Meniu

Abdominoplastie barbati

Actualizat pe:

Operatiile estetice nu se adreseaza numai femeilor, ci si unii barbatii sunt adeptii acestor interventii care au rolul de a imbunatati aspectul fizic, cea mai populara interventie chirurgicala estetica fiind cea de abdominoplastie la barbati.

Abdominoplastia are ca obiectiv inlaturarea excesului de piele din zona abdomenului, uneori aceasta fiind insotita si de un anumit strat de grasime. Cu toate acestea, abdominoplastia nu este realizata cu scopul de a scapa de grasime din zona abdomenului.

Cand este necesara interventia de abdominoplastie la barbati?

Ca si in cazul femeilor, operatia de abdominoplastie la barbati este necesara in momentul cand acestia isi doresc un corp armonios si tonifiat, care sa evidentieze muschii abdominali.

De obiecei, barbatii sunt mai predispusi la acumularea unei cantitati mari de grasime abdominala, care este foarte periculoasa pentru sanatatea lor. Cei care sunt constienti de acest aspect si au luat masuri prin corectarea stilului alimentar au pierdut un anumit numar de kilograme, dar care au lasat un exces de piele in zona abdominala.

Drept urmare, pentru a putea scapa de un astfel de exces barbatii sunt nevoiti sa apeleze la o interventie de chirurgie estetica, abdominoplastia, care nu se adrseaza numai reprezentantelor sexului frumos, cum cred majoritatea oamenilor, ci tuturor celor care au nevoie de ajutor in obtinerea corpului la care viseaza.

Cum decurge operatia de abdominoplastie la barbati?

Ceea ce trebuie retinut este faptul ca operatia de abdominoplastie la barbati se desfasoara la fel ca si in cazul femeilor, adica sub anestezie generala – in majoritatea cazurilor – iar perioada de recuperare este similara.

Informatiile necesare legate de interventia chirurgicala, ce presupune, care sunt riscurile si in ce consta recuperarea, vor fi obtinute de pacienti de la medicul care va efectua operatia, in timpul consultatiei initiale. In cadrul acesteia, pacientii pot solicita lamuriri despre orice aspecte care nu le sunt foarte clare, astfel incat intregul proces sa fie unul usor, rapid si cu rezultatele dorite.

Odata ajuns in sala de operatii si dupa ce pacientul este anesteziat, medicul plastician va separa pielea abdominala si grasimea de muschi, care vor fi suturati pentru a-i intari. Ulterior, pielea este intinsa, ombilicul repozitionat, iar excesul eliminat.

Dupa o astfel de interventie, pacientul poate avea nevoie de 1 pana la 3 zile de spitalizare, perioada fiind stabilita in functie de caracteristicile fiecarui caz – volumul excizat, tipul anesteziei, starea generala a pacientului.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa operatia de abdominoplastie la barbati?

Pacientii isi pot relua activitatea dupa aproximativ 2 saptamani de la operatia de abdominoplastie, la barbati, la fel ca si la femei, recuperarea fiind diferita in functie de cat de rezistent este organismul.

Cu toate acestea efortul fizic trebuie reluat treptat dupa 2 luni de la interventie, iar pana la 6 saptamani trebuie purtat un corset elastic, care contribuie la reasezarea pielii.

Prin urmare, nu exista nicio diferenta intre procedura de abdominoplastie la barbati si cea la femei, cele mai multe dintre operatiile estetice adresandu-se tuturor celor care au nevoie de ajustari, indiferent de sex.