Meniu

Implant bredent

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

Implanturile dentare devin treptat mai populare decât metodele tradiționale de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele. Acestea sunt rădăcini dentare artificiale care țin în loc un dinte sau dinți de înlocuire, prevenind sau inversând pierderea osului maxilar. Procedura de implantare este protetică (înlocuire artificială) și cosmetică, fiind o opțiune permanentă, instalată rapid de către medicul dentist. Chiar dacă această tehnică este din ce în ce mai populară, există multe lucruri pe care un pacient trebuie să le știe înainte de a-și pune implanturi dentare, cum ar fi, diferitele tipuri de implanturi dentare disponibile, costurile acestora, cum să le îngrijească după ce sunt plasate și cum să se recupereze după ele. Persoanele care și-au pierdut dinții pot fi incapabile să zâmbească sau să vorbească, iar mușcătura este schimbată, ceea ce duce la obiceiuri alimentare proaste și la alte probleme de sănătate, cum ar fi malnutriția.

Implanturile dentare Bredent miniSKY

Sistemul de implant Bredent este o opțiune populară în stomatologia protetică și a câștigat popularitate în ultimii ani. Acesta a fost lansat în 2002 și a devenit rapid un standard în implantologie datorită stabilității sale ridicate în toate calitățile osoase. Implantul Bredent are o conexiune cu structură lungă cu Torx, ceea ce facilitează reglarea restaurării protetice. Portofoliul de produse protetice oferă o soluție potrivită pentru fiecare situație de implantologie potrivită pentru orice condiție de bază pe care o experimentează un pacient. Sunt trei tipuri de implant care fac parte din categoria Bredent SKY: implanturile miniSKY, implanturile CopaSKY și implanturile WhiteSKY.

Implanturi Bredent miniSKY

Bredent a lansat sistemul de implant miniSKY care are un diametru redus și este potrivit pentru fixarea protezelor datorită proprietăților tehnice excepționale.  MiniSKY Bredent este potrivit pentru refacerea spațiilor unidentare înguste, iar în cazul osului redus și al dentiției reziduale pacienții au posibilitatea de a fi tratați cu un implant estetic Bredent pentru spațiul edentat (fără dinți). 

Avantajele implanturilor miniSKY Bredent

 • Dentiție durabilă. Dentiția reziduală edentată sau incomodă are șanse scăzute de a rămâne sănătoasă, dar sistemul de implanturi Bredent oferă o opțiune mai durabilă pentru restaurarea dentară. Cu o îngrijire adecvată, implanturile Bredent ar putea dura o viață întreagă, dar în alte cazuri, implanturile vor trebui probabil înlocuite după 10-15 ani. 
 • Nu necesită augmentare osoasă. Pacienții cu maxilare sever atrofiate se luptă adesea cu implanturile standard, deoarece disponibilitatea osoasă este adesea scăzută, iar tratamentul ar putea fi efectuat doar prin intermediul unei argumentații. 
 • Proteză susținută de mucoasă. Proteza este complet susținută de mucoasă, iar punctele de presiune și zonele de inflamație fac ca implanturile protetice să se simtă mai naturale. 
 • Preț accesibil. Bugetul limitat este un bonus pentru implanturile Bredent. Opțiunile tradiționale de tratament cu implanturi standard implică costuri ridicate. 
 • Ușurința de curățare. Procesul de curățare a implanturilor Bredent este posibil într-o măsură limitată, dar este ușor de manevrat. Medicul dentist poate sugera cel mai bun mod de a păstra implanturile curate. 
 • Funcționalitate înaltă. Procesul de masticație ar putea fi dificil la început, dar cu timpul implanturile Bredent se adaptează la gură și anxietatea legată de teama de căderea protezei se diminuează. 
 • Îmbunătățește calitatea vieții. Proteza Bredent îmbunătățește încrederea în sine a pacienților, ceea ce duce la scăderea probabilității de a avea o stimă de sine scăzută și probleme psihologice.

Implanturile Bredent și designul suprafeței

Implanturile Bredent au o suprafață osseo connect (conectare la nivel osos) testată, care asigură o integrare perfectă în structura osoasă. Implanturile Bredent au o structură care asigură un design funcțional în trei etape și oferă un nivel ridicat de stabilitate, relief cortical, stabilizare centrală și o conexiune conică abundentă cu vârf special blocată prin rotație, care reduce riscul de slăbire a șurubului. 

Fixarea protetică a implantului Bredent

Siliconul de retenție asigură menținerea protezei la locul ei. O fricțiune cu trei niveluri de duritate poate fi selectată individual. Restaurarea elastică menține un nivel ridicat de confort la purtare pentru pacient. Proteza este disponibilă la un cost redus și poate fi reutilizată de către pacienți. 

Implanturile dentare Bredent CopaSKY

Sistemul de implant CopaSKY

Conceput CopaSKY Bredent este special pentru orice înălțime osoasă, punctul culminant este copaSKY ultra short. Cu o lungime de doar 5,2 mm, este ideal pentru utilizarea la pacienții cu rezerve osoase reduse. În multe cazuri, această lungime va face posibilă evitarea în viitor a operațiilor de reconstrucție osoasă. Osul existent este completat de designul implantului și de protocolul chirurgical orientat spre os. Ca urmare, pacienții pot profita de stabilitatea primară ridicată și de cea mai bună osteointegrare posibilă.

