Meniu

Blefaroplastie nereusita

Actualizat pe:

Operatia de blefaroplastie consta in eliminarea pielii si grasimii in exces de la nivelul pleoapelor, fiind o interventie relativ simpla, dar lipsa experientei si cunostintelor medicului plastician, precum si nerespectarea indicatiilor post-operatorii de catre pacientii pot duce la o operatie de blefaroplastie nereusita.
Intr-un astfel de caz, pacientul poate fi nevoit se apeleze la o noua interventie chirurgicala pentru a corecta rezultatul initial al blefaroplastiei.

Cum arata o blefaroplastie nereusita?

Pe langa motivele enumerate la inceputul articolului, mai exista si alte cauze care pot determina o operatie de blefaroplastie nereusita. Acestea sunt, in primul rand, riscurile asociate unei astfel de interventii chirurgicale, dar si posibile alergii sau reactii neasteptate ale corpului dupa o operatie estetica.
Efectele negative ale operatiei de blefaroplastie pot fi insa obervate dupa cateva saptamani de la interventi, dupa ce umflaturile si vanataile au inceput sa dispara. Astfel ca printre aceste efecte care transforma blefaroplastia intr-o operatie nereusita sunt urmatoarele:
– probleme in procesul de cicatrizare a inciziei – aceste efecte pot aparea, in special, la persoanele care au o predispozitie la dezvoltarea unor cicatrice keloide, adica cicatricea formata in urma operatiei este una de mari dimensiuni;
– imposibilitatea de a inchide ochii – o alta nereusita des intalnita in cazul operatiilor de blefaroplastie efectuate incorect este cea in care pacientii nu mai pot inchide complet ochii, lucru determinat de o eliminare a unei cantitati mari de piele de la nivelul pleoapelor;
– blefaroptoza – aceasta reprezinta imposibilitatea pacientilor de a deschide ochii, situatie normala imediat dupa interventia chirurgicala de blefaroplastie, insa daca aceasta se mentine si in saptamanile urmatoare, atunci este vorba despre o operatie nereusita, in care medicul a efectuat o procedura ce a daunat muschilor si ligamentelor pleoapei;
– asimetria ochilor – un alt risc la care se supun pacientii care apeleaza la operatia de blefaroplastie este ca rezultatul acesteia sa afecteze simetria ochilor, ca urmare a lipsei de experienta a medicului plastician;
– inversarea pleoapei inferioare – o nereusita a interventiie de blefaroplastie de la nivelul pleoapei inferioare este inversarea acesteia, caz in care, pe langa faptul ca ochiul nu poate fi inchis definitiv, globul ocular este mai expus in partea de jos, fiind vizibila inclusiv partea interioara a pleoapei inferioare.
O mare parte dintre aceste rezultate negative ale operatiei de blefaroplastie poate fi evitata prin alegerea cu atentie a medicului plastician care sa efecuteze interventia chirugicala.

Cum pot fi evitate efectele unei operatii de blefaroplastie nereusite?

Desi experienta medicului este unul dintre criteriile definitorii ale succesului unei interventii chirurgicale estetice, mai exista si alte modalitati prin care poate fi evitata o operatie de blefaroplastie nereusita.
Unele dintre cele mai importante tin de respectarea recomandarilor post-operatorii si din timpul perioadei de recuperar. Igiena este foare importanta in aceasta perioada, recomandat fiind sa se foloseasca anumite picaturi oftalmice, indicate de medic, pentru curatarea ochilor. De asemenea, fumatul, frecarea ochilor si purtarea de lentile de contact, sunt interzise in perioada de recuperare dupa interventia de blefaroplastie.
In concluzie, exista o serie de riscuri care pot duce la o operatie de blefaroplastie nereusita, insa acestea pot fi evitate prin alegerea calitatii in detrimentul pretului mic.