RMN Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Clinicile de RMN din Bucuresti sunt foarte cautate, atat de locuitorii din capitala, cat si de cei din provincie. Motivele sunt cat se poate de clare: aici se afla medici cu experienta si reputatie in domeniu, precum si o aparatura de ultima generatie, care ofera imagini elocvente pentru stabilirea unui diagnostic exact.

Citeste acest articol pentru a afla multe informatii utile in legatura cu cele mai importante centre RMN din Bucuresti! Dupa cum vei putea vedea, clinicile se afla in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ceea ce inseamna ca serviciile iti sunt decontate. In plus, iti vom prezenta si parerile oamenilor in legatura cu ele, pentru a-ti face o imagine cat mai completa.

Informatii utile despre centrele RMN din Bucuresti

Daca ai primit o recomandare de la doctorul de familie sau de la medicul specialist de a face un RMN, in Bucuresti iti poti indrepta atentia catre clinicile prezentate in tabelul de mai jos:

Top Clinici
Top Clinici
Pret RMN Cerebral/Abdominal
Rating
Website
Medima
Clinica-Verificata
570-600 Ron
 • Tariful pentru RMN cap (cerebral) nativ este 570 Ron
 • Tariful pentru RMN abdomen inferior/pelvis nativ este 600 Ron
 • Medici primari si specialisti coordonati de o renumitul prof. dr. Gheorghe Iana
 • Aparatura de ultima generatie
 • Personal amabil
 • Locatie accesibila
 • Atmosfera placuta
 • Timp de asteptare ridicat la call center
Biomed Scan
590 Ron
 • Tariful pentru RMN cap nativ este 590 Ron
 • Tariful pentru RMN abdomen nativ este 590 Ron
 • Personal medical bine pregatit
 • Personalul de la Receptie este amabil
 • Aparatura moderna
 • Multi oameni multumiti de investigatii
 • Nemultumiri legate de triajul pacientilor
RMN Scan
450-500 Ron
 • Tariful pentru RMN cranio-cerebral este 450 Ron
 • Tariful pentru RMN abdomen inferior este 500 Ron
 • Personal profesionist
 • Respect deosebit pentru fiecare pacient
 • Preturi accesibile
 • Rapiditate in programari
 • Decontare prin CNAS
Medinst Diagnostic
500-550 Ron
 • Tariful pentru RMN cranio-cerebral este 500 Ron
 • Tariful pentru RMN abdomen inferior este 550 Ron
 • Aparatura performanta
 • Personal medical bine pregatit
 • Diverse tipuri de investigatii RMN
 • Curatenie in clinica
 • Orele de programare se depasesc, de multe ori
Imagistica Provita
680-900 Ron
 • Tariful pentru RMN cerebral nativ este 680 Ron
 • Tariful pentru RMN pelvis este 900 Ron
 • O echipa numeroasa de medici
 • Aparatura ultramoderna
 • Servicii RMN decontate
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti face un RMN in Bucuresti?

In continuare, iti prezentam pe scurt cele mai bune clinici unde poti beneficia de un RMN in Bucuresti:

1. Medima

Echipa Medima Bucuresti este formata din medici primari si specialisti si se afla sub indrumarea renumitului profesor doctor Gheorghe Iana, medic primar Radiologie si Imagistica Medicala, presedinte al Societatii de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala din Romania, precum si seful catedrei de radiologie din cadrul UMF „Carol Davila” din capitala. In cadrul clinicilor din Bucuresti (de pe Soseaua Virtutii si din Giulesti) se pot efectua investigatii variate: RMN cerebral, RMN 3T cap nativ cu protocol de epilepsie, RMN plex brahial, RMN coloana lombara, RMN coloana cervicala, RMN cap si gat, RMN hipofiza si multe altele.

Consultatia de specialitate cu medicul radiolog are o durata de 20 de minute. Pentru un RMN cap (cerebral) nativ, pretul este de 570 de lei. Costul unui RMN abdomen inferior/pelvis nativ este de 600 de lei.

Majoritatea parerilor exprimate de catre cei care au beneficiat de serviciile clinicii Medina sunt laudative. Oamenii spun ca au uitat efectiv ca au venit pentru o investigatie, datorita atitudinii exemplare a personalului de la receptie si a celui medical. In plus, aparatura de ultima ora in materie de rezonanta magnetica le da oamenilor incredere si siguranta ca rezultatele sunt cat se poate de elocvente. Mai sunt apreciate de oameni si faptul ca locatia este un accesibila, dar si ca in clinica este curatenie si o atmosfera placuta.

Vezi parerile pacientilor despre Medima
Vezi Pareri

2. Biomed Scan

Biomed Scan ofera acces la investigatii de specialitate de rezonanta magnetica de foarte buna calitate. Poti efectua aici RMN pentru urmatoarele zone: cerebral, coloana vertebrala, articulatii, abdomen, pelvis. Pacientii asigurati beneficiaza de investigatii RMN gratuite in cazul tuturor celor 7 tipuri de „monitorizari”.

Tariful pentru un RMN cerebral, la aceasta clinica RMN din Bucuresti, este de 590 de lei, iar pentru un RMN pelvis, pretul este tot de 590 de lei.

Cei care au mers la investigatii la clinica Biomed Scan sunt in majoritate multumiti de experienta pe care au avut-o. Ei spun ca personalul este tanar, amabil si profesionist si ca da dovada de empatie si intelegere in relatia cu pacientii. Totodata, foarte multi spun ca au fost incurajati de asistente pentru a trece mai usor si fara frica de experienta RMN-ului. Sunt si cativa oameni nemultumiti, motivand ca triajul clientilor este „haotic” sau ca au primit rezultatul RMN-ului pe o hartie, la o rezolutie slaba.

3. RMN Scan Medical

Echipa de profesionisti de la RMN Scan Medical este ajutata de o aparatura de ultima ora in procesul de investigare. Aparatul este RMN Siemens Avanto 1.5 T, ce ofera o acuratete inalta a imaginilor. Pot merge la aceasta clinica si cei care isi doresc un RMN cu bilet de trimitere in Bucuresti, pentru ca RMN Scan Medical se afla in relatie contractuala cu CAS Bucuresti.

Pretul pentru un RMN cranio-cerebral este de 450 de lei. Pentru un RMN de abdomen inferior, tariful este de 500 de lei.

Din parerile exprimate de oamenii care au mers la aceasta clinica pentru investigatii RMN, reies cateva calificative la adresa personalului medical: profesionalism, rabdare, amabilitate si un respect pentru pacienti pe care unii spun ca nu l-au mai intalnit la alte clinici medicale. Sunt enumerate, de asemenea, si alte avantaje: preturi mai mici fata de alte clinici de acest tip, curatenie impecabila si ca programarile se fac intr-un timp scurt.

4. Medinst Diagnostic

Clinica Medinst a fost inaugurata in 1996, fiind primul centru privat de imagistica medicala ce s-a infiintat in Bucuresti. Aici poti beneficia de toata gama de investigatii imagistice, clinica remarcandu-se in special prin hiperspecializarile in patologia cerebro-medulara, in cea a sanului sau in cea musculo-scheletala. Centrul colaboreaza cu Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti, ceea ce a dus la perfectionarea personalului medical in aceste domenii. Se pot efectua aici urmatoarele tipuri de RMN: cerebral, coloana vertebrala, articulatii, musculo-scheletal, abdomino-pelvin, de san, de ficat, angio RMN, cardio RMN si Whole body RMN.

Pretul unui RMN cranio-cerebral este de 500 de lei, iar al unui RMN abdomen inferior – 550 de lei. Cei care sunt interesati de RMN Bucuresti cu trimitere trebuie sa stie ca acest centru medical este in contract cu CASMB.

Cei care au postat un review in mediul online in legatura cu aceasta clinica sunt in majoritate multumiti. Evident ca sunt si pareri pro, dar si contra in legatura cu serviciile acesteia. Printre aprecieri se numara: buna pregatire a medicilor, aparatura performanta si bine intretinuta, curatenia din clinica. La nemultumiri, oamenii au subliniat: se depasesc orele programarilor, rezultatele RMN-urilor sunt interpretate cu intarziere sau ca sunt tinuti mult timp „pe fir” la telefonul clinicii, pana sa poata discuta cu un angajat.

5. Clinica de Imagistica Provita

Face parte din grupul Provita, una dintre putinele institutii medicale din Romania specializate in Terapia Durerii si in chirurgia minim invaziva a coloanei vertebrale. In cadrul specialitatii de Radiologie si Imagistica Medicala isi desfasoara activitatea mai multi medici primari si specialisti bine pregatiti si cu o experienta vasta. Din 2020, pentru investigatiile RMN si alte servicii paraclinice, se accepta bilete de trimitere de la toti doctorii de familie sau specialistii aflati in contract cu CAS, indiferent de casa cu care medicul care face recomandarea se afla in contract.

Pretul pentru un IRM cerebral nativ este de 680 de lei, iar pentru un IRM pelvis, tariful este de 900 de lei.

Parerile sunt impartite in legatura cu serviciile oferite de acest centru medical. Unii spun este una dintre cele mai bune clinici din Romania, cu doctori bine pregatiti si conditii ca in Occident, altii spun ca au asteptat mult timp pe la usi, bolnavi fiind, sau ca interpretarile RMN-urilor se fac cu foarte mare intarziere.

Concluziile noastre

Este important ca atunci cand faci un RMN, in Bucuresti sau in orice alta localitate, sa te asiguri ca in clinica functioneaza un aparat cu rezonanta magnetica de ultima generatie si ca medicul care iti interpreteaza rezultatele este unul cu experienta. In acest fel, vei avea siguranta ca diagnosticul este exact si ca tratamentul care ii urmeaza, daca este cazul, va fi eficient. Oricare dintre clinicile si centrele medicale de mai sus se incadreaza in aceste criterii importante, asa ca poti lua o decizie buna, daca optezi pentru una dintre ele.