Meniu

Terapia Vampir Contraindicatii

Actualizat pe:

O metoda populara de regenerare a pielii, care este eficienta si sigura, este terapia vampir. Contraindicatii, in ceea ce o priveste, sunt putine, dar necesita toata atentia. Astfel ca fiecare om care isi doreste sa recurga la procedura trebuie sa stabileasca impreuna cu dermatologul sau cu esteticianul daca se „califica” pentru ea.

Terapia vampir consta in injectarea pacientului cu plasma si trombocite provenite din sangele propriu pentru tratamentul ridurilor, cicatricilor (de pe ten, gat, decolteu, scalp, maini), dar si pentru stoparea caderii parului. Chiar daca numele sau este „de speriat”, procedura este de fapt una minim-invaziva, ce implica un mic disconfort pentru pacient.

Practic, interventia consta in recoltarea sangelui pacientului intr-un tub si centrifugarea probei, pentru a fi separate plasma si trombocitele de restul elementelor din sange. Trombocitele sunt responsabile de vindecarea tesuturilor, astfel se explica faptul ca ele sunt injectate in zonele cu probleme, pentru a reface si intineri pielea, dar si ca procedura complementara celor de facelift, botox, fillere cu acid hialuronic sau in procedurile chirurgicale reconstructive.

Terapia vampir, contraindicatii

Din categoria „terapia vampir – contraindicatii” fac parte mai multe afectiuni si conditii medicale. Daca te afli intr-una dintre situatiile expuse mai jos, nu poti beneficia de acest tratament:

  • persoanele care sufera de trombocitopenie – afectiune care presupune un numar scazut de trombocite;
  • instabilitate hemodinamica;
  • infectii acute sau cronice:
  • hipofibrinogenemie;
  • sepsis;
  • boli hepatice cronice;
  • tratament anticoagulant;
  • femei insarcinate sau care alapteaza;
  • epilepsie;
  • cancer;
  • perioada menstruala

Terapia vampir contraindicatii: la ce trebuie sa tii seama inainte si dupa procedura

In terapia vampir, contraindicatiile pot fi, asadar, destul de numeroase, dar sunt si unele precautii in ceea ce-i priveste pe cei care beneficiaza de ea.

De regula, terapia necesita 3 tratamente care se repeta la 2-3 saptamani, iar efectul lor este vizibil chiar si dupa un an. Procedura necesita o intretinere, care consta intr-un tratament pe an. In unele cazuri, pentru a avea un efect mai vizibil si mai eficient, tratamentul se poate asocia cu terapia cu toxina botulinica, acid hialuronic, lipofiling.

Inainte de tratament, unii specialisti recomanda un consum mai ridicat de apa decat de obicei, pentru ca organismul sa fie bine hidratat. De asemenea, in timpul tratamentului nu trebuie administrate medicamente anti-inflamatoare.

In momentul in care se face injectarea intradermica, se poate produce o inflamatie locala, de scurta durata si, rar, pot fi atinsi nervi cutanati, dar nu vor exista consecinte importante sau care sa dureze.

In privinta perioadei post-procedura, de cele mai multe ori se poate relua activitatea normala imediat, dar in alte cazuri, cum ar fi in tratamentele pentru fata, poate fi necesar un ragaz de 12 ore pentru recuperarea la domiciliu, pentru ca in acest timp edemul (daca exista) sau roseata sa dispara. De asemenea, tenul trebuie lasat „sa respire”, adica nu este recomandata aplicarea produselor de machiaj. Pe langa toate acestea, este interzisa expunerea la soare, la solar, dar si baile fierbinti, pentru mai multe zile de la efectuarea procedurii.

In concluzie, in terapia vampir contraindicatiile nu sunt foarte multe, dar necesita o atentie sporita. Pentru a te bucura de toate avantajele acestui tratament, trebuie sa respecti intocmai indicatiile specialisului.