Meniu

Dermatologie Cu Bilet De Trimitere

Actualizat pe:

In momentul in care sesizeaza o problema de piele, este nevoie ca oamenii sa se prezinte la medicul de familie care, in functie de gravitatea acesteia, poate recomanda o consultatie la dermatologie cu bilet de trimitere.

Conform reglementarilor in vigoare, perioada de valabilitate a unui bilet de trimitere este de 30 de zile, fiind inclusa si data trimiterii, pentru un diagnostic acut/subacut, de 90 de zile pentru un diagnostic Cronici si de 90 de zile pentru un diagnostic P.

Afectiuni care necesita o consultatie dermatologie cu bilet de trimitere

Afectiunile dermatologice necesita un tratament personalizat si de aceea un medic de familie care considera ca pacientul sau are nevoie de o consultatie dermatologie cu bilet de trimitere  va emite un astfel de act. Pe baza documentului, pacientul poate beneficia, gratuit, de o evaluare specializata in sistemul public de sanatate sau contra-cost, in cazul anumitor clinici private care nu au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Sunt mai multe afectiuni pentru care medicul de familie ii poate emite pacientului un bilet de trimitere catre dermatologie: acnee, eczeme, psoriazis, pitiriazis, tumori, infectii bacteriene si micotice, dermatita, hiperpigmentari, rozacee etc. In functie de caz, specialistul poate recomanda, la randul sau, investigatii si analize, pentru a se asigura ca aplica un tratament personalizat si, prin urmare, foarte eficient.

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de o consultatie la dermatologie cu bilet de trimitere

Primul pas atunci cand descoperi o anumita problema de piele care te ingrijoreaza este sa contactezi telefonic medicul de familie care iti poate recomanda o consultatie la dermatologie cu bilet de trimitere. In timpul conversatiei telefonice, ii vei expune simptomele si acesta, cel mai probabil, te va invita la cabinet pentru o examinare.

Daca in timpul controlului doctorul constata ca problema are nevoie de „ochiul” unui specialist, iti va emite pe loc un bilet de trimitere. Nu trebuie decat sa prezinti actul de identitate si cardul de sanatate, in acest scop.

Cum se desfasoara o consultatie la dermatologie cu bilet de trimitere

Persoanele care se califica pentru o consultatie la dermatologie cu bilet de trimitere trebuie sa sune la institutia medicala privata sau publica unde doreste sa beneficieze de o evaluare pentru a-si face o programare.

Ulterior, la data si ora stabilite, pacientii trebuie sa se afle in fata medicului specialist, unde vor fi examinati prin observare sau cu ajutorul dispozitivelor. O consultatie dermatologica este alcatuita din urmatoarele componente:

  • anamneza – medicul discuta cu pacientul despre boala, istoricul medical si investigatiile efectuate anterior;
  • examenul clinic – pacientul este examinat de medic care verifica leziunile de la nivelul pielii, unghiilor, parului, mucoaselor;
  • diagnostic;
  • recomandarea unor investigatii suplimentare – daca este cazul (analize de laborator, de exemplu);
  • tratament;
  • recomandari speciale – in ceea ce priveste ingrijirea pielii si prevenirea aparitiei bolilor.

In concluzie, pacientii care ajung intr-un cabinet de dermatologie cu bilet de trimitere vor fi examinati cu atentie de medicii specialisti, care vor pune un diagnostic si vor face recomandarile de tratament, astfel incat afectiunea sa fie tratata si vindecata. In anumite cazuri, ei pot solicita analize suplimentare sau chiar evaluarea si interventia unui medic de alta specialitate (de exemplu, un medic chirurg).