Meniu

Reconturare mandibulara

Actualizat pe:

Daca esti interesat de un tratament de reconturare mandibulara, atunci ai nimerit in locul potrivit, articolul de fata propunandu-si sa-ti ofere toate informatiile esentiale de care vei avea nevoie pentru a-ti forma o prima opinie pertinenta. Conturul facial joaca un rol cheie atunci cand se doreste obtinerea unui estetic cat mai frumos, el putand sa-si piarda din aspectul proaspat ca urmare a inaintarii in varsta.

In ce consta tratamentul de reconturare mandibulara?

Prin reconturare mandibulara, mai pe intelesul tuturor, se face referire la un procedeu minim invaziv ce utilizeaza acid hialuronic, injectarea acestei substante ducand la refacerea conturului facial interior. Rezultatul final va consta in obtinerea unui aspect mult mai intinerit si frumos, ca urmare a proprieratilor regenerative pentru care acidul hialuronic este nespus de apreciat.

Zonele vizate vor fi unghiul mandibular, linia mandibulara si barbia, substanta injectata (de regula, in jur de 2-3 ml) urmand sa duca la formarea unei mandibule cu proprietati vadit intinerite, care-si va putea pastra efectul frumos pe o perioada de cel putin 2 ani. Inainte de inceperea tratamentului, pe regiunile respective va fi aplicata o crema cu efect anestezic, care va impiedica posibilitatea de aparitie a oricarui tip de durere. Aceasta procedura, ca timp de lucru, se situeaza printre cele mai rapide din domeniul medicinei estetice, perioada interventiei costand in doar 30 de minute.

Beneficiile obtinute vor putea fi observate imediat dupa finalizarea procedurii, clientul putand sa compare doua fotografii de tipul “before and after”, prin intermediul carora sa va putea lamuri de schimbarile infaptuite. Majoritatea clinicilor cu experienta vor avea in dotare, atat cadre medicale profesioniste, cat si echipament tehnologic de calitate, aflat in conformitate cu criteriile regasite pe piata, aceste aspecte fiind necesare in obtinerea unor avantaje concrete cu cat mai putine riscuri implicate.

Recomandarile medicilor vizavi de inceperea unui tratament de reconturare mandibulara

Inainte de a lua parte la un procedeu de reconturare mandibulara, este important sa fie luate la cunostinta si recomandarile oferite de catre cadrele medicale de specialitate, respectarea indicatiilor ducand, implicit, la diminuarea posibilitatii de aparitie a unor potentiale complicatii. Prin urmare, inainte de inceperea tratamentului, clientul va trebui sa respecte urmatoarele cerinte:

  • sa comunice doctorului daca, in viitorul apropiat, se planuieste practicarea unui tratament cu laser sau de peeling chimic;
  • daca, in prezent, sunt utilizate anumite medicatii cu efecte imunosupresoare, deoarece va exista posibilitatea de aparitie a infectiilor;
  • daca, in prezent, este utilizata medicatie ce afecteaza procesul de coagulare a sangelui, deoarece va exista posibilitatea de aparitie a unor vanatai in zonele vizate.
  • Recomandarile medicilor in ceea ce priveste perioada de dupa incheierea procedurii de reconturare mandibulara

Spre deosebire de majoritatea interventiilor estetice, tratamentul de reconturare mandibulara nu implica o perioada de vindecare foarte ampla, singurele aspecte de care trebuie sa se tina cont fiind urmatoarele:

  • evitarea consumului de alcool, pentru ca buna circulatie a sangelui sa fie cat mai putin afectata;
  • evitarea efortului fizic pe o perioada de 48 ore;
  • evitarea expunerii la caldura sau frig in intensitate mare pe o perioada de 48 ore.

In concluzie, acest tip de tratament este unul minim invaziv si cat se poate de benefic pentru obtinerea unui contur facial cu aspect intinerit si frumos.