Chirurgie estetica

Chirurgie estetica

Chirurgia estetica este una dintre ramurile medicinei care este foarte controversata. La interventiile specifice acestui tip de chirurgie apeleaza atat oameni care au nevoie de ajutor in reconstructia unor cicatrici, cat si cei care doresc sa isi imbunatateasca aspectul fizic, cea mai cunoscuta interventie de chirurgie estetica si cea mai solicitata fiind cea de marire a sanilor.
In ciuda tuturor controverselor, de rezultatele pe care le au interventiile de chirurgie estetica se bucura foarte multi oameni, femei si barbati deopotriva, carora astfel le-a crescut increderea in sine si calitatea intregii vieti.

Care sunt tipurile de chirurgie estetica si ce interventii le reprezinta?

Trebuie retinut faptul ca specialitatea de chirurgie estetica este o ramura a chirurgiei plastice, ale carei proceduri invazive au rolul de a corecta anumite deficiente morfologice, care fie sunt prezente de la nastere, fie au fost obtinute in timp, dar si rolul de a sterge semnele imbatranirii de pe ten.
Prin urmare, chirurgia estetica poate fi impartita in doua mari categorii: chirugia estetica faciala si chirurgia corporala.
Cu toate ca cele mai cunoscute interventii de chirurgie estetica sunt cele de marire a sanilor cu implant mamar, popularitatea interventiilor estetice a crescut considerabil in ultimii ani. Drept urmare si cererile pentru diferite tipuri de operatii si proceduri chirurgicale pentru infrumusetare au crescut foarte mult.
Dintre procedurile de chirurgie estetica faciala, cele mai des solicitate sunt liftingul facial, rinoplastia si blefaroplastia. In schimb, interventiile chirurgicale de estetica corporala cele mai des efectuate sunt, dupa marirea sanilor, lipoaspiratia, abdominoplastia, micsorarea sanilor, liftingul sau implanturile de fese.

Care este diferenta dintre chirurgia estetica si estetica medicala?

Cand vine vorba despre interventiile de infrumusetare, multi oameni fac confuzie intre interventiile specifice chirurgiei estetice si cele specifice esteticii medicale. De aceea este necesar sa se prezinte diferentele dintre cele doua specialitati medicale, astfel incat informatiile care ajung la viitorii pacienti sa fie unele corecte si complete.
Drept urmare, una dintre cele mai importante diferente dintre chirurgia estetica si estetica medicala tine de tipul interventiilor specifice acestora. Daca in cazul chirurgiei estetice, interventiile sunt chirurgicale si presupun anestezie, uneori chiar anestezie totala, dar si o perioada de recuperare post-interventie, in cazul esteticii medicale, procedurile sunt unele minim-invazive, pentru care desi este necesara o anestezie locala, pacientii se pot reintoarce imediat la activitatile lor cotidiene.
De asemenea, o alta diferenta consta in perioada dupa care sunt vizibile rezultatele, la estetica medicala, acestea fiind vizibile imediat, in timp ce rezultatele interventiilor de chirurgie estetica putand fi observat dupa o anumita perioada de la interventie. Totusi, durabilitatea acestora este adesea permanenta, pe cand in cazul interventiilor minim-invazive, rezultatele sunt temporare si presupun o revenire asupra acestora la o anumita perioada de timp, daca se doreste pastrarea rezultatelor obtinute initial.

In concluzie, chirurgia estetica vine in ajutorul celor care, din diferite motive, doresc sa intervina asupra anumitor parti ale corpului, astfel incat sa obtina o recorectare sau remodelare a acestora. Principalul efect al acestor interventii vizeaza starea psihica intr-un mod pozitiv, prin recapatarea increderii in propria persoana.