Meniu

Cardiologie bilet trimitere

Actualizat pe:

Exista o multime de persoane care au nevoie de o sedinta de consultatie la cardiologie cu bilet de trimitere, pentru a fi scutite de necesitatea platii pentru acesta si pentru a beneficia, totusi, de un consult de specialitate realizat intr-un cadru adecvat. Din fericire, si tu ai posibilitatea de a obtine un bilet de trimitere catre o clinica de cardiologie, pentru obtinerea unei investigatii amanuntite gratis. De retinut, totusi, ca sedinta de consultatie este totusi platita din banii de asigurarea medicala, asa ca trebuie sa fie tratata ca atare.

Ce trebuie sa stii despre consultatiile de cardiologie cu bilet de trimitere?

Daca iti doresti ca beneficiezi de un control de cardiologie cu bilet de trimitere, este necesar ca, mai intai, sa te orientezi catre clinicile a caror politica de functionare accepta trimiterile de la medicul de familie. Exista o multime de informatii pe care trebuie sa le stii cu privire la intreaga procedura, asa ca citeste in continuare si informeaza-te in mod corespunzator.

1. Valabilitatea biletului de trimitere

Termenul de valabilitate a biletului de trimitere este, de regula, 30 de zile de la data la care a fost emis. Astfel, la sfarsitul lunii curente nu isi pierde valabilitatea asa cum se mai speculeaza. Este necesar doar ca pacientul sa se prezinte la clinica indicata in intervalul de 30 de zile.

2. Exceptie fac trimiterile la bolile de nutritie, cancer si diabet

Spre deosebire de biletele de trimitere obisnuite, cele oferite pentru consultatiile de specialitate la bolile de nutritie, cancer si diabet expira in termen de 90 de zile.

3. Nu se pot face trimiteri la doua clinici pentru aceeasi problema

Asigurarea medicala nu acopera, din punct de vedere financiar, si a doua parere, ci doar una singura. De asemenea, mai exista si conditia ca trimiterea sa se faca la unul dintre cabinetele care au contract CAS. Exista totusi posibilitatea sa se mai efectueze o trimitere la un alt medic in situatia in care primul medic nu a reusit sa ofere o diagnosticare sau o forma de tratament adecvata.

Cum iti poti trata gratis afectiunile cardiace la cabinetele de cardiologie cu bilet de trimitere?

Vesta buna pentru persoanele care nu au un statut financiar avantajos este ca au ocazia de a beneficia gratis de consultatiile adecvate pentru afectiunile cardiace la unul dintre cabinetele de cardiologie cu bilet de trimitere recomandate de medicul de familie. Singura conditie este ca respectiva clinica de cardiologie sa aiba incheiat un contract CAS care ii permite sa primeasca pacienti cu bilete de trimitere.

Astfel, se pot sugera in mod gratuit pentru pacient anumite indicatii cu privire la schimbarea stilului de viata sau chiar cu privire la abordarea unei forme de tratament care sa amelioreze sau chiar sa trateze afectiunea cardiaca experimentata.

Prin urmare, nu este dificil sa obtii un bilet de trimitere catre o clinica de cardiologie, insa trebuie sa te asiguri ca respecti termenul de valabilitate, astfel incat totul sa functioneze in parametri optimi.