Conform statisticilor de specialitate, fatetele din compozit se situeaza la un nivel de cerere destul de ridicat pe piata, acestea fiind considerate, din punct de vedere financiar, drept cea mai accesibila varianta disponibila in prezent. Prin urmare, daca te numeri printre pacientii care doresc sa opteze pentru un asemenea procedeu, in articolul de fata vei gasi cateva informatii esentiale pe care trebuie sa le iei la cunostinta inainte de inceperea lucrarii.
Fatete din compozit: cum decurge procedura?
Montarea unor fatete din compozit va decurge, de regula, intr-un timp foarte rapid, aceasta putand sa fie realizata in cadrul unei singure sedinte. Procedura consta intr-o aplicare stratificata, pe partea exterioara a dintelui, a materialului prestabilit, acesta urmand sa fie modelat dupa dimensiunile si, implicit, forma pe care pacientul si-o doreste. Urmatorul pas consta intr-o polimerizare a fiecarui strat in parte, stomatologul utilizand, de regula, o lampa proiectata special pentru realizarea unor astfel de lucrari.
Instalarea unor fatete dentare din compozit nu reprezinta o procedura intruziva, pacientul neavand de ce sa-si faca griji cu privire la aparitia disconfortului sau durerii. De cele mai multe ori, stomatologul va putea opta pentru o slefuire moderata inainte de inceperea lucrarii. Trebuie mentionat faptul ca procesul de slefuire este mult mai putin intens, comparativ cu cel necesar pentru fatetele de tip ceramic.
Fatete din compozit: care este pretul orientativ?
Dupa cum a fost mentionat anterior, fatetele din compozit reprezinta, in prezent, cea mai ieftina alternativa de pe piata, acestea fiind proiectate special pentru a oferi clientilor cu buget financiar redus posibilitatea de a obtine un zambet frumos din punct de vedere estetic. Ca si consecinta, nivelul de cerere continua sa fie unul ridicat de la an la an.
Atunci cand vine vorba de fatete compozit, pretul orientativ se situeaza la o suma de 200-300 de lei per dinte, costul putand sa varieze in functie de nevoile si, implicit, de complexitatea fiecarui caz in parte. Daca se doreste o fatetare totala, va exista posibilitatea ca anumite clinici sa puna la dispozitia clientului anumite promotii personalizate, avantajoase din punct de vedere financiar.
Fatete din compozit: care sunt avantajele acestui procedeu?
La momentul actual, fatetele din compozit ofera cateva avantaje clare, acestea reprezentand principalul motiv pentru care tratamentul continua sa se bucure de un feedback pozitiv si in anul 2022. Prin urmare, iata care sunt principalele trei avantaje:
1. Costuri avantajoase
Dupa cum a fost mentionat in paragrafele anterioare, pentru fatete dentare compozit se plateste, de regula, in jur de 200-300 de lei, pretul fiind cu peste 50% mai ieftin decat cel intalnit in cazul unei fatetari ceramice;
2. Rapiditatea procedeului
Fatetele din compozit pot fi instalate pe parcursul unei singure sedinte, procedeul reprezentand cea mai rapida alternativa regasita, la momentul actual, pe piata;
3. Nu sunt necesare pregatiri semnificative
Cel de-al treilea aspect pentru care fatetele compozit sunt apreciate consta in faptul ca nu vor fi necesare pregatiri semnificative inainte de a putea incepe lucrarea. Slefuirea poate fi optionala, in functie de fiecare caz in parte, aceasta fiind de un nivel moderat atunci cand se necesita.
In concluzie, acestea sunt cateva informatii esentiale pe care trebuie sa le iei la cunostinta atunci cand vrei sa apelezi la fatete din compozit.