Meniu

Blefaroplastie chirurgicala

Actualizat pe:

Interventia de blefaroplastie chirurgicala a captat deja atentia persoanelor care acorda o importanta deosebita felului in care arata si care vor sa previna efectele inaintarii in varsta prin proceduri sigure. Cand vine vorba de chirurgie faciala, aceasta interventie se incadreaza cu succes in randul celor mai solicitate proceduri.

Semnele imbatranirii se reflecta treptat in trasaturile fetei, iar pielea de la nivelul pleoapelor este marcata in egala masura de o pierdere a elasticitatii. Din acest motiv, dar si din cauza slabirii muschiului care sustine pleoapa, ochii pot capata un aspect obosit, iar cearcanele sau pleoapele cazute sunt doua dintre efectele vizibile ale inaintarii in varsta. Blefaroplastia chirurgicala este interventia chirurgicala prin care se inlatura excesul tegumentar si de tesut adipos la nivelul ochilor, mai exact de la nivelul pleoapelor superioare si/sau inferioare.

Cum se efectueaza interventia de blefaroplastie chirurgicala?

Interventia de blefaroplastie chirurgicala se efectueaza de fiecare data sub anestezie, iar excesul de piele de la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare se realizeaza prin linii de incizie, astfel ca cicatrizarea se obtine in aproximativ o saptamana de la interventie. Cat despre durata procedurii, aceasta se situeaza in jurul a 1-3 ore, in functie de numarul de pleoape asupra carora se intervine. Fiind o interventie chirurgicala, corectarea pleoapelor cazute presupune si o perioada de recuperare.

Pleoapele se lasa odata cu inaintarea in varsta, ca urmare a slabirii muschiului ce ridica pleoapa superioara, iar acest lucru poate duce la reducerea viziunii, ca urmare a acoperirii orificiului pupilei, la lacrimarea in exces sau la o senzatie de disconfort si de ochi obositi. Aceasta solutie chirurgicala are numeroase avantaje, care vor fi punctate in randurile urmatoare.

Ce beneficii are procedura de blefaroplastie chirurgicala si cui se potriveste?

De regula, persoanele care solicita procedura de blefaroplastie chirurgicala au mai mult de 35-40 de ani, dar trebuie mentionat faptul ca pleopele lasate pot reprezenta o problema la orice varsta. Acestea sunt inestetice si pot provoca senzatia de ochi obositi. Cat despre avantaje, este de la sine inteles faptul ca in urma interventiei ochii capata un aspect intinerit, acesta fiind motivul pentru care cele mai multe persoane aleg interventia de blefaroplastie.

Zona oculara va capata un aspect tineresc, aceasta interventie asigurand un efect de rejuvenare, pe care si-l doresc mai ales persoanele care vor sa isi evidentieze trasaturile faciale in ciuda trecerii anilor.

Pe langa avantajul de ordin estetic, blefaroplastia asigura si beneficii de ordin functional. Precis, aceasta imbunatateste vizibilitatea, afectata in cazurile severe de excesul de piele care se aduna in zona ochilor. Asadar, aceasta interventie chirurgicala ti se potriveste daca vrei sa indepartezi excesul de piele de la nivelul pleoapelor superioare si/sau inferioare care iti provoaca disconfort, care te fac sa pari mai varsta decat esti sau care iti limiteaza capacitatea vizuala. De altfel, trebuie sa ai o stare buna de sanatate si sa nu ai afectiuni grave ale ochilor.

Prin urmare, blefaroplastia chirurgicala este o interventie care se potriveste atat femeilor, cat si barbatilor, avand numeroase avantaje de ordin estetic si functional. Daca esti hotarat/a sa apelezi la aceasta interventie, alege o clinica renumita si un medic cu experienta care sa efectueze operatia.