Oftalmologie Bucuresti Sector 5

Actualizat pe:

Oamenii din ziua de astazi petrec foarte mult timp cu ochii atintiti in ecrane, indiferent daca este vorba despre monitor sau telefonul mobil, astfel ca sunt mai predispusi la dezvoltarea unor afectiuni oculare, vizitele regulate la cabinetul de oftalmologie din sectorul 5 fiind una dintre metodele de preventie la care pot apela.
Reducerea timpului petrecut in fata ecranelor este o alta metoda eficienta, numai ca unii dintre acestia nu o pot folosi deoarece profesia lor presupune lucru preponderent pe calculator, in fata caruia pot sta chiar mai mult de 8 ore.

Principalele afectiuni oculare specifice ecranelor, identificate de medicii unui cabinet de oftalmologie din sectorul 5

Medicii cabinetelor de oftalmologie din sectorul 5 au observat o crestere a numarului celor care se prezinta la cabinet cu afectiuni oculare, aparute din cauza timpului indelungat petrecut in fata ecranului.
Efectele nocive pe care le au ecranele, mai ales din cauza luminii albastre pe care o emit, sunt foarte multe si care pot afecta vederea. Astfel ca cei care stau ore in sir in fata calculatorului se pot confrunta cu probleme precum:
– vedere incetosata – dupa o perioada in care privirea a fost concentrata asupra unui ecran, mutarea privirii va duce la observarea ca focalizarea obiectelor indepartate va fi mai dificila, iar pentru un anumit timp, vederea va fi incetosata;
– dureri de cap si oboseala oculara – durerile de cap, impreuna cu ochii iritati, sunt simptome ale oboselii oculare, care mai este cunoscuta si sub denumirea de astenopie acomodativa;
– ochi uscati – unul dintre cele mai cunoscute efecte negative pe care le au ecranele asupra ochilor este sindromul ochilor uscati, care apare ca urmare a clipirii rare, comportament obisnuit in fata ecranelor.
De asemenea, unii oameni mai pot experimenta si alte probleme, precum lacrimarea excesiva, sau schimbari in perceptia culorilor.

Care clinici de oftalmologie din sectorul 5 sunt cele mai bune?

Oricare ar fi motivul pentru care oamenii intentioneaza sa mearga la un cabinet de oftalmologie din sectorul 5, calitatea serviciilor este unul dintre aspectele pe care acestia le cauta, dar si costurile accesibile au un rol decisiv in alegerea cabinetului respectiv.
De aceea, pentru a fi siguri ca fac o alegere potrivita, viitorii pacienti ar trebui sa tina cont de recenziile celor care au beneficiat de serviciile oftalmologice ale cabinetului vizat sau se pot orienta in functie de urmatoarele recomandari:

1. Stefan Optic

Stefan Optic este un cabinet oftalmologic ce are doua centre de activitate in Bucuresti, pentru a putea veni in ajutorul unui numar cat mai mare de oameni cu afectiuni oculare.

2. Euro-Optics

Gama de servicii medicale oftalmologice disponibila in clinica de oftalmologie Euro-Optis este una foarte vasta, pacientii avand posibilitatea chiar de a se trata prin intermediul asigurarilor de sanatate publice.

3. Cabinet medical oftalmologic Dr. Ancuta Cristescu

Un cabinet medical individual de oftalmologie care este foarte apreciat de pacienti este cel al medicului specialist dr. Ancuta Cristescu, care foloseste aparatura de ultima generatie in identificarea si tratarea afectiunilor oculare.

Prin urmare, bucurestenii au posibilitatea de a gasi foarte usor un cabinet de oftalmologie in sectorul 5 care sa ofere servicii medicale de cea mai buna calitate.