Meniu

Acid Hialuronic indicatii buze

Actualizat pe:

Pentru a obtine rezultatele dorite si a favoriza procesul de recuperare, este foarte important sa respecti principalele indicatii dupa injectarea cu acid hialuronic, prezentate de medicul specialist.

In plus, unele dintre acestea vizeaza tocmai metodele prin care poti ameliora simptomele care apar adesea dupa o astfel de interventie, cum ar fi vanataile, roseata sau durerea.

Ce indicatii dupa injectarea cu acid hialuronic este esential sa respecti?

Recomandari si indicatii dupa injectarea cu acid hialuronic sunt foarte multe. Daca respectarea unora dintre acestea este facultativa, altele sunt insa extrem de importante atat din punct de vedere a recuperarii rapide si usoare, cat si din punct de vedere al succesului interventiei.

Prin urmare, hidratarea pe toata perioada de recuperare, evitarea exercitiilor fizice, a temperaturilor foarte ridicate in primele 2 zile post-interventie sunt important de respectat pentru a grabi vindecarea si a preveni aparitia unor vanatai, tumefiere sau alte urme. De asemenea, si compresele reci, aplicate imediat dupa injectarea cu acid hialuronic, contribuie la prevenirea tumefierii si aparitiei vanatailor.

In schimb, suplimentele alimentare si vitaminele – vitamina C si produsele pe baza de Tretinoin – au rolul de a intari pielea si de a imbunatati textura acesteia, contribuind totodata la vindecarea acesteia.

De ce este important sa respecti indicatiile dupa injectarea cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta care se regaseste in mod natural in organismul uman, dar in timp cantitatea produsa de acesta scade, iar indicatiile dupa injectarea cu acid hialuronic au rolul de a facilita asimilarea cantitatii suplimentare din aceasta substanta.

Cu toate ca efectele injectiilor cu acid hialuronic sunt vizibile un timp indelungat, este important sa stii ca efectul este totusi unul provizoriu. De aceea, respectarea intocmai a indicatiilor si recomandarilor medicului specialist pentru perioada de recuperare post-interventie este importanta pentru prelungirea perioadei in care sa te bucuri de efectele acidului hialuronic.

Totodata, dupa cum este mentionat si mai sus, indicatiile dupa injectarea cu acid hialuronic ar trebui respectate si pentru a scurta perioada de recuperare, cu un minim de efecte secundare sau disconfort. Respectand aceste indicatii, sansele de esec sau aparitia unei asimetrii la nivelul fetei sau al buzelor este unul mult mai mic.

Cine ofera indicatii dupa injectarea cu acid hialuronic?

Pentru efectuarea unor proceduri estetice, cel mai indicat este sa mergi la un medic estetician, care este specializat in astfel de interventii, tot el fiind si cel care iti va oferi indicatii dupa injectarea cu acid hialuronic.

Alegerea specialistului care se va ocupa de efectuarea injectiilor cu acid hialuronic difera si de zona corpului in care urmeaza sa fie efectuata procedura, deoarece o simpla augumentare a buzelor poate fi facuta si de un cosmetician calificat – care a urmat cursuri de specializare – cu ajutorul unui instrument denumit dermapen.

In schimb, daca ai nevoie de o procedura care presupune injectii foarte exacte, medicul estetician este cel mai potrivit pentru efectuarea procedurii acesteia, ce tine de chirurgia estetica.

Concluzie

Prin urmare, respectarea acestor indicatii dupa injectarea cu acid hialuronic pe care le face medicul specialist este extrem de importanta pentru obtinerea celor mai bune rezultate.