Meniu

Micsorare sani

Actualizat pe:

Interventia de micsorarea sanilor, cunoscuta in domeniul medical cu denumirea de mamoplastie de reductie, este o operatie prin care se indeparteaza tesutul glandular, grasimea si pielea in exces. Prin aceasta procedura se realizeaza repozitionarea sanului cat mai aproape de pozitia normala la nivelul toracelui si reducerea dimensiunii areolei.

Operatia se realizeaza sub anestezie generala cu intubatie si se desfasoara in intervalul de 2-4 ore. Cel mai des, timpul necesar este de doua ore si jumatate.

Recomandari inainte de operatia de micsorare a sanilor

Exista un numar de pasi ce trebuie efectuati inainte de operatia de micsorare a sanilor. In timpul primei consultatii intre chirurg si pacient se va realiza o evaluare generala a starii de spirit a pacientului si se vor decide aspecte cu privire la operatie. Unul din aspectele discutate este legat de tehnica folosita in timpul interventiei, deoarece exista mai mult de o optiune.

Tot in timpul primei consultatii, medicul va examina sanii si va hotari impreuna cu pacienta noua lor pozitionare dupa reductia mamara.

Fumatul trebuie intrerupt cu doua-trei saptamani inainte de interventia chirurgicala, iar tratamentul cu anticonceptionale orale cu cel putin o luna inainte de operatie. Pentru o operatie de micsorare de sani optima, medicul chirurg trebuie informat cu privire la orice fel de afectiuni care pot crea probleme in timpul interventiei.

Ce urmeaza dupa operatia de micsorare a sanilor

In cea de-a doua zi dupa operatia de micsorare a sanilor va fi efectuat primul pansament. Urmatoarele vor fi efectuate la 2-3 zile. La aproximativ 7 zile de la interventie vor fi scoase firele din jurul areolei, iar la 14 zile vor fi scoase si celelalte fire.

Pacienta va purta o bustiera elastica al carui scop este de a spijini procesul de vindecare. In general, ea trebuie purtata timp 4-6 saptamani. Exista cazuri in care medicul chirurg recomanda purtarea ei pentru un interval ceva mai lung de timp.

O persoana se va putea intoarce la viata ei de dinainte de operatie dupa 10-14 zile. Cu privire la efort, el va putea fi reluat cu o intensitate redusa dupa patru saptamani. Pentru exercitiile fizice de o intensitate ridicata, ele vor putea fi reluate dupa alte cateva luni.

Cicatriciile rezultate din urma operatiei vor avea o nuanta rosiatica pentru o perioada de timp, iar dupa un an ele se vor deschide la culoare.

Concluzii cu privire la alegerea operatiei de micsorare a sanilor

Daca operatia de micsorare a sanilor este sau nu potrivita pentru o persoana, acest lucru depinde de persoana respectiva. Exista multe motive care pot determina o persoana sa aleaga acest gen de interventie.

Cel mai des, pacientele se plang de dureri de spate, de umeri, de iritatia pielii de sub san, de dificultate in respiratie etc. Toate aceste probleme pot fi rezolvate printr-o simpla operatie de micsorare de sani.

Cea mai buna metoda prin care o persoana se poate informa de pretul exact al interventiei este printr-o consultatie realizata la clinica de care este interesata.