Sistemul de structură a implantului Bredent CopaSKY

Implantul conic cilindric are o formă optimă care permite distribuirea uniformă a forțelor masticatorii. O conicitate dorsală largă asigură stabilitatea osoasă. Firul de compresie protejează osul cu o stabilitate primară ridicată. Pasul de filet autotăietor cu filet dublu asigură o inserție rapidă și fără traume. Cilindrul asigură stabilitatea primară, iar conul face ca inserția să fie mai ușoară și mai rapidă. Gâtul multifuncțional al implantului, în combinație cu materialul, designul și suprafața pilonului, reprezintă o condiție esențială pentru formarea unui manșon gingival care protejează implantul. Abutment hibrid BioHPP CopaSKY elegance este abutmentul ideal pentru terapia de o singură dată și restaurarea imediată:

 • Corpul moale al pilonului BioHPP protejează implantul împotriva supraîncărcării;
 • Scaunul cu șurub din titan îl face un pilon definitiv;
 • Nu este necesară înlocuirea pilonului, ceea ce înseamnă că țesutul moale atașat nu este distrus;

Astfel, toate tehnologiile rămân la dispoziție:

 • Pivoți prefabricați care sunt ușor de personalizat;
 • Pivoți individuali produși manual cu ajutorul procesului for2press;
 • Producție CAD/CAM prin eleganța Bredent copaSKY.

Implanturile dentare Bredent WhiteSKY

Sistemul de implant Bredent WhiteSKY 

Sistemul de implanturi Bredent whiteSKY și-a dovedit valoarea atât la nivel clinic, cât și științific de la lansarea sa în 2006. Rezultatele pe termen lung publicate, bazate pe date științifice, care se întind pe o perioadă de peste 10 ani, atestă succesul său. Aceste rezultate demonstrează că implanturile de zirconiu Bredent whiteSKY pot obține rezultate comparabile cu cele obținute cu implanturile din titan.  Producția complexă din zirconiu comprimat și designul dintr-o singură bucată au fost menținute la Bredent whiteSKY. Acest lucru asigură o stabilitate extremă a implanturilor whiteSKY, un factor cheie pentru succesul pe termen lung.

Suprafața Bredent WhiteSKY

Sistemul de implant Bredent whiteSKY și-a dovedit valoarea atât la nivel clinic, cât și la nivel științific încă de la lansarea sa în 2006. Studiile au investigat și demonstrat, de asemenea, vindecarea osoasă și integrarea în țesuturile moi. Atașamentul dintre țesuturile moi și suprafața implantului a fost evidențiat în mod deosebit de aceste studii. Observațiile sunt, de asemenea, confirmate în utilizarea clinică. Ele sunt atribuibile materialului și unei rugozități ideale a suprafeței. Bredent whiteSKY reprezintă astfel cele mai înalte standarde în materie de estetică, siguranță și funcționalitate.  

Beneficiile implanturilor WhiteSKY:

 • Fără metal;
 • Estetică îmbunătățită și, prin urmare, aproape invizibilă;
 • Compatibilitate optimă cu corpul;
 • Niciun risc de alergie;
 • Risc scăzut de inflamație;
 • Fără sensibilitate la temperatură;
 • Rata de succes ridicată.

Întrebări frecvente

 1. Care sunt diferitele sisteme de implanturi dentare Bredent SKY?
  Există trei tipuri obișnuite de implanturi dentare Bredent din care se poate alege și pe care le-am descris în articol: miniSKY, CopaSKY și WhiteSKY. 
 2. Care este cel mai bun implant Bredent SKY pentru dinți?
  Implanturile dentare Bredent sunt destinate pentru diferite cazuri și situații pe care le prezintă un pacient. Implanturile miniSKY și CopaSKY sunt cele mai bune pentru persoanele cu o disponibilitate osoasă redusă, iar implanturile WhiteSKY sunt bune pentru persoanele care pe lângă funcționalitate înaltă (compatibilitate optimă cu gingiile și osul) au și o estetică îmbunătățită.
 3. Care sunt cele 3 etape ale implanturilor dentare?
  În general, există trei etape implicate în procedurile de implant dentar. În primul rând, implantul în sine este plasat în osul maxilarului. Apoi, pilonul este adăugat la implant, care este locul unde va fi conectat dintele artificial. În cele din urmă, coroana este plasată pe pilon.

Concluzie

Implanturile dentare Bredent sunt dispozitive medicale implantate chirurgical în maxilar pentru a restabili capacitatea unei persoane de a mesteca sau aspectul acesteia. Ele oferă suport pentru dinții artificiali (falși), cum ar fi coroanele, punțile sau protezele dentare. Implanturile dentare Bredent pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții și sănătatea unei persoane care are nevoie de ele. Cu toate acestea, uneori pot apărea complicații. Complicațiile pot apărea la scurt timp după plasarea implantului dentar Bredent sau mult mai târziu, unele însă duc la eșecul implantului (definit de obicei ca slăbire sau pierdere a implantului).