RMN Brasov

Last updated on:
Written by Dr. Matei Alexandru

In foarte multe afectiuni si probleme medicale, investigatia prin rezonanta magnetica nucleara ofera un raspuns clar si de aceea unii pacienti primesc recomandarea de la medic de a face un RMN. In Brasov sunt cateva clinici foarte bune unde se efectueaza acest tip de examinari care nu iradiaza si care sunt sigure indiferent de varsta.

Examinarea RMN se numeste, mai nou, IRM (Imagistica prin Rezonanta Magnetica), tocmai pentru a nu lasa sa se creada ca acest tip de investigatie ar avea efecte neplacute asupra sanatatii, dupa cum multi oameni credeau sau chiar mai cred si acum. Pentru confortul fizic si psihic al oamenilor, acum exista un tip de aparat RMN deschis, in Brasov si in toata tara, care nu mai presupune introducerea pacientului in tubul RMN.

Ce pret are o investigatie RMN in Brasov?

Persoanele interesate de pret RMN in Brasov, dar si de alte detalii legate de clinicile respective, pot urmari informatiile sintetizate din tabelul de mai jos:

Top Clinici
Top Clinici
Pret RMN Cerebral/Abdominal
Rating
Website
RMN Diagnostica
Badge-Specializare-Principala
590-600 Ron
 • Tariful pentru RMN cerebral nativ este 590 Ron
 • Tariful pentru RMN abdominal inferior nativ este 600 Ron
 • Servicii medicale diverse
 • Personal bine pregatit
 • Investigatii RMN diverse
 • Nemultumiri legate de organizare
 • Timp mare de asteptare la telefonul clinicii
Scanexpert
570-600 Ron
 • Tariful pentru RMN cerebral + orbite este 570 Ron
 • Tariful pentru RMN abdomen inferior (pelvis) este 600 Ron
 • Gama variata de investigatii RMN
 • Echipamente ultramoderne in materie de IRM
 • Clinica are contract cu CAS
 • Personalul de la receptie nu este mereu amabil
Hiperdia
580-650 Ron
 • Tariful pentru RMN cerebral nativ este 650 Ron
 • Tariful pentru RMN abdominal nativ este 580 Ron
 • Gama variata de servicii medicale
 • Investigatii IRM diverse, pentru toate nevoile
 • Aparatura performanta
 • Clinica moderna
 • Preturi mai mari fata de alte clinici
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge sa faci un RMN in Brasov

Sunt trei clinici mari si foarte bine dotate, cu aparate performante, unde cei care au nevoie de o investigatie RMN in Brasov pot merge cu incredere. Iata un top al acestora:

1. RMN Diagnostica

RMN Diagnostica a aparut pe piata serviciilor medicale in anul 2007, in Sibiu, ulterior intrand si pe piata din Brasov cu servicii de imagistica medicala – rezonanta magnetica, si devenind un centru medical integrat, ce ofera posibilitatea investigarii complete. Expertiza echipelor medicale, empatia si grija pentru pacienti sunt doar cateva dintre cele mai importante calitati ale acestei clinici moderne. Investigatiile sunt realizate cu un aparat performant, ce ofera imagini precise, care sunt interpretate de medici specialisti cu pregatire temeinica in domeniu.

La RMN Diagnostica, pretul unui RMN cranio-cerebral nativ este de 590 de lei, iar al unui RMN abdominal nativ este de 600 de lei.

Majoritatea celor care si-au exprimat parerea in legatura cu aceasta clinica sunt multumiti de servicii, manifestand apreciere pentru anumite cadre medicale, care sunt profesioniste si dau dovada de rabdare in relatia cu pacientii. Alti oameni spun ca au fost profund dezamagiti de taxa de 10 lei impusa de clinica in perioada pandemiei, in schimbul careia primeau o masca de protectie si o pereche de invelitori pentru incaltaminte. De asemenea, oamenii sunt revoltati si ca timpul de asteptare la telefon este foarte mare.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Scanexpert

Scanexpert este o companie medicala specializata in imagistica medicala performanta. Compania si-a inceput activitatea in 2009, in cadrul Spitalului Municipal Roman, dupa care s-a extins in mai multe orase din tara. La Scanexpert Brasov, unul dintre varfurile de lance ale companiei, in materie de investigatii imagistice de ultima generatie, se efectueaza o gama vasta de examinari prin rezonanta magnetica, datorita echipamentelor ultramoderne: cord, cerebral, coloana vertebrala, sinusuri, ureche interna, hipofiza, umar, antebrat, brat, cot, sani, torace, abdomen superior, abdomen inferior etc.

La Scanexpert Brasov, pretul unui IRM cerebral + orbite este de 570 de lei, iar tariful pentru un IRM abdomen inferior (pelvis) este de 600 de lei.

Unii pacienti spun ca nu au fost intampinati cum se cuvine de catre personalul de la receptie, declarand ca acesta este slab pregatit. In plus sunt nemultumiri legate si de faptul ca interpretarile rezultatelor se fac contra cost, in conditiile in care examinarea se deconteaza prin CAS. Pe langa review-urile negative, sunt multe persoane care au fost foarte multumite de experienta in aceasta clinica, subliniind ca personalul este profesionist, amabil si prompt.

3. Hiperdia

Centrul de Diagnostic Hiperdia Brasov Carpatex face parte din Grupul Affidea, lider european in serviciile de diagnostic imagistic de performanta inalta, ambulatoriu si tratament al cancerului. Acest lucru spune multe despre calitatea serviciilor oferite in ceea ce priveste radiologia imagistica si medicina nucleara. Centrele Hiperdia, inclusiv cel din Brasov, s-au alaturat echipei Affidea in anul 2017.

Pentru o investigatie RMN, in Brasov, pretul variaza in functie de regiunea examinata. Astfel, la Hiperdia, un RM Cap nativ costa 650 de lei, iar un RM Abdomen nativ costa 580 de lei.

Multi pacienti au spus ca sunt multumiti de serviciile primite. Unii declara ca de la programare si pana la consultatie sau investigatie totul a decurs foarte bine. Oamenii apreciaza ca unii medici sunt foarte buni si ca le explica tot ce trebuie sa stie, dar si ca aspectul clinicii este comparabil cu cel al unitatilor medicale de top din afara Romaniei. Sunt insa si persoane care spun ca nu ar mai reveni aici, pentru ca nu au fost tratate cu amabilitate si seriozitate, dar si pentru ca preturile sunt foarte mari.

Concluziile noastre

Dintre cele 3 clinici specializate in investigatiile RMN, din Brasov, poti alege una in care sa mergi cu incredere, indiferent de problema pentru care ai primit recomandarea de a efectua aceasta examinare.

Foarte important in cazul IRM este ca aparatul sa fie unul de ultima generatie, pentru a oferi imagini clare si relevante, dar si ca medicul care interpreteaza aceste rezultate sa fie unul cu o pregatire temeinica in domeniu. Tine cont de informatiile din acest articol, pentru a lua cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!