Oftalmologie copii Timisoara

Actualizat pe:

La fel ca si in cazul adultilor, unii copii au o teama si anxietate legate de consultatiile medicale de orice fel, astfel ca atunci cand aud ca trebuie sa mearga la un cabinet de oftalmologie pediatrica din Timisoara, acestia pot avea un refuz categoric.
De aceea, parintii au rolul de a-i linisti si a le explica in ce consta aceasta consultatie medicala oftalmologica, mai ales ca nu vor fi supusi nici unei proceduri dureroase, de care cei mai multi copii se tem.

In ce consta consultatia de oftalmologie pediatrica din Timisoara?

Pentru a le putea explica in ce consta o consultatie de oftalmologie pediatrica din Timisoara, parintii ar trebui sa se informeze din timp si din surse corecte, pentru a nu induce nici copiii in eroare. Astfel, cu totii vor putea fi pregatiti pentru etapele pe care le vor avea de urmat in timpul unei astfel de consultatii medicale.
Un prim pas este sa stie care sunt perioadele la care cei mici ar trebui dusi la oftalmolog. Daca prima consultatie ar trebui sa aiba loc in perioada varstei de 6 luni -un an, ulterior vor fi nevoiti sa viziteze medicul oftalmolog si la varsta de 3 si apoi 5 ani.
In aceste perioade, cand copiii sunt mici si foarte mici, motiv pentru care se sperie sau nu pot sta mult timp intr-un loc, consultatia de oftalmologie va decurge sub forma unui joc, investigatia fiind combinata cu amuzamentul si creativitatea. In plus, se folosesc dispozitive medicale speciale pentru verificarea vederii, cum ar fi tonometrul portabil, care este folosit pentru masurarea tensiunii oculare.

La ce cabinete pot apela pentru o consultatie de oftalmologie pediatrica in Timisoara?

Un alt aspect la care mai trebuie sa fie atenti parintii, atunci cand planuiesc sa mearga cu copilul la un consult de oftalmologie pediatrica in Timisoara, este alegerea clinicii sau cabinetului medical in care se va desfasura actul medical.
Este necesar sa gaseasca o clinica in care este amenajat un loc special pentru consultatiile copiilor, care sa fie atragatoare, astfel incat sa ii determine pe acestia sa colaboreze. Prin urmare, pot alege una dintre urmatoarele clinici oftalmologice:

1. MedLife

Cunoscuta retea de clinici medicale are sectii de pediatrie pentru orice specializare. Astfel, clinica MedLife din Timisoara poate oferi si consultatii oftalmologice pediatrice. Datorita dotarii cu aparatura medicala de ultima generatie, medicii oftalmologi pot descoperi din timp orice afectiune oculara a copiilor.

2. Medicis

Medicis este o retea de clinici medicale situate pe intregul teritoriul orasului Timisoara, care cuprind mai multe specialitati medicale, pentru a putea trata orice pacient. Echipa din domeniul oftalmologiei a clinicilor Medicis este formata din 4 medici specialisti si pasionati.

3. Policlinica ProMedica

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, Policlinica ProMedica este dedicata tratarii si imbunatatirii starii de sanatate a oamenilor, punand la dispozitia lor servicii din 9 specialitati medicale, inclusiv de oftalmologie pediatrica.

In concluzie, cei care cauta un cabinet de oftalmologie pediatrica in Timisoara vor gasi mai multe clinici medicale dintre care o pot alege pe cea care corespunde criteriilor lor personale.