Meniu

Fire PDO

Actualizat pe:

Persoanele care sunt in cautarea unei modalitati care sa le ajute sa-si regenereze pielea in mod corespunzator, fara sa fie nevoie de aplicarea interventiilor chirurgicale dureroase, pot lua in considerare firele PDO (fire biodegradabile din polidioxanona) folosite in procedura de lifting.

Sunt folosite de multa vreme in suturile chirurgicale (cusaturile chirurgicale) si sunt introduse in piele prin intermediul canulelor subtiri. Ulterior, sunt asezate in tesutul subcutanat si, pentru a se obtine rezultatele dorite, este necesar fie corect pozitionate. Astfel, inainte ca oricine sa beneficieze de o astfel de procedura, trebuie sa se asigure ca alege un medic cu experienta in acest domeniu.

Tehnica aplicata este simpla: este necesar sa se intinda tesutul subcutanat, dar si al pielii, procedura care duce la fibroza, adica la crearea naturala a tesutului conjunctiv nou. Conform indicatiilor specialistilor, firele PDO raman in tesut intre 6 si 12 saptamani dupa ce au fost introduse.

Beneficii pe care le obtii prin intermediul firelor PDO

Pacientii care isi doresc sa se bucure de un aspect intinerit al corpului, prin procedura de regenerare a pielii, pot cere ajutorul si sfatul medicului specialist pentru introducerea firelor PDO in tesutul subcutanat. In seria avantajoasa de beneficii sunt cuprinse si:

  • procedura fara durere – persoanele care isi doresc sa se bucure de o piele intinerita, fara sa apeleze la interventiile chirurgicale dureroase si costisitoare, pot lua in considerare procesul de lifting cu ajutorul firelor PDO;
  • folosirea anesteziei locale – astfel incat pacientul sa nu simta nicio forma de disconfort in timpul procedurii de aplicare a firelor PDO, se utilizeaza o anestezie locala, care reda confortul dorit;
  • perioada scurta de recuperare – pacientii care opteaza pentru aceasta procedura, vor beneficia de o perioada scurta de recuperare, avand posibilitatea de a reveni la activitatile obisnuite in cateva zile de la interventie;
  • intinerirea pielii – odata cu inaintarea in varsta, multe persoane au nevoie de o metoda care sa le ajute sa-si recapete stralucirea pielii. Din fericire, procedura de lifting realizata cu ajutorul firelor PDO ofera rezultate satisfacatoare.

Cate sedinte trebuie sa fie alocate procesului de lifting cu fire PDO?

Procedura de introducere a firelor PDO in tesutul subcutanat se desfasoara in etape atent delimitate de medicul specialist, astfel incat totul sa decurga cum trebuie. In principiu, este nevoie doar de o sedinta destinata liftingului, la care se mai adauga si altele 2 sau 3 (in functie de recomandarile medicului specialist), pentru procesul de redensificare a tesutului.

Se aplica doar o anestezie locala, astfel incat pacientul sa nu simta niciun disconfort sau durere in timpul sedintelor de tratament. De obicei, se aplica o anestezie locala prin infiltratie, dar se poate folosi si cea de contact. Perioada de recuperare este stabilita de medicul specialist si trebuie sa fie respectata cu strictete.

Prin urmare, folosirea firelor PDO in procesul de lifting contribuie semnificativ la regenerarea tesutului cutanat, fiind folosita la scara larga de un numar generos de persoane. Datorita gradului ridicat de eficienta, multi se declara multumiti de o astfel de interventie.