Efectele pe care le au trecerea timpului si gravitatia asupra corpului sunt inevitabile, numai ca oamenii au astazi posibilitatea sa le amelioreze cu ajutorul procedurilor estetice, cum este si cea de brahioplastie.
Dupa varsta de 40 de ani, pielea isi pierde elasticitatea, astfel ca tot mai multi oameni se confrunta cu o piele flasca si lasata, mai ales in zona bratelor. Faptul ca aceasta zona este una vizibilia face ca unele persoane, in special femeile, sa se simta complexate de modul in care arata. Acesta fiind deci un motiv important pentru a apela la interventia de brahioplastie.
Ce este operatia de brahioplastie?
Cu toate ca termenul poate fi mai putin cunoscut in randul populatiei, operatia de brahioplastie este una solicitata tot mai des, deoarece aceasta presupune inlaturarea excesului de piele de la nivelul bratelor sperioare.
De asemenea, brahioplastia mai este cunoscuta si ca operatia de lifting la brate, tocmai datorita efectelor care sunt obtinute, mai ales daca este combinata si cu procedura de lipoaspiratie.
Daca in cazul persoanelor tinere, o piele lasata, vizibila in momentul in care bratul este ridicat, poate fi corectata cu ajutorul antrenamentelor fizice, in cazul persoanelor adulte, care au trecut de varsta de 40 de ani, brahioplastia se poate dovedi cea mai potrivita si eficienta solutie.
In plus, o astfel de interventie chirurgicala este una cu rezultate permanente, ceea ce reprezinta un beneficiu major pentru pacienti.
In ce situatii se recomanda operatia de brahioplastie?
Dupa cum este mentionat anterior, operatia de brahioplastie este recomandata, in special, persoanelor care au trecut de varsta de 40 de ani, a caror piele incepe sa se lase, ca urmare a efectelor imbatranirii si gravitatiei.
Candidatii care sunt potriviti pentru operatia de brahioplastie sunt, in general, persoanele care se confrunta cu un exces de piele si de grasime la nivelul bratelor, indiferent ca este vorba despre femei sau barbati. Acesti pacienti se pot imparti in 3 categorii:
- o categorie de pacienti este cea reprezentata de persoanele care apeleaza la aceasta procedura chirurgicala estetica si plastica din motive estetice;
- cea de-a doua categorie sunt persoanele care apeleaza la brahioplastie din motive functionale, deoarece excesul adipos si cel cutanat ii impiedica sa se miste in voie, provocand dificultati chiar si la imbracat;
- si persoanele care se confrunta cu un exces de piele din cauza unei slabiri masive in greutate apeleaza la o astfel de procedura chirurgicala, acesta fiind un complex greu de trecut pentru ei.
Principalul avantaj al interventiei de brahioplastie este acela ca rezultatele sunt vizibile imediat, dar abia dupa aproximativ 12 luni, acestea sunt vizibile in forma finala.
Cat dureaza recuperarea dupa operatia de brahioplastie?
Operatia de brahioplastie poate fi efectuata atat sub anestezie partiala, cat si sub anestezie totala – in cazurile mai complexe – indiferent insa de tipul de anestezie folosit, pacientii au nevoie de 1-3 zile de internare pentru recuperare.
Ulterior, procesul de recuperare se va desfasura acasa, oamenii putand sa revina la activitatile cotidiene dupa aproximativ 15 zile.
Prin urmare, interventia de brahioplastie este modalitatea cea mai eficienta de a scapa de excesul de piele din zona bratelor superioare.