Lipoaspiratie laser

Actualizat pe:

Exista mai multe tipuri de lipoaspiratie, iar una din interventiile care au castigat popularitate este lipoaspiratia cu laser. In functie de procedura, candidatul perfect va arata diferit, iar pentru interventia cu laser, persoana ideala prezinta depozite mici de grasime in zone precum coapsele, fesele, abdomenul, bratele, gusa si zona mamara la barbati.

Procedura este nedureroasa, asa ca pacientii nu trebuie sa-si faca griji cu privire la acest aspect, in schimb va imbunatati frumusetea naturala. Interventia poate fi folosita pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru cea foarte sensibila, fara a provoca efecte negative pacientului.

Persoanele care isi doresc sa obtina o schimbare drastica vor putea combina lipoaspiratia cu laser cu alte proceduri, care au un scop similar, precum liftingul in anumite zone sau micro lipofillingul pentru pometi. Pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la cum va arata aspectul sau, pacientul trebuie sa aduca toate aceste lucruri in discutie la primul consult cu chirurgul.

Cum se desfasoara interventia de lipoaspiratie cu laser la o clinica oarecare?

In prezent, nu este de mirare ca in catalogul multor clinici exista, printre altele si serviciul de lipoaspiratie cu laser, pentru cei care vor sa-si modifice aspectul. Indiferent de clinica la care un pacient alege sa se duca, interventia se va desfasura intr-o maniera asemanatoare.

Daca lipoaspiratia urmeaza sa fie aplicata unor zone restranse, precum abdomenul inferior sau genunchii, atunci se va folosi anestezia locala, iar cea generala se foloseste atunci cand exista mai multe zone ce urmeaza sa fie tratate, sau cand pacientul isi doreste acest tip de anestezie. Doar celor care au utilizat anestezia locala li se va permite sa mearga acasa dupa interventie.

Cu privire la incizii, pacientii nu trebuie sa isi faca griji deoarece sunt foarte mici, de aproximativ 2-4 mm si este nevoie de ele pentru a putea fi introdusa canula laser. Grasimea colectata in urma interventiei poate sa fie aruncata, sau folosita pentru diverse proceduri in care este nevoie de grasime proprie, precum este cea de lipofilling.

Cum se realizeaza recuperarea dupa procedura de lipoaspiratie cu laser?

Spre deosebire de interventia clasica, pentru lipoaspiratia cu laser nu va fi nevoie de o perioada lunga de recuperare pentru pacienti. Bineinteles, ei vor trebui sa se odihneasca, imediat dupa operatie, timp de cateva ore la clinica. Pentru anestezia locala, recuperarea este imediata, in timp ce pentru cea generala, va dura aproximativ 3-7 zile.

Persoana care a trecut prin procedura o sa fie dezorientata pentru o perioada de timp, asa ca este indicat sa aiba pe cineva alaturi, care sa o poata conduce acasa. In acest fel, vor putea fi evitate situatiile neplacute. Pe langa acest lucru, complicatiile sunt rare, dar exista riscuri specifice tuturor operatiilor chirurgicale: infectii, sangerare etc.

Concluzii

In cele din urma, lipoaspiratia cu laser este procedura perfecta pentru cei care vor sa scape de cantitatile de grasime din zonele restranse de pe corpul lor. In functie de anestezia folosita, pacientii se vor putea recupera chiar si dupa o singura si se vor putea intoarce la viata de dinainte de operatie, cu un aspect cu totul nou.