Meniu

Oftalmologie pret

Actualizat pe:

Daca te-a interesat un search pe tema “consult oftalmologic pret”, atunci, cel mai probabil, te numeri printre persoanele care se confrunta cu probleme la nivel ocular, acestea fiind extrem de populare in anul 2022.

Consult oftalmologic pret: in ce consta procedeul si cum pot ajunge sa varieze costurile?

Atunci cand vine vorba de un consult oftalmologic, pretul poate ajunge sa varieze in functie de serviciile care sunt oferite, majoritatea clinicilor profesioniste avand in dotare un portofoliu bogat in procedee ce trebuie utilizate pentru obtinerea unui diagnostic cat mai precis. Asadar, pentru ca un potential client sa-si faca o prima idee cu privire la pretul pe care va trebui sa-l plateasca, el trebuie, mai intai, sa observe in ce consta consultul respectiv.

Conform informatiilor de specialitate, in cadrul unui consult profesionist vor trebui sa se regaseasca urmatoarele 5 etape:

1. Discutia dintre client si cadrul medical

Prima etapa consta intr-o discutie ampla prin intermediul careia oftalmologul va incerca sa identifice daca clientul are anumite simptome sau neplaceri cu care se confrunta, daca a mai avut antecedente de genul in trecut si, implicit, daca acestea au fost tratate. De asemenea, medicul va avea nevoie sa stie daca in familie au mai existat probleme oftalmologice, existand posibilitatea ca acestea sa fie mostenite pe cale genetica.

2. Determinarea acuitatii vizuale

Odata ce oftalmologul a obtinut toate informatiile de care avea nevoie, urmeaza cea de-a doua etapa a procesului, aici urmand sa fie testata acuitatea vizuala a pacientului. In prima instanta, ochiul stang va fi acoperit cu un petic, pentru ca ochiul drept sa ramana singurul care poate percepe stimulii vizuali. La o distanta de aproximativ 4-5 metrii fata de client va fi plasata o plansa pe care se vor regasi litere si texte in diferite dimensiuni, pe care medicul le va cere sa fie citite cu voce tare, acelasi procedeu urmand sa fie realizat si pentru ochiul stang. Pentru pacientii care au depasit varsta de 40 de ani va fi testata si vederea la apropiere, acestora cerandu-li-se, de regula, sa citeasca, cu voce tare un text deja pregatit.

3. Biomicroscopia

Dupa ce oftalmologul a observat capacitatea de vedere a pacientului, va urma biomicroscopia, in cadrul careia medicul se va folosi de echipament pentru a putea observa partea anterioara a ochiului. Prin aceasta modalitate, se vor putea depista anumite probleme care pot aparea pe plan structural, elementele analizate fiind cele de la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, irisului si cristalinului.

4. Masurarea tensiunii oculare

Metoda utilizata este neinvaziva, oftalmologul urmand sa se foloseasca de un instrument numit tonometru, aceasta procedura fiind extrem de importanta pentru detectarea glaucomului, o afectiune care poate duce la pierderea totala a vederii daca nu este tratata din timp.

5. Determinarea dioptriilor

Ca urmare a rezultatelor obtinute de pe urma etapelor anterioare, oftalmologul va decide daca pacientul va avea nevoie de o pereche de ochelari, situatie in care vor trebui sa fie determinate niste dioptrii potrivite. Majoritatea clinicilor profesioniste vor avea in dotare un aparat specializat, cunoscut sub denumirile de dioptron sau autorefractometru, acesta fiind cel care va determina rezultatul final.

In functie de etapele care se regasesc in cadrul unui control oftalmologic, pretul poate ajunge sa varieze considerabil de la o clinica la alta. In cazul in care te intereseaza o suma general orientativa, o consultatie profesionista poate costa in jur de 350-400 de lei.

In concluzie, acestea sunt cele 5 etape care duc la varietatea preturilor intalnite pe piata.