Chirurgie plastica Botosani

Last updated on:
Written by Dr. Matei Alexandru

Principalele orase din nordul Moldovei au devenit cunoscute datorita unor nume mari din cultura romaneasca, acolo nascandu-se cei mai mari scriitori ai Romaniei – Mihai Eminescu si Ion Creanga – care si-au celebrat locurile natale prin operele lor, in prezent insa oamenii isi doresc sa aiba acces la servicii medicale moderne si de buna calitate, motiv pentru care operatiile de chirurgie plastica din Botosani sunt din ce in ce mai solicitate.
Cu toate acestea, clinicile medicale care desfasoara astfel de interventii chirurgicale sunt foarte putine, ceea ce ii determina pe unii oameni sa caute in orasele sau judetele invecinate serviciile medicale pe care si le doresc.

Ce clinici ofer servicii de chirurgie plastica in Botosani?

Medicii care practica chirurgia plastica in Botosani sunt foarte putini, iar acestia realizeaza, in principal, interventii de chirurgie plastica reconstructiva, astfel ca persoanele care isi doresc sa se bucure de rezultatele unei operatii de chirurgie plastica si estetica sunt adesea nevoite sa caute astfel de servicii in marile orase din vecinatate.
Pentru proceduri sau interventii de chirurgia mainii, excizie de tumori si chisturi ori pentru tratarea cicatricelor, moldovenii din nordul tarii pot apela la urmatoarele clinici in cadrul carora sunt disponibile servicii de chirurgie plastica reconstructiva din Botosani:

1. Centrul Medical Iatropolis

Un centru medical privat si multidisciplinar, Centrul Medical Iatropolis vine in intampinarea nevoilor si problemelor medicale ale oamenilor, indiferent de natura acestora, cu servicii medicale de inalta calitate.
In cadrul acestui centru exista si unul dintre putinele cabinete de chirurgie plastica din Botosani, cel al medicului plastician dr. Hrisca Tiberiu George, care efectueaza si proceduri estetice minim invazive, la preturi avantajoase.

2. Clinica de Chirurgie plastica si Dermatologie Dr. Sarbu

Gama de investigatii si proceduri medicale desfasurate in cadrul clinicii de chirurgie plastica si dermatologie Dr. Sarbu este una vasta, insa in ceea ce priveste serviciile de chirurgie plastica oferite in Botosani, acestea sunt preponderent minim invazive, medicul specialist axandu-se pe operatiile de chirurgie plastica reconstructiva.
Indiferent de tipul de servicii si investigatii necesar, aparatura medicala folosita este una de ultima generatie, care permite oferirea de tratamente moderne si eficiente.

3. Spitalul de Urgenta Mavromati

Fiind vorba despre unitatea medicala de urgenta a judetului, portofoliul Spitalului de Urgenta Mavromati trebuie sa cuprinda investigatii si tratamente din toate specialitatile medicale. Astfel ca acesta este unul dintre putinele unitati medicale unde moldovenii din nord pot merge pentru operatii de chirurgie plastica, in special cu rol reconstructiv si reparator.
Prin urmare, cei care au nevoie sau isi doresc o operatie chirurgicala estetica pot cauta clinici si cabinete de specialitate in judetele vecine, unde pot gasi clinici de chirurgie plastica si estetica moderne si la curent cu cele mai noi interventii si solutii de tratament.

In concluzie, principalele unitati medicale care ofera servicii de chirurgie plastica in Botosani se concentreaza pe partea de microchirurgie si chirurgie reconstructiva, recuperarea functiilor membrelor si tratarea arsurilor, degeraturilor sau tumorilor fiind principalele preocupari ale medicilor din aceasta specialitate. Pentru parte estetica a medicinei chirurgicale plastice, oamenii fiind nevoiti sa apeleze la clinici din alte orase.