bune într-o perioadă de timp mult mai scurtă. Implanturile dentare Megagen sunt realizate din titan, un metal care este ușor de absorbit de organismul uman și nu provoacă reacții alergice. Suprafața implantului acoperită cu ioni de calciu fuzionează împreună cu osul de două ori mai repede, iar firele de un design excepțional asigură stabilitatea primară a implantului în os ca și cum ar fi fost înșurubat pur și simplu. Prin urmare, în multe cazuri, nu numai partea chirurgicală, ci și procedura protetică poate fi efectuată în cadrul aceleiași vizite.

Are un aspect estetic impecabil

Sistemul de implant MegaGen constă într-un sortiment foarte bogat de piese protetice cu aspect natural, din care medicul poate alege cea mai potrivită variantă pentru fiecare caz, chiar și pentru cel mai dificil. Prin urmare, după lucrările de protetică, pacientul se poate bucura de un aspect estetic impecabil.

Permit rezultate ireproșabile

La dezvoltarea sistemului de implant MegaGen, în centrul atenției au fost nevoile pacientului. Prin urmare, produsul a fost bine evaluat de către medici cu înaltă calificare care sunt capabili și dornici să ofere pacienților lor cele mai bune rezultate: aspect estetic impecabil, funcționalitate, siguranță, fiabilitate și durabilitate.

Prețuri pentru implanturile dentare MegaGen

Costurile pentru implanturile dentare MEgaGen variază, acestea sunt clasificate în dependență de calitatea implantului, gama acestuia, tehnica prin care este realizat și introdus. Medicul va recomanda cea mai optimă oferă în dependență de severitatea problemei pacientului și bugetul acestuia. Prețul pentru implanturile MegaGen Anyridge variază între 500 și 1000 de euro. 

Întrebări frecvente

 1. MegaGen este un implant bun?
  Implanturile Megagen au o stabilitate primară excelentă și aceasta crește în timp, pe măsură ce are loc procesul de vindecare. Acest lucru oferă pacientului încredere și predictibilitate tratamentelor.
 2. Care este rata de succes a implanturilor MegaGen?
  Aproape 98% dintre implanturile MegaGen sunt montate cu succes și durează toată viața.
 3. Din ce țară provine implantul MegaGen?
  MegaGen este un producător de implanturi fondat în Coreea de Sud în 2002. Acesta oferă o gamă de 18 implanturi la nivel osos și la nivel tisular cu forme conice, drepte și cu apex conic. Este distribuit în peste 88 de țări. Compania are sediul central în Daegu, Coreea de Sud.
 4. Din ce sunt fabricate implanturile MegaGen?
  Implanturile MegaGen fac parte din multistrat R2iCE, un bloc structural de zirconiu colorat format din patru straturi. Prin intermediul a patru gradații, similare valorilor dinților naturali și 16 linii de nuanțe diferite, constând din A1 până la D4.
 5. Ce este Megagen AnyRidge?
  AnyRidge este primul sistem de implant care introduce conceptul de proiectare progresivă a filetului. Designul coronal avansat permite conservarea maximă a osului cortical în jurul implanturilor. Dincolo de osteointegrare, AnyRidge poate asigura o linie gingivală frumoasă.
 6. Ce sistem de implanturi este compatibil cu MegaGen AnyRidge?
  Inclusive Titanium Abutment 6 mmH este compatibil cu sistemul de implanturi MegaGen AnyRidge.
 7. Din ce sunt făcute cele mai bune implanturi?
  Titanul este cel mai bun material pentru implanturile dentare. Titanul este extrem de puternic și durabil și rezistent la coroziune, dar cel mai mare motiv pentru care titanul este folosit pentru implanturile dentare este că se poate “osteointegra” și poate deveni o parte permanentă a gurii pacientului.

Concluzie

Sistemul de implanturi MegaGen a fost conceput pentru a satisface nevoile pacienților care se confruntă cu lipsa masei osoase necesare pentru implanturile tradiționale. MegaGen este cea mai bună soluție pentru cei cărora le pasă de fiabilitate, calitate ridicată, garanții și rezultate impecabile.