Meniu

Criolipoliza Efecte Negative

Actualizat pe:

Desi beneficiile criolipolizei sunt multiple si nu poti fi tagaduite, atunci cand vrei sa urmezi aceasta procedura ar trebui sa iei in calcul si efectele negative. Pentru realizarea tratamentului si evitarea efectelor secundare ale criolipolizei, personalul specializat al clinicii foloseste un aparat de criolipoliza cu un dispozitiv aplicator pentru a expune celulele adipoase la o racire controlata. Aplicatorul are la baza o tehnologie de aspiratie pentru a expune zona tratata la temperaturi sub pragul de inghet.

Desi cercetările sunt inca insuficiente, criolipoliza este in general considerata ca interventie chirurgicala mai sigura si neinvaziva de eliminare a grasimii de pe anumite regiuni ale corpului, comparativ cu procedurile traditionale, cum ar fi liposuctia.

Intrucat metoda nu implica taiere, manipulare a tesuturilor sau anestezie, majoritatea pacientilor nu au nevoie de timp de recuperare si isi pot relua imediat activitatile normale. Singurele efecte secundare vizibile ale procedurii tind sa fie minore si apar numai in zona de tratament. Majoritatea efectelor negative sunt temporare si se reduc sau dispar in cateva zile pana la saptamani dupa interventie.

Efecte negative frecvente ale criolipolizei

Este absolut normal ca pacientii sa experimenteze un oarecare disconfort si o senzatie ca cineva sau ceva le trage de piele atunci cand aplicatorul intra in contact cu tegumentul, mai ales in timpul etapelor initiale ale tratamentului. Cu toate acestea, senzatia dispare relativ repede.

Pe masură ce pielea si tesuturile sunt expuse la temperaturi de aproximativ 4°C si la aspirare, pot exista unele efecte adverse ale criolipolizei, cum ar fi inrosirea usoara a zonei, sensibilitate si vanatai minore. Unii pacienti raportează amorteala sau furnicaturi in jurul zonelor tratate. Majoritatea persoanelor declara insa ca aceste reactii dispar in cateva zile de la procedura de criolipoliza.

Alte efecte negative pe care le poti experimenta in primele doua saptamani dupa tratament includ mancarime la locul de tratament, amorteala, pierderea senzatiei tactile in zona respectiva, crampe usoare si uneori diaree, intrucat organismul indeparteaza in mod natural celulele adipoase moarte.

Efecte negative si complicatii rare ale criolipolizei

Exista unele efecte adverse rare ce pot aparea in urma criolipolizei, cum ar fi durerea prelungita sau hiperplazia adipoasa paradoxala (HAP).

1. Durere sau disconfort

In urma unei proceduri de criolipoliza, este posibil sa simti disconfort, intepaturi sau dureri la locul de tratament. Acest lucru se poate datora temperaturilor foarte reduse pe care le foloseste tratamentul.

Un studiu din 2015 a analizat rezultatele persoanelor care au urmat in total 554 de proceduri de criolipoliza pe parcursul unui an. Analiza a constatat ca orice durere post-tratament a avut o durata cuprinsa intre 3 si 11 zile, apoi a disparut de la sine.

2. Hiperplazia adipoasa paradoxala

Sansele de a dezvolta HAP sunt foarte mici, cu o rata de incidenta sub 0,0051%. Hiperlazia adipoasa paradoxala este o reactie la inghet in care, in loc sa se distruga celulele adipoase nedorite, racirea controlata simuleaza extinderea acestora. Ca urmare, organismul se lupta sa descompuna tesutul gras si are loc o extindere a zonei cu depunere de grasime in care s-a efectuat procedura.

HAP este adesea tratata printr-o alta interventie de criolipoliza sau prin liposuctie, daca problema persista.

Cum să minimizezi efectele negative ale criolipolizei?

Criolipoliza este considerata un tratament mai sigur si neinvaziv de reducere a grasimii corporale in comparatie cu alte metode traditionale, cum ar fi liposuctia si abdominoplastia. Efectele negative comune ale tratamentului sunt de obicei de scurta durata, fara evolutie pe termen lung, iar complicațiile mai grave sunt rare.

Cea mai eficienta modalitate de a minimiza efectele negative ale tratamentului cu criolipoliza, precum si ale altor proceduri cosmetice, este sa te informezi inainte sa alegi clinica sau centrul unde vei urma procedura si sa cauti serviciile unei echipe sau ale unui medic cu experienta, specialist in dermatologie cosmetica.

Din pacate, ca si in cazul altor tratamente non-invazive, exista multe persoane necalificate care isi ofera serviciile in cabinete si chiar la domiciliul clientilor, pretinzand ca ofera o metoda mai ieftina si mai eficienta de a-ti ingheta celulele adipoase. Lipsa de experienta a personalului care realizeaza tratamentul, precum si produsele si aparatura inferioara te pot pune in pericol si pot compromite rezultatele procedurii.

Intrebari frecvente

Care sunt sansele sa apara efecte negative dupa criolipoliza?

Sansele sa apara efecte adverse variaza, cel mai des vor aparea efectele negative minore enumerate in articol, insa acestea vor disparea rapid. Efectele secundare mai serioase au o sansa mult mai mica de a aparea.

Cum pot minimiza sansele de aparitie a efectelor negative?

Recomandam pacientilor sa aleaga o clinica medicala cu experienta in acest domeniu si sa se asigure ca echipa are experienta si foloseste aparatura de ultima generatie.

Cum pot sa ma asigur ca aleg cea mai buna clinica pentru criolipoliza?

Puteti sa verificati parerile pacientilor ce au apelat in trecut la serviciile clinicilor din orasul dvs. sa vedeti cum a decurs experienta lor si daca au avut efecte adverse. Puteti face acest lucru si pe platforma noastra.

Complicatii frecvente:Multiple si mici
Complicatii serioase:Putine
Nr complicatii rare:2
Sanse HAP:0,0051%
Durata efecte negative:3-11 zile