Oftalmologie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Serviciile de oftalmologie in Cluj sunt printre cele mai cautate in randul persoanelor de toate varstele, iar optiunile disponibile in acest judet sunt foarte diversificate cand vine vorba despre clinici si cabinete care ofera consultatii oftalmologice si unde se efectueaza tratamente si interventii.

Exista mai multe clinici unde poti gasi atat preturi bune, cat si servicii de calitate superioara. Este important sa te programezi periodic la un examen oftalmologic complet, chiar daca nu ai probleme de vedere si in familia ta nu exista un istoric de boli oculare, deoarece medicii pot depista afectiunile din timp si iti vor recomanda solutii pentru protejarea vederii, astfel incat sa nu fie nevoie mai tarziu de interventii complexe si/sau costisitoare.

Top clinici de oftalmologie din Cluj

Alegerea judetului Cluj pentru a beneficia de servicii de oftalmologie este una inspirata, deoarece variantele sunt diversificate si multe dintre cabinete au tarife accesibile, iar raportul pret-calitate este satisfacator. Daca esti in cautarea unei astfel de clinici, poti consulta urmatorul tabel, in care au fost surprinse cele mai relevante informatii despre clinicile de top din acest judet:  

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie oftalmologica
Rating
Website
Clinica Vedis
Clinica-Verificata
150 Ron
 • Tarif Consultatie oftalmologica 150 Ron
 • Echipa medicala formata din persoane inalt calificate
 • Tarif accesibil pentru consultatie
 • Oferte speciale si vouchere
 • Profesionalism si amabilitate
 • Dotari moderne
Oculens
Clinica-Verificata
90-275 Ron
 • Tarif Consultatie oftalmologica 90-275 Ron
 • Consultatii complexe
 • Tehnologie de ultima ora
 • Sediu modern si elegant
 • Showroom spatios
 • Timpul de asteptare este uneori destul de mare
Clinica Iris
150 Ron
 • Tarif Consultatie oftalmologica 150 Ron
 • Medici cu pregatire in oftalmologie pediatrica
 • Pret accesibil pentru consult
 • Profesionalism si rabdare
 • Locatie buna
ProVisual
140-230 Ron
 • Tarif Consultatie oftalmologica 140-230 Ron
 • Medic cu peste 15 ani de activitate
 • Posibilitate de a efectua consultatie in afara orelor de program
 • Spatiu de joaca pentru copii
 • Profesionalism
 • Aparatura moderna
Ofta Medical Clinic
150-200 Ron
 • Tarif Consultatie oftalmologica 150-200 Ron
 • Pret accesibil al consultatiei oftalmologice
 • Personal amabil si profesionist
 • Aparatura performanta
 • Raport bun calitate-pret
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Care este topul clinicilor de oftalmologie din Cluj?

Vizita la oftalmolog poate deveni o necesitate din diferite considerente (vedere incetosata, sensibilitate crescuta la lumina, leziuni oculare etc.), iar in cele mai multe dintre cazuri nu trebuie amanata. Alegerea unei clinici din Cluj, specializata pe oftalmologie, pentru efectuarea unui control de rutina sau pentru investigatii complexe este mult mai simpla acum, pentru ca ai acces rapid la informatii despre cele mai bune clinici.

Pentru a nu petrece mult timp in consultarea website-urilor fiecarui cabinet, il poti alege pe cel mai potrivit pentru tine plecand de la urmatorul clasament:

1. Clinica Vedis

Clinica Vedis este una dintre principalele optiuni in materie de servicii de oftalmologie din judetul Cluj. Aceasta clinica a fost infiintata de sotii Samoila, care activeaza impreuna in cadrul sau, sub misiunea de a avea grija de vederea fiecarui pacient. Clinica este dotata cu aparatura de ultima generatie, iar echipa de medici este formata din persoane specializate in oftalmologie pediatrica, chirurgie oftalmologica, chirurgia cataractei, chirurgia pleoapei, laser retinian etc.

Pretul pentru o consultatie oftalmologica completa este de 150 de lei, efectuarea periodica a acesteia fiind recomandata persoanelor de toate varstele. Programarea se poate face online, la medicul favorit. Clinica propune lunar oferte speciale, precum carduri cadou sau pachete de vouchere pentru studenti. De exemplu, pachetul StudCard le ofera studentilor reduceri la comanda de ochelari de vedere (20% reducere) si ochelari de soare (30% reducere) plus consult optometric gratuit.  

Mai multi dintre pacientii acestei clinici si-au relatat experienta si in online, declarandu-se multumiti de felul in care au fost tratati. Printre aspectele notate se numara profesionalismul intregii echipe de medici, precum si atmosfera primitoare. De asemenea, pe langa amabilitatea si rabdarea personalului, dotarea cabinetului cu echipamente de ultima generatie nu a ramas neobservata.

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Vedis
Vezi Pareri

2. Oculens

Oculens este o alta clinica in care serviciile de oftalmologie, dedicate pacientilor din Cluj sau din alte judete, se ridica la cele mai inalte standarde din punct de vedere al calitatii si sigurantei. Initial, activitatea a fost desfasurata in cadrul firmei OPTILENS, incepand cu 1996 si pana in 2015 (anul in care a fost dizolvata), cand s-a mutat intr-o locatie noua. Obiectivul sub care a debutat si continua activitatea din aceasta clinica este de a practica oftalmologie la nivel european.

Referitor la tarifele unui consult oftalmologic, acestea pot fi consultate inclusiv pe website-ul oficial al clinicii. Pretul pentru un consult se situeaza in intervalul de 90-275 lei, in functie de complexitate. Pentru o examinare (biometrie, celule endoteliale, ecografie OCT etc.), pretul poate ajunge si la 370 lei.

Parerile pacientilor care au trecut pragul clinicii sunt pozitive, fiind remarcate tehnologia si aparatura de ultima generatie din dotare. Alte avantaje sunt atmosfera primitoare si calduroasa din sediul modern, elegant si generos din punct de vedere al suprafetei de care dispune. Functionalitatea este reflectata prin structura si organizarea clinicii, pe cinci etaje si cu un showroom spatios. Un aspect mai putin pozitiv este timpul de asteptare, insa personalul incearca de fiecare data sa gaseasca rapid o solutie atunci cand apar situatii neprevazute.

3. Clinica Iris

O optiune foarte buna este si clinica Iris din Cluj, cu specializare predominanta pe oftalmologie pediatrica. Infiintata din dorita de a evidentia importanta examinarii oftalmologice la copii inca din primii ani de viata, in aceasta clinica activeaza medici cu pregatire suplimentara in oftalmologia pediatrica.  

Privitor la tarife, consultul costa 150 de lei. Programarea se poate face direct de pe website sau sunand la unul dintre numerele de telefon disponibile pe pagina oficiala a clinicii.

Din experientele pacientilor, reiese faptul ca personalul medical isi desfasoara activitatea cu profesionalism, oferind rabdare si atentie deosebita celor care trec pragul clinicii, indiferent de varsta. Un alt aspect apreciat este faptul ca se respecta cu strictete recomandarile in contextul pandemiei de COVID-19. Un avantaj suplimentar il reprezinta localizarea clinicii, care este situata in apropierea zonei centrale a orasului Cluj-Napoca, la numai 6 minute de mers cu masina din centru.

4. ProVisual

O alta clinica de oftalmologie la care poti merge in Cluj este ProVisual, care a fost fondata de dr. Gabriela Birlea si unde activeaza o echipa medicala cu pregatire profesionala riguroasa. Specializata in tratamentul cailor lacrimale si al strabismului la copii, dr. Gabriela Birlea are o experienta vasta in domeniul oftalmologiei, ca urmare a celor peste 15 ani de activitate si peste 2.500 de ore petrecute in sala de operatie. Medicul face parte din retele profesionale internationale, in vederea descoperirii celor mai moderne si performante practici de oftalmologie.

Lista preturilor este afisata pe pagina oficiala a clinicii. Pentru un consult oftalmologic la copiii cu varsta sub 5 ani, pretul consultatiei este de 140 de lei. In cazul copiilor care au implinit 5 ani, tariful pentru consultul oftalmologic este de 130 de lei. Se efectueaza inclusiv consultatie de urgenta, iar costul este de 150 de lei. In afara orelor de program, tariful unei consultatii oftalmologice preferentiale este de 230 de lei.

Persoanele care au ales aceasta clinica pentru a beneficia de servicii oftalmologice si-au relatat experienta si in online, unde multi dintre parinti si-au exprimat multumirea cu privire la rezultatele obtinute in urma interventiilor de care au beneficiat copiii lor, care se bucura inclusiv de un spatiu de joaca atractiv, cu jocuri si carti adaptate varstei. Mai ies in evidenta aspecte precum modul in care echipa de medici abordeaza fiecare caz, cu profesionalism si rabdare. Un alt aspect remarcabil este cel referitor la dotari, tinand cont de faptul ca in clinica exista aparate de investigatie de ultima generatie.

5. Ofta Medical Clinic

O alta optiune din randul celor mai bune clinici de oftalmologie la care pot merge cei din Cluj sau din apropiere este si Ofta Medical Clinic, unde activeaza o echipa de medici oftalmologi, asistenti si optometristi, sub indrumarea domnului doctor Caraus Catalin, medic primar oftalmolog in cadrul clinicii si asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”.  Medic primar oftalmolog din 2015, dr. Caraus Catalin are o suita complexa de competente in oftalmologie si este in permanenta conectat la noutatile din acest domeniu, fiind membru in multiple societati romanesti si europene.

Pretul unei consultatii oftalmologice este de 150-200 de lei, iar consultatia de urgenta costa 200 de lei. Tarifele pentru serviciile medicale oftalmologice prestate in aceasta clinica sunt afisate pe website-ul oficial.  

Profesionalismul echipei de medici si amabilitatea intregului personal sunt cateva dintre aspectele notate pozitiv de pacientii care au ales aceasta clinica. Un alt plus al clinicii il reprezinta aparatura performanta, fiind dotata cu echipamente ultramoderne ce folosesc medicilor in efectuarea unor investigatii complete. Preturile accesibile ale serviciilor si produselor (ochelari, accesorii etc.) sunt in egala masura un aspect foarte apreciat.

Concluzii

Potrivit paragrafelor anterioare, exista numeroase clinici de oftalmologie in judetul Cluj, astfel ca poti alege una care sa raspunda tuturor exigentelor tale in privinta pretului, dotarilor si felului in care personalul trateaza fiecare pacient. Parerile celor care au trecut pragul acestor clinici cantaresc foarte mult in decizia finala, cele mai importante aspecte fiind calitatea serviciilor si atmosfera, pe langa tarife.