Meniu

Alergologie pediatrica Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru afectiunile respiratorii sau cutanate ale copiilor cauzate de alergii este esentiala examinarea de catre un alergolog pediatru. In Cluj, acest medic specialist poate fi gasit la unul dintre cabinetele sau clinicile de top, cu servicii de calitate.

Alergiile pot afecta cresterea si viata de zi cu zi a copiilor, imbracand o gama larga de manifestari, de la rinite si bronsite sezoniere, dermatite si urticarie si pana la astm bronsic. Este deosebit de importanta stabilirea cauzei acestor probleme si a tratamentului adecvat.

Unde poti gasi un alergolog pediatru in Cluj?

Praf, polen, acarieni, puf si par de la animalele de companie, produse cosmetice si de curatat, unele alimente sunt printre cei mai cunoscuti alergeni, iar expertiza unui alergolog pediatru in Cluj este esentiala in acest sens pentru sanatatea copilului. In tabelul de mai jos se gasesc clinicile si cabinetele de top de alergologie pediatrica din Cluj:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Centrul de Pediatrie
210 Ron
 • Pret Consultatie 210 Ron
 • Ambient placut, care ajuta copiii sa se destinda
 • Medici amabili si empatici
 • Programari efectuate pe termen scurt
 • Superficialitatea unora dintre medici, raceala si lipsa de rabdare fata de copii
Regina Maria
235 Ron
 • Pret Consultatie 235 Ron
 • Personal implicat si amabil
 • Profesionalism si intelegere fata de nevoile pacientilor
 • Conditii bune de spitalizare
 • Comunicarea deficitara a personalului de la receptie
 • Sistemul de programari ar putea fi imbunatatit
Almedo
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Medici competenti si dedicati pacientilor
 • Promptitudine si punctualitate
 • Unii spun ca au avut o consultatie superficiala, grabita
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul cabinetelor de alergolog pediatru din Cluj

Parintii isi doresc cei mai buni medici pentru problemele de sanatate ale copiilor, iar un bun alergolog pediatru in Cluj poate fi gasit la unul dintre cabinetele din clasamentul urmator:

1. Centrul de Pediatrie

Parintii care cauta un medic alergolog pediatru in Cluj trebuie sa stie ca pot beneficia de serviciile dr. Patrick Danciu, medic specialist alergologie si imunologie clinica, la  Centrul de Pediatrie. Clinica propune un concept nou pe piata serviciilor de sanatate romanesti, prin sistemul hibrid de consultatii, la clinica sau la domiciliu. Centrul efectueaza tratamente si interventii, ofera servicii de consiliere, axate pe nevoile pacientilor si ale familiilor acestora. Sunt trei adrese ale Centrului de Pediatrie in Cluj, Nemo, Mario si Lego. 

Tarifele sunt afisate pe site-ul clinicii. Pentru o consultatie initiala fara testare se va plati suma de 210 lei. Un consult + testare alergen de mediu/alimentar pachet complet are pretul de 350 lei. Revenirea la control se plateste cu 160 lei.

Opiniile parintilor micilor pacienti sunt in general favorabile si sunt consemnate in recenzii care reproduc experienta fiecaruia cu anumiti medici. Clienții multumiti amintesc ambientul placut, care ii ajuta pe cei mici sa se destinda si sa treaca mai usor prin consultatie si tratamentele aplicate. De asemenea, multe comentarii pozitive vorbesc despre blandetea, amabilitatea si empatia personalului. Alt aspect pozitiv se refera la timpul relativ scurt pentru programarea consultatiilor comparativ cu alte clinici unde se asteapta mai mult pentru o programare. Sunt si multi clienti care au scris comentarii nefavorabile, referitoare la superficialitatea unora dintre medici, raceala acestora si lipsa de rabdare fata de copii.

Vezi parerile pacientilor despre Centrul de Pediatrie
Vezi Pareri

2. Regina Maria

Nu mai putin de cinci alergologi pediatri se pot consulta in reteaua privata de sanatate Regina Maria si centrele sale din Cluj-Napoca. Regina Maria are centre medicale, spitale si policlinici in majoritatea marilor orase din Romania si este prezenta pe piata serviciilor medicale din România din anul 1995.

Pretul pentru o consultatie la un medic alergolog pediatru in Cluj, la Regina Maria, este de 235 lei, iar pentru un test cu alergen se percepe un tarif cuprins intre 65 si 85 lei. Pentru un control, se va plati 180 lei.

Parerile pacientilor sunt impartite referitor la serviciile policlinicilor si spitalului Regina Maria din Cluj-Napoca. Recenziile pozitive mentioneaza personalul implicat si amabil, profesionalismul si intelegerea medicilor fata de problemele de sanatate ale oamenilor si conditii foarte bune de spitalizare. Aspectele care ii deranjeaza se refera la preturile exagerate pentru calitatea serviciilor oferite, comunicarea deficitara a personalului de la receptie, nerespectarea programarilor.

3. Almedo

La Cabinetul de alergologie si imunologie Almedo din Cluj se pot accesa serviciile unui medic alergolog pediatru. Cabinetul conteaza azi pe experienta a trei medici primari alergologi si are o activitate de peste 17 ani in orasul din inima Transilvaniei. Contractul cu Casa de Asigurari permite consultatii gratuite si tratamente cu medicamente compensate pentru pacienti.

Tarifele sunt afisate amanuntit pe site-ul Almedo. Pentru o consultatie initiala se percepe suma de 150 lei, iar pentru o consultatie cu testare cutanata (minim 15 alergeni de mediu +/- alimentari) se va plati 300 lei sau 150 lei, daca pacientul are trimitere de la medicul de familie. Controlul costa la acest cabinet 100 lei.

Sunt putine recenzii referitoare la activitatea acestui cabinet de alergologie din Cluj. Parerile favorabile privesc medicii competenti si dedicati pacientilor si promptitudinea cu care au fost primite persoanele la consultatie. Exista si opinii mai putin favorabile, in care se precizeaza ca a exista o consultatie superficiala, grabita si intrerupta.

Concluzii

Alergologia este o ramura relativ noua a medicinei si destul de delicata, intrucat simptomele alergiilor sunt adesea asemenatoare altor afectiuni, mai ales la copii, iar un bun alergolog pediatru in Cluj ii poate ajuta pe micii pacienti si pe parintii acestora sa determine cauzele si sa aiba o viata normala, netulburata de reactii cutanate sau respiratorii.

Din fericire, parintii copiilor au la dispozitie serviciile a mai multi medici specializati pe alergologie pediatrica, in cadrul unor clinici si cabinete de top din Cluj, cu experienta, competente dovedite si teste de alergeni relevante pentru un diagnostic riguros si un tratament adecvat.