Meniu

Acid Hialuronic par

Actualizat pe:

Se știe că acidul hialuronic este ingredientul responsabil pentru hidratarea și umplerea temporară a pielii pentru a diminua aspectul ridurilor de expresie, dar știați că poate fi benefic și pentru părul dumneavoastră? La fel cum ați găsit acidul hialuronic practic în fiecare cremă hidratantă și cremă de față din ultimii ani, acum îl veți vedea în tone de produse pentru păr, de la șampoane, la balsamuri fără clătire, datorită capacității sale de a hidrata în profunzime părul și scalpul fără a da senzația de grăsime sau a provoca îngrășarea părului.

Ce efecte are acidul hialuronic pentru scalp și păr?

Atunci când este aplicat local pe părul umed, acidul hialuronic acționează ca un burete. Acesta absoarbe umezeala exterioară și o reține, făcând firele de păr mai hidratate, mai elastice și, în general, mai sănătoase.

Este un ingredient deosebit de bun pentru părul care este extrem de uscat și deteriorat. Acest tip de păr tinde să fie mai poros și îi este deosebit de greu să își păstreze hidratarea. Acidul hialuronic umple astfel aceste găuri, astfel încât părul să poată primi – și să rețină – apa. De ce este acest lucru important? În primul rând, părul hidratat arată pur și simplu mai sănătos, dar este și mai rezistent. Este capabil să reziste mai bine la stresul cotidian provocat de pieptănat, periere și coafare cu căldură.

În timp ce acidul hialuronic este un adevărat superstar al părului, cercetătorii au descoperit că acesta funcționează și mai bine atunci când primește puțin ajutor de la prietenul său colagenul, o proteină care se găsește în corpul nostru și care este, de asemenea, esențială pentru sănătatea pielii și a părului. Împreună lucrează sinergic pentru a ajuta la repararea nucleului firului de păr, în timp ce hrănesc stratul exterior al acestuia.

Beneficiile utilizării acidului hialuronic pentru păr

Puteți folosi acidul hialuronic pentru a vă hidrata părul și pentru a reduce apariția de păr înfoiat și fragil. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl rețineți este că va fi nevoie să folosiți doar o cantitate mică de produs, deoarece acidul hialuronic absoarbe de 1000 de ori greutatea sa în apă! Acestea fiind spuse, iată trei beneficii principale ale acidului hialuronic pentru părul tău:

Hidratează scalpul

Deoarece scalpul este parte a pielii, se aplică aceleași beneficii privind hidratarea. Proprietățile hidratante ale acidului hialuronic pot fi deosebit de utile dacă te lupți cu un scalp cu mâncărimi și cu scuame din cauza uscăciunii. Folosirea unui tratament pentru scalp cu acest ingredient poate ajuta la hidratarea zonelor uscate și descuamate, favorizând un mediu propice creșterii sănătoase a părului și lăsând scalpul să se simtă mai confortabil.

Combate efectul de par pufos

Dacă simți că, indiferent de câte seruri și uleiuri de păr folosești, te confrunți în continuare cu onduleuri și par pufos, căutarea acidului hialuronic în produsele pentru păr poate fi de ajutor.

Acidul hialuronic are capacitatea de a atrage umiditatea, ceea ce poate ajuta la reducerea și controlul parului pufos. De asemenea, proprietățile de umplere ale ingredientului – din nou, este ca un burete – îi conferă potențialul de a face ca părul să arate mai voluminos. Și în timp ce acidul hialuronic manifesta rezultate destul de vizibile pe cont propriu, mixarea acestuia cu ingrediente emoliente și ocluzive, cum ar fi uleiurile și unturile, poate ajuta la păstrarea hidratării. Păstrarea acestei hidratări poate amplifica și mai mult efectele acidului hialuronic și poate îmbunătăți finețea și strălucirea parului.

Revitalizează atât firele uscate, cât și pe cele deteriorate

Așa cum am menționat mai sus, acidul hialuronic poate fi folosit (și, la rândul său, poate ajuta) toate tipurile de păr. Dar persoanele cu șuvițe uscate, cu părul creț sau fragil pot obține cele mai vizibile beneficii datorită puterilor hidratante ale acidului hialuronic.

Persoanele cu părul vopsit sau prelucrat chimic pot obține, de asemenea, “beneficii suplimentare” de pe urma acestui ingredient. Cercetările arată că părul poate deveni mai poros ca urmare a produselor chimice sau a coafării cu căldură excesivă. Atunci când părul este prea poros, acesta poate absorbi cu ușurință umezeala, dar nu o reține din cauza fisurilor din cuticula părului (stratul cel mai exterior), ceea ce, în mod ironic, poate duce la un păr uscat și slab. Acidul hialuronic poate ajuta la întărirea unor astfel de fire deteriorate prin umplerea fisurilor și, astfel, prin scăderea porozității fiecărui fir.

Cât de des trebuie să folosești produse pentru păr pe bază de acid hialuronic pentru a putea vedea rezultate?

Frecvența și intensitatea utilizării unui produs de îngrijire a părului care conține acid hialuronic depinde de nevoile părului tău la un moment dat. Cineva care are părul extrem de fragil și uscat poate beneficia de o linie completă de produse de îngrijire a părului care conțin acid hialuronic, care să fie folosite zilnic.

În ceea ce privește produsele specifice pentru scalp și păr, opțiunile fără clătire vor oferi cele mai bune rezultate. Produsele care se spală, cum ar fi șampoanele și balsamurile, pot oferi, de asemenea, beneficii, însă acidul hialuronic funcționează mai bine atunci când se lasă pe păr/scalp și piele. Măștile de păr și serurile ar fi opțiuni minunate de căutat ca produse, deoarece acestea pătrund bine în scalp și păr și au o eficiență mai mare în hidratarea și atragerea apei.

Pot toate tipurile de păr să beneficieze în urma utilizării acidului hialuronic?

Acidul hialuronic este un ingredient universal, dar modul în care este utilizat variază în funcție de tipul și textura părului dumneavoastră. Recomandarea medicilor este ca pentru părul fin/drept să folosești acid hialuronic săptămânal sau o dată la două săptămâni. Producția de sebum amestecată cu utilizarea excesivă de acid hialuronic poate îngreuna părul, făcându-l să pară aplatizat și fără viață.

Pentru cei care se încadrează în spectrul de par drept, ondulat, creț până la drept, ondulat, creț, dar aspru, acidul hialuronic ar trebui folosit zilnic, mai ales dacă părul este uscat. Iar pentru părul creț fin sau aproape creț, sugestia generală este de a folosi acidul hialuronic ca tratament săptămânal de la jumătatea lungimii până la vârfuri. Acest tip de păr este incredibil de fragil, pe baza numărului de onduleuri din păr, așa că un tratament topic care conține acid hialuronic ar face minuni în asigurarea unei hidratări echilibrate.

Există efecte secundare ale utilizării acidului hialuronic pentru părul tău?

Acidul hialuronic poate fi folosit în condiții de siguranță pentru părul dumneavoastră. Întrucât este o componentă naturală a corpului dumneavoastră, nu provoacă efecte secundare. Țineți cont doar să utilizați cantități mici din acesta, deoarece vă poate usca părul. Este un agent humectant. Este foarte bun la atragerea umidității în păr. Cu toate acestea, ar funcționa invers într-o atmosferă cu aer uscat și ar scoate umiditatea din păr.

Așadar, acidul hialuronic vă poate transforma șuvițele terne și deshidratate fără efecte secundare dăunătoare.

Concluzie

Acidul hialuronic pentru păr poate transforma firele uscate și deteriorate, valorificând hidratarea pe care părul tău o primește deja în mod normal. Una dintre cele mai simple modalități de a încorpora acest ingredient vedetă în rutina ta de îngrijire a părului este să folosești produse care au acid hialuronic în formula lor. Pe lângă faptul că îmbunătățește elasticitatea, acesta poate adăuga și strălucire părului tău, deoarece cuticulele etanșate reflectă lumina în mod uniform!

Astfel, acidul hialuronic poate contribui la obținerea unui păr mai lung, mai gros și mai strălucitor. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să demonstreze acest lucru. Din punct de vedere estetic, aspectul părului va fi îmbunătățit, făcându-l eventual să pară mai lung și mai des.

Acidul hialuronic ar putea fi benefic pentru toate tipurile de păr. Deși, dacă aveți tendința de a avea un scalp mai gras și un păr fără prea multe deteriorări, este posibil să nu aveți nevoie de acest ingredient. De asemenea, având în vedere că este puțin probabil să provoace reacții adverse, nu există niciun motiv să nu-l încercați.