Meniu

Rejuvenare faciala

Actualizat pe:

Orice obicei sau aliment nesanatos lasa urme pe organismul uman, atat in ceea ce priveste starea de sanatate, dar mai ales la nivelul tenului, motiv pentru care tot mai multe femei apeleaza la procedura de rejuvenare faciala pentru a-si recapata tenul luminos si sanatos.
De asemenea, unul dintre efectele acestui tratament cosmetic este si reintinerirea, ceea ce il face sa fie si mai apreciat de cele care doresc sa scape de riduri si sa redobandeasca tonusul tenului.

In ce situatii se recomanda procedura de rejuvenare faciala?

Pentru inceput trebuie sa se cunoasca faptul ca exista mai multe tipuri de rejuvenare faciala, unele non-invazive si unele minim invazive, care se folosesc in functie de problemele tenului care se doresc a fi tratate. In plus, procedurile de rejuvenare faciala se adreseaza oricarui adult, fiind potrivite de la varsta de 20 de ani, atat femeilor, cat si barbatilor.
Prin urmare, cazurile in care aceste proceduri se dovedesc a fi eficiente si pentru care sunt recomandate sunt ridurile de expresie si chiar cele profunde, hiperpigmentarea pielii, acnee si cicatricele lasate de aceasta, pierderea elasticitatii pielii, pete care apar pe fata din diferite cauze – de la soare, in urma sarcinii (melasme) sau odata cu avansarea in varsta (lentigouri).
Metodele de rejuvenare faciala prin care aceste inperfectiuni ale tenului pot fi tratate sau ameliorate sunt peeling-urile chimice, microdermabraziune, tratamente cu radiofrecventa, PRP, injectari cu acid hialuronic sau lifting facial cu fire resorbabile. Drept urmare, exista mai multe metode de rejuvenare faciala, pretul in aceste cazuri fiind foarte diferit, mai ales ca unele astfel de metode consta in interventii chirurgicale minim invazive.

Care sunt metodele non-invazive de rejuvenare faciala?

Cum unii oameni se tem de interventiile chirurgicale, chiar si cele minim invazive, au fost dezvoltate metode de rejuvenare faciala non-invazive care sunt la fel de eficiente ca si procedurile chirurgicale de reintinerire si tonifiere a tenului.
Astfel ca exista o serie de astfel de tratamente care au ca scop rejuvenarea faciala, cum sunt tratamentele cu plasma, cu acid hialuronic sau cu enzime, dar si proceduri mai complexe, cum sunt cele de rejuvenare faciala cu laser sau cu IPL, rejuvenare prin radiofrecventa sau prin intermediul microdermabraziunii cu cristale.
Daca procedurile de rejuvenare faciala cu laser, IPL si mai ales prin radiofrecventa, sunt recomandate in special pentru tenurile mature, celelalte pot fi realizate si pentru tenurile care nu au probleme cu ridurile sau elasticitatea pielii, ci pentru tratarea acneei si cicatricelor lasate de aceasta, petelor si pentru redarea luminozitatii si tonicitatii tenului.
Tinand cont diversitatea de proceduri disponibile, cand vine vorba despre rejuvenarea faciala, parerile sunt impartite, pentru fiecare tip de tratament in parte existand pareri pro si contra. De aceea, in general, protocolul de tratament este recomandat de specialist, in functie de problemele tenului si de specificul fiecarui caz in parte.
In concluzie, orice procedura de reintinerire sau redare a luminozitatii naturale a tenului reprezinta o metoda de rejuvenare faciala, la care apeleaza foarte multe persoane, femei si barbati deopotriva.