CT Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Metoda neinvaziva si nedureroasa de investigatie, computerul tomograf foloseste o combinatie intre razele X si tehnologia computerizata pentru a crea imagini clare si detaliate ale structurilor interne si organelor corpului, iar un CT clinic in Cluj poate fi realizat la una dintre numeroasele clinici dotate cu aparatura necesara si personal calificat pentru efectuarea procedurii si interpretarea rezultatelor.

Spre deosebire de RMN, disponibil de asemenea in Cluj, tomograful este o metoda de diagnosticare mai putin costisitoare pentru pacient, care foloseste o substanta de contrast diferita, precum si o tehnologie pe baza de raze X, comparativ cu RMN care foloseste campul magnetic. In functie de recomandarile medicului si de problemele acuzate, va fi aleasa una dintre cele doua metode de investigare.

Unde poti face CT clinic in Cluj?

Daca ai de facut o investigatie de competenta unui computer tomograf, optiunile sunt diverse si alegerea clinicii necesita o documentare prealabila, astfel ca un clasament al celor mai bune centre medicale unde poti efectua un CT clinic in judetul Cluj iti poate fi de ajutor, urmatorul tabel constituind un ghid catre cele mai calitative servicii medicale in acest sens:

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT intreg corpul
Rating
Website
CT Clinic
Clinica-Verificata
1.200 Euro
 • Pretul este diferit in functie de zona analizata, o medie totala ajungand la 1.200 Euro
 • Echipamente moderne
 • Investigatii decontate prin CAS, dar si in sistem privat
 • Personal medical profesionist
 • Preturi mari
Cardiomed
Cel-mai-bun-pret
1.000 Euro
 • Pretul este diferit in functie de zona analizata, o medie totala ajungand la 1.000 Euro
 • Numeroase specialitati
 • Echipa medicala alcatuita din 130 de specialisti
 • CT performant
 • Curatenie
 • Personal amabil
 • Programarile nu se respecta intotdeauna
Regina Maria
3.330 Euro
 • Pretul este diferit in functie de zona analizata, o medie totala ajungand la 3.330 Euro
 • Retea recunoscuta pentru serviciile medicale de calitate
 • Numeroase investigatii si tratamente in diverse specialitati
 • CT performant
 • Unii spun ca raportul calitate-pret nu este avantajos
 • Personalul este criticat de pacienti in mediul online
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 3 clinici care dispun de computer tomograf in Cluj

Nu este suficient sa cunosti numele clinicilor din Cluj unde se face CT clinic. Un viitor pacient trebuie sa stie mai multe detalii despre unitatile medicale, astfel incat sa o poata alege pe cea care corespunde intr-un procent mare exigentelor sale. In aceasta directie, clasamentul de mai jos poate constitui un punct de plecare in alegerea celei mai potrivite clinici:  

1. CT Clinic

Este o clinica din Cluj, specializata pe CT clinic – dupa cum sugereaza si numele – dotata cu echipament de noua generatie si personal calificat in medicina nucleara cu competente PET/CT. Centrul medical efectueaza investigatii atat in sistemul public de asigurari de sanatate, cat si in sistem privat.

Tariful difera in functie de zona investigata, iar o medie totala poate sa ajunga si la 1200 euro.

Potrivit recenziilor exprimate in mediul online de pacienti, cadrele medicale sunt profesioniste, amabile si punctuale. Metoda de diagnosticare a clinicii din Cluj si-a dovedit eficienta, insa pacientii sustin ca tarifele sunt mari.

Vezi parerile pacientilor despre CT Clinic
Vezi Pareri

2. Cardiomed 

Pacientii pot conta pe cei 130 de medici specialisti ai clinicii Cardiomed din Cluj, care isi ofera serviciile si experienta profesionala in diverse domenii ale medicinei si lucreaza cu aparatura performanta pentru a diagnostica afectiunile in cel mai corect mod, efectuand inclusiv CT clinic.  

Tomografia computerizata in acest centru din Cluj foloseste aparatura GE Revolution Evo 128 Slices – 2020, care combina razele X cu tehnologia computerizata pentru a obtine imagini clare si detaliate. Pretul poate fi diferit in functie de zona analizata, o medie totala ajungand la 1000 euro.

Majoritatea pacientilor afirma ca sunt satisfacuti de calitatea actului medical realizat la aceasta clinica, precum si de profesionalismul si amabilitatea cadrelor medicale. Dotarea clinicii este notata pozitiv, fiind remarcat aparatul de CT foarte modern, dar si curatenia la standarde inalte. Echipa multidisciplinara are o pregatire vasta si o atitudine blanda fata de pacienti. Pe de alta parte, unii clienti au nemultumiri legate de managementul clinicii, mentionand ca programarile nu se respecta intotdeauna.

3. Regina Maria

Cunoscuta retea privata de sanatate dispune in Cluj-Napoca de un spital, mai multe policlinici si laboratoare de analize medicale, unde pot fi efectuate o serie de investigatii si tratamente in diverse specializari ale medicinei, reprezentand o varianta avantajoasa pentru pacientii din Cluj care trebuie sa faca un CT clinic.

Pentru o investigatie CT a intregului corp, tariful perceput de spitalul Regina Maria din Cluj este de 3330 lei.

In privinta serviciilor oferite aici, parerile pacientilor sunt impartite. Unii clienti mentioneaza ca sunt multumiti de calitatea actului medical si de rezultatele acestuia. Altii afirma ca raportul calitate pret nu este cel mai bun. Dintre acestia din urma, unii au adaugat la critici si lipsa de profesionalism a personalului.                                          

Concluziile noastre  

Cand este vorba despre investigatii medicale performante, orasul Cluj-Napoca este o destinatie preferata de multe persoane care doresc un diagnostic corect, efectuat cu ajutorul mijloacelor tehnicii moderne de ultima generatie, printre care si CT-ul clinic. Un tomograf in Cluj este o investitie buna in sanatatea proprie si asigura pacientului o metoda de diagnosticare riguroasa, bazata pe imagini reale si detaliate ale propriilor organe si structuri ale corpului asupra carora planeaza diverse suspiciuni.

Prezenta Clujului pe lista celor mai moderne orase din punct de vedere al serviciilor medicale de computer tomograf se justifica atat prin existenta aparaturii necesare, in acord cu evolutia tehnicii medicale in domeniu, precum si prin pregatirea personalului clinicilor in materie de imagistica medicala.