Meniu

Acid Hialuronic alergie

Actualizat pe:

Pe masura ce imbatranim, incepem sa observam schimbari in aspectul pielii noastre faciale sub forma de riduri, pete solare, hidratare slaba si pierderea elasticitatii. Acidul hialuronic a castigat o popularitate imensa pentru proprietatile sale miraculoase anti-imbatranire si hidratare in domeniul ingrijirii pielii. Recent s-a constatat ca acest ingredient care imbunatateste pielea poate provoca reacții adverse in anumite situații. Alergia la acid hialuronic este destul de rara, intrucat substanta este un compus care se gaseste in mod natural in piele.

Este acidul hialuronic sigur?

In general, datele arata ca acidul hialuronic este foarte sigur de utilizat. Cu toate acestea, ca si in cazul altor produse de ingrijire a pielii, este important sa ințelegi ca acidul hialuronic poate provoca efecte secundare.
Folosit ca supliment oral, acidul hialuronic are un scor de siguranta bun. Studiile arata că utilizarea pe termen lung este sigura, fara efecte secundare raportate de la suplimentarea cu acid hialuronic. Utilizat ca ingredient topic de ingrijire a pielii, acidul hialuronic este, de asemenea, bine tolerat.
In injectiile care il folosesc ca umplutura dermica, acidul hialuronic poate provoca anumite reactii adverse, printre care durere, vanatai, mancarime, roseata si inflamatie. Acestea dureaza de obicei doar cateva zile si se pot ameliora cu o compresa rece sau o compresa cu gheata.
Daca ai in vedere o procedura cu acid hialuronic injectabil, personalul cabinetului medical la care apelezi iti poate sugera evitarea anumitor medicamente sau suplimente inainte de procedura, pentru a reduce riscul de efecte secundare.
Ca si in cazul altor materiale de umplere dermica, este posibil ca acidul hialuronic să ofere pielii un aspect neuniform si denivelat. Aceste efecte secundare sunt comune pentru toate materialele de umplere dermica si nu sunt specifice produselor care contin acid hialuronic.
Deoarece acidul hialuronic este o substanta pe care corpul tau o produce in mod natural, este foarte putin probabil ca acesta sa provoace simptome de reactie alergica. Un test de alergie realizat inaintea procedurii de injectare cu acid hialuronic poate inlatura orice indoiala in privinta sigurantei procedurii.
Pentru a stabili daca o persoana este alergica sau nu la orice substanta, se aplica pe un fragment de piele zgariata din interiorul antebratului, o solutie care contine alergenul posibil. O reactie de tip iritativ, roseata, mancarime, senzatie de arsura, eruptie cutanata reprezinta un indiciu al unei reacții alergice. Daca, dimpotriva, nu se intampla nimic pe piele timp de 30-40 de minute, inseamna ca persoana nu este alergica la alergenul testat, in speta acidul hialuronic, si se pot injecta in siguranta cantati din acesta.

Merita sa folosesti acidul hialuronic in proceduri cosmetice?

Desi unele produse cu acid hialuronic exagereaza efectele benefice ale acestuia, exista dovezi stiintifice reale ca utilizarea regulata a acidului hialuronic poate reduce aspectul ridurilor, poate hidrata pielea uscata si poate imbunătăți sanatatea si aspectul general al pielii.

Sunt totodata dovezi care confirma beneficiile pentru structura fizica a pielii, ceea ce poate imbunatati aspecte precum integritatea si functia de bariera a pielii. Pielea hidratata este o piele sanatoasa, iar beneficiile acidului hialuronic pentru hidratarea pielii o fac un ingredient util, dinamic, care isi gaseste locul in orice rutina de ingrijire anti-imbatranire a pielii.