Meniu

Air flow

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

La o consultație de rutină, unul dintre principalele obiective ale dentistului este de a îndepărta orice acumulare de placă sau tartru de pe smalțul dentar și de a face o curățare temeinică a dinților și gingiilor. În mod tradițional, acest lucru se face prin lustruirea și detartrajul dinților pentru a elimina orice bacterie de pe suprafața dentară și de pe linia gingivală. Lustruirea dinților cu Airflow este o procedură obișnuită care este inclusă într-un tratament de curățare dentară. 

Ce este procedura Air flow?

Airflow îndepărtează petele de pe dinți fără a afecta smalțul și îndepărtează cele mai profunde pete cauzate de fumat, de consumul de cafea și de utilizarea anumitor medicamente. De asemenea, ajunge și în buzunarele parodontale pentru a elimina bacteriile care pot cauza probleme dentare semnificative mai târziu. Dacă o persoană dorește să elimine petele dentare cauzate de vin roșu, ceai, cafea, curry sau fumat, atunci tratamentul Airflow ar putea fi soluția potrivită. Deși acest tratament nu este o terapie de albire a dinților, Airflow va îmbunătăți semnificativ strălucirea lor și va oferi o dantură sănătoasă și proaspătă, vizibil strălucitoare, într-o clipă.

Cum funcționează Air flow?

Airflow este un tratament de curățare igienică care folosește un amestec de aer, jet de apă și pulbere fină pentru a îndepărta petele persistente și placa bacteriană de pe dinți, în mod delicat și eficient, aducându-i la albul lor natural. Acesta poate fi comparat cu o mini spălare cu jet a dinților, iar în timpul acestei proceduri de curățare suprafața dinților nu este deteriorată. Această metodă este rapidă și nedureroasă, permițând atingerea și curățarea tuturor zonelor greu accesibile, cum ar fi spațiile înguste dintre dinți. De asemenea, este o metodă ideală pentru a îndepărta orice pete subiacente sau calcar înainte de a face un tratament de albire a dinților.

Tratamentul nu include substanțe chimice și nu prezintă niciun risc pentru pacienți. Airflow este o metodă avansată de lustruire care oferă rezultate instante. Aceasta pătrunde în colțurile și crăpăturile dinților, oferind o curățare eficientă și o igienă generală, lăsând dinții și gingiile mai sănătoase și un zâmbet mai strălucitor în mod natural. Curățarea Airflow este o modalitate excelentă de a lumina zâmbetul simplu și eficient. Aceasta va îndepărta petele de suprafață, dar nu va lumina culoarea de bază a dinților. 

Care sunt beneficiile curățării dentare cu Air flow?

Air flow creează rezultate imediate, lăsând dinții mai strălucitori și respirația mai proaspătă după o singură vizită. Curățarea dentară Airflow este o modalitate excelentă de a menține o bună igienă dentară și sănătatea orală, fiind unul dintre cele mai bune tratamente disponibile în prezent pentru tratarea și gestionarea bolilor gingivale. Aceasta îndepărtează biofilmul subgingival și supragingival, principala cauză a cariilor dentare, gingivitei, parodontitei, mucozitei periimplantare și periimplantitei. Curățarea este mai rapidă, mai temeinică și mai blândă cu structura dentară decât lustruirea dinților cu pastă și cupe de cauciuc, chiar și în zonele greu accesibile, fiind ideală și pentru curățarea interdentară, în cazul dinților dezaliniați, al fisurilor profunde și în sulcus.

Lustruirea dentară Airflow are mai multe avantaje și beneficii pentru cei care caută un tratament eficient de curățare a dinților.

 • Tratament fără durere
 • Preve bolile gingivale
 • Îndepărtează o acumulare mare de placă bacteriană mai rapid și mai ușor decât un detartraj și o lustruire.
 • Un tratament foarte confortabil și minim invaziv
 • Potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii
 • Face ca procedurile de albire să fie mai eficiente prin eliminarea acumulării excesive de placă.
 • Potrivit pentru dinții sensibili, deoarece temperatura apei poate fi ajustată în funcție de pacient.
 • Poate fi utilizat pe coroane, fațete, punți și implanturi
 • Îndepărtează decolorarea dinților
 • Curățarea delicată a aparatelor ortodontice fixe

Procesul de curățare Air flow explicat

Ca parte a procesului de îndepărtare a petelor, medicul dentist va evalua mai întâi dinții pacientului pentru a se asigura că aceștia sunt potriviți pentru AirFlow. Odată acceptat pentru tratament, medicul dentist va pulveriza un jet de aer comprimat, apă și particule fine de bicarbonat de sodiu la suprafața dinților pentru a asigura o lustruire delicată a suprafeței și pentru a îndepărta orice resturi. În timpul tratamentului, dinților li se va îndepărta ușor și orice pată superficială, ajutând la obținerea unui zâmbet strălucitor într-o clipă.

Întrebări frecvente

 1. Cum se colorează dinții?
  Alimentele, băuturile și tutunul vă pot păta dinții. Cafeaua, ceaiul și vinul roșu sunt poate cei mai cunoscuți vinovați, mai ales dacă sunt consumate frecvent.  Cu toate acestea, petele pot fi cauzate și de fructe de pădure, sfeclă roșie, sucuri de fructe și chiar condimente precum oțetul balsamic și sosul de soia.
 2. Cine este un pacient potrivit pentru AirFlow?
  Toți pacienții care merg la clinicile pentru tratamente cu implanturi și lucrări parodontale pot beneficia de o curățare în profunzime cu ajutorul produselor AirFlow. De asemenea, igienistele pot furniza tratamentul AirFlow tuturor pacienților care doresc să li se îndepărteze petele inestetice. Tratamentul este deosebit de potrivit pentru îndepărtarea petelor cauzate de consumul de tutun și de consumul de cafea.
 3. Ce presupune procedura Airflow?
  Tratamentul durează aproximativ 30 de minute, timp în care dinții vor fi curățați cu jetul de aer/apă/bicarbonat. Acest lucru poate fi combinat cu colorarea cu ultrasunete pentru orice tartru care ar putea fi necesar să fie îndepărtat. Nu este necesară anestezia, iar curățarea este nedureroasă. Singurul lucru este că s-ar putea să vă udați puțin.
 4. Este Airflow o procedură de albire?
  Air flow oferă o curățare profundă superbă, îndepărtează petele și redă dinților un alb natural, dar nu vă va colora dinții cu o nuanță mai strălucitoare de alb.
 5. Procedura de Airflow doare?
  Nu. Aparatul Airflow direcționează un jet fin de apă și pulbere pe suprafața dinților. Unitatea chiar preîncălzește apa pentru a reduce sensibilitatea. Chiar și persoanele care, în general, se consideră sensibile la curățarea dentară sau care au nevoie de amorțire înainte de curățare constată că își pot curăța dinții confortabil folosind această metodă.
 6. Poate fi folosit Airflow pentru a trata bolile gingivale?
  Acesta este unul dintre beneficiile majore ale Airflow. Acțiunea de curățare îndepărtează foaia lipicioasă de bacterii, cunoscută sub numele de “biofilm”, care se află în jurul dinților și gingiilor. Acest biofilm se dezvoltă atunci când placa dentară este colonizată de bacterii și reprezintă principala cauză a bolilor gingivale. S-a demonstrat că descompunerea acestui biofilm este un aspect crucial în tratarea bolilor gingivale și în menținerea sănătății gingiilor și a dinților. În cazul în care există buzunare adânci în jurul dinților ca urmare a bolii gingivale, duza specială Perioflow este capabilă să se îndoaie și să se adapteze pentru a curăța chiar și spațiile incomode de sub linia gingivală.
 7. Poate o persoană să beneficieze în continuare de tratamentul Airflow dacă are implanturi dentare?
  Da! Pulberea utilizată cu Airflow este atât de delicată încât, spre deosebire de scarificatoarele obișnuite, este sigură pentru a fi utilizată cu implanturile dentare, fără riscul de zgâriere. Este o modalitate excelentă de a menține implanturile, precum și gingiile care le susțin, curate și sănătoase.
 8. Cât timp vor dura efectele Airflow?
  Acest lucru depinde în întregime de regimul alimentar/fumat/aptitudinile persoanei de curățare. Dacă o persoană este consumatoare de ceai, cafea, vin roșu și curry, se poate aștepta ca petele să revină în câteva luni. Dacă se menține o igienă bună dentară atunci efectul va ține mai mult timp.

Concluzie

Curățarea profesională a dinților sau Airflow are într-adevăr un impact asupra sănătății orale și generale. Periajul zilnic la domiciliu și folosirea aței dentare curăță placa de suprafață, iar vizitele de curățare dentară efectuate de medicul dentist curăță tartrul greu de îndepărtat cu periajul normal. Fluxul de aer curăță mult mai rapid în comparație cu cupele de cauciuc convenționale cu pastă, scurtând durata tratamentului. Studiile arată că Airflow este mai eficient și neabraziv, deoarece placa și depunerile moi sunt îndepărtate uniform din zone foarte mici. Airflow folosește aplicarea blândă a energiei cinetice și provoacă mai puțină durere sau disconfort deoarece nu folosește chiurete și nu face zgomot.