Oftalmologie copii Constanta

Actualizat pe:

Prevenirea aparitiei sau identificare inca de la o varsta frageda a unei afectiuni oculare la copii poate contribui la ferirea acestora de dezvoltarea unor probleme grave de vedere, motiv pentru care se recomanda ca prima vizita la cabinetul de oftalmologie pentru copii in Constanta sa aiba loc inainte de aparitia simptomelor ca ceva nu este in regula.
De aceea, este necesar ca parintii sa fie foarte atenti la comportamentul copiilor si sa incerce sa limiteze, pe cat posibil, accesul la ecrane – acestea fiind foarte periculoase pentru vedere, indiferent de varsta.

Perioadele recomandate pentru primele consultatii de oftalmologie la copii in Constanta

Verificarea vederii copiilor ar trebui facuta de medicii neonatologi, inca din primele zile de viata, insa parintelui ii revine sarcina de a-l duce periodic pe cel mic la consultatiile de oftalmologie pentru copii din Constanta.
Conform specialistilor, prima consultatie oftalmologica a copiilor ar trebui sa aiba loc la in intervalul de varsta 6 luni – un an, chiar si in conditiile in care cel mic nu prezinta niciun semn ca ar avea o problema de vedere. Fiind atat de mici, copiii nu pot distinge sau verbaliza daca pot vedea, astfel ca o investigatie, efectuata de un medic specialist pediatru, este foarte importanta.
Cum consultatiile regulate contribuie la prevenirea afectiunilor oculare grave, parintii ar trebui sa ii duca pe cei mici regulat la oftalmolog. Astfel ca varstele la care acestia ar trebui sa treaca din nou pragul cabinetului medicului oftalmolog sunt 3 si 5 ani, consultatii cu rol preventiv.
In schimb, daca parintii au suspiciunea ca al lor copil are o problema de vedere, consultatia oftalmologica nu ar trebui amanata.

La ce clinici de oftalmologie pentru copii din Constanta se poate merge cu cei mici?

Desi numarul clinicilor oftalmologice de la malul marii este unul foarte mare, nu toate cuprind in portofoliul lor si servicii de oftalmologie pentru copii, in Constanta, astfel ca parintii trebuie sa aiba mare grija in alegerea cabinetului medical oftalmologic la care apeleaza.
Unele dintre cele mai apreciate de parintii constanteni, care si-au dus deja copiii la oftalmolog, sunt:

1. Mrini Eye Hospital

Mrini Eye Hospital este singurul spital de oftalmologie din judetul Constanta. In cadrul acestuia exista o sectie special dedicata si amenajata pentru copiilor astfel incat consultatiile sa decurga usor.

2. Laser Vision Med

Unul dintre cele mai mari centre private de oftalmologie din regiunea de sud-est a tarii este Laser Vision Med, care se concentreaza pe oferirea unor servicii cea mai buna calitate pacientilor sai – oricare ar fi varsta acestora – precum si pe excelenta clinica si stiintifica.

3. Cabinet Oftalmologic Prime Vision

Criteriul prin care se remarca Prime Vision, un cabinet oftalmologic din Constanta, de competitorii sai este oferirea de servicii medicale de calitate la preturi avantajoase, pentru ca orice persoana sa isi poata verifica si trata problemele de vedere.

In concluzie, parintii care doresc sa ii duca pe cei mici la o consultatie de oftalmologie pentru copii in Constanta au posibilitatea de a gasi un cabinet care se adreseaza special micilor pacienti